Imponerte igjen – spilte han seg inn på førstelaget?

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan var til stede på Old Trafford da reservelaget tok sin sjuende strake seier i alle turneringer fredag kveld.

Der fikk de se et U23-lag uten Angel Gomes, Mason Greenwood og Tahith Chong, men det var likevel noen prestasjoner å merke seg.

Dylan Levitt styrte det meste fra sin sentrale midtbanerolle. Høyreback Ethan Laird viste glimt av det han er god for, spesielt offensivt og offensive Largie Ramazani viste kjappe vendinger, et øye for mål og glimt av det han har fått til under høsten.

En mulighet neste torsdag?

Kanskje er det nok til at én eller flere av dem får være med til Astana i Kasakhstan til uka, der United skal ut i et Europa League-oppgjør som ikke betyr veldig mye mer enn ære – siden avansementet allerede er i boks.

Med Aston Villa, Tottenham og Manchester City på Premier League-menyen i løpet av seks dager i de tre neste kampene etter den lange reisen til Kasakhstan, bør ingen bli overrasket om de fleste av spillerne i førsteelleveren får bli hjemme.

Verken Laird, Levitt eller Ramazani har spilt for førstelaget foreløpig, men Levitt, som akkurat fylte 19 år, er med i den walisiske A-landslagstroppen.

Dominerte stort

Fredag var det han som tok grepet om begivenhetene. Han lekte seg med pasningsspillet i en 1. omgang United dominerte stort mot et svakt Sunderland-lag, og hadde målgivende til 1-0 og var tredje sist på 2-0.

Etter 16 minutter slo han en flott bakromspasning på Ramazani som kom på et like flott løp. Nedtaket var perfekt og avslutningen likeså. 1-0.

To minutter før pause spilte Levitt til Ethan Laird på høyrebacken. Han fintet seg inn i feltet, la et innlegg som gikk via en motspiller og ut til 16 meter der Ethan Galbraith satte den kontant i hjørnet.

United var så godt som aldri truet, og til slutt handlet det mer om hvor stor seieren skulle bli. Mark Helm og D’Mani Mellor hadde begge store sjanser til å gjøre 3-0, men uten å lykkes, før Ramazani fikk sitt andre like før slutt.

Max Taylor klarerte en corner til Arnau Puigmal, som igjen fant 18 år gamle Ramazani på midtstreken. Der var han én mot én mot motspiller og utfordret hele veien til 16-meteren, skaffet seg rom og satte ballen kontrollert i bortre hjørne.

BRA FEIRING: Ramazani med en salto etter 1-0-målet fredag kveld.

Med 3-0 har U23-gutta sju strake seirer og 20-4 i målforskjell siden Norwich ble slått i slutten av september. Det er fine tall – spesielt når man vet at flere av de potensielle spillerne i laget, som nevnte Greenwood, Gomes, Chong og også James Garner og Brandon Williams er flyttet opp på førstelaget.

Merk: U18-gutta Hannibal Mejbri og Anthony Elanga, som har fått prøve seg på U23-nivå, var ikke involvert denne gangen.

Se alle resultater, terminliste, tabell og kampreferat her.

U23: Man. Utd. 3-0 (2-0) Sunderland

Premier League 2, division 2
Old Trafford

16.min: 1-0 Ramazani (Levitt)
43.min: 2-0 Galbraith (Laird)
87.min: 3-0 Ramazani (Puigmal)

United: Lee Grant – Ethan Laird G, Teden Mengi (Max Taylor 71), Dishon Bernard, Reece Devine G – Dylan Levitt, Ethan Galbraith (Mark Helm 65); Aliou Traore (Dion McGhee 65), Arnau Puigmal, Largie Ramazani; D’Mani Mellor.
Ubenyttede innbyttere: Matej Kovar, Charlie McCann

Powered by Labrador CMS