Da Andrew Cole slo overgangsrekorden

På denne dag: Andrew Cole slo overgangsrekorden.

Publisert Sist oppdatert

Nyhetsbildet i Norge var preget av at land som Finland, Sverige og Østerrike som akkurat var blitt medlem av EU – og at Televerket nå byttet navn til Telenor.

Russland feiltolket et radarsignal like etter – og trodde en atomkrig var i anmarsj.

Midt i alt dette kaoset, skapte en fotballspiller nyhetsoverskrifter i England. Andrew Cole gjorde overgangen fra Newcastle United til Manchester United, og ble i samme slengen den dyreste spilleren i England.

LES OGSÅ: – Cole og Yorke var magiske

Prisen? Syv millioner pund. For den prisen får du ikke mange toppspisser i dag, akkurat. Betalingen var forøvrig seks millioner i cash – og Keith Gillespie (versatt til en million) gikk andre veien.

Manchester United skulle også få mye igjen for pengene. Før Cole dro videre til Blackburn midtveis i 2001/2002-sesongen, rakk han å vinne følgende titler:

  • Premier League × 5: (1995/96, 1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2000/01)
  • FA-Cup × 2: (1995–96, 1998–99)
  • Community Shield: 1997
  • Champions League: 1998/99-sesongen (The Treble)

Ikke bare det, men Cole ga seg heller ikke før han hadde notert seg for imponerende 121 nettkjenninger for Manchester United.

United We Podkast: Scheie: Sheringham og Cole snakket ikke sammen

Radarparet

Dwight Yorke må nesten nevnes i denne sammenhengen, for Yorke og Cole dannet et spisspar som fikk ekspertene til å gispe etter luft.

De visste alltid hvor de hadde hverandre, og de fant hverandre stort sett også. Radarparet var gode venner også på fritida, og deres samarbeid gjorde at Cole endelig ble akseptert for fullt også av dem som tidligere hadde vært skeptiske til ham.

Ustoppelige på topp: Andrew Cole og Dwight Yorke.

Da han i 1998/99-sesongens siste ligarunde sikret ligatroféet med en lekker lobb hjemme mot Tottenham, fikk han alle til å gå fullstendig av hengslene. Ja, til og med den tilreisende Tottenham-fansen fant grunn til å juble, ettersom alt annet enn United-seier ville ha sikret Spurs’ forhatte naboer, Arsenal, topplasseringen!

Her kan du lese hele vår omfangsrike spillerprofil av Andrew Cole.

Powered by Labrador CMS