Scheie: – Sheringham og Cole snakket ikke med hverandre

Ny episode, og flere gode historier.

NRK-legende Arne Scheie var nylig på fotballtur til Manchester. Der kom han i prat med Uniteds tidligere stopperkjempe Gary Pallister, som kunne røpe at alt ikke var like rosenrødt i garderoben som det man kunne få inntrykk av utenfra.

Selv i en tid hvor resultatene på banen var enestående, var det intriger innad i United-troppen. Ifølge Pallister var de to engelske landslagsspissene Teddy Sheringham og Andy Cole ikke engang på talefot. Scheie fortalte at han ble smått sjokkert av Pallisters utsagn, og mente det var et bevis på at man ikke alltid vet hva som utspiller seg i kulissene i en fotballklubb.

Teddy Sheringham og Andy Cole var begge viktige spillere i den legendariske Manchester United-troppen som blant annet vant «The Treble» i 1998-99-sesongen. Den dårlige stemningen mellom de to spillerne skal stamme fra en episode som oppstod i en landskamp mellom England og Uruguay i 1995. Cole skulle erstatte Sheringham som innbytter da den tidligere Spurs-spissen avstod fra å ta Cole i hånden.

ALT ANNET ENN PERLEVENNER – Teddy Sheringham og Andy Cole hadde et meget anstrengt forhold til hverandre.

– Vet du hva som var min første tanke? «Jesus Kristus! Hvor mange mennesker var det nettopp som så hvordan Teddy Sheringham behandlet meg?» Jeg ble flau, jeg ble forvirret. Fra det øyeblikket forstod jeg at Sheringham ikke var min type, skal Cole selv ha sagt om episoden, ifølge den britiske avisen The Telegraph.

…og mye annet

Dette var bare et av samtaletemaene i den ferske episoden av «United We Podkast», som denne uka ble spilt inn live på Pokalen Sportspub i Oslo i forkant av Uniteds Champions League-comeback mot Basel.

Fotballjournalist Jonas Giæver fortalte dessuten om den gangen han holdt på å snuble inn i en syngende Louis van Gaal, mens komiker Henrik Fladseth røpet hvorfor han aldri har på seg Manchester United-drakt.

Last ned ukas episode på iTunes, eller hør den på Soundclouds ved å trykke på lenken under her: