Knepen seier i Durban

Federico Macheda stod for kampens eneste scoring og sikret med det seieren mot AmaZulu.

Publisert Sist oppdatert

(B) AmaZulu 1-0 (1-0)

18.07.2012 20:00

Turnering: Tr.kamp
Bane: Moses Mabhida, Durban
Tilskuere: 50.000

Målscorere:
Fotball1-0 Macheda (20)

Kort:

 

United har med en svært redusert tropp til Sør-Afrika, og dermed ble heller ikke laget noe i nærheten av det man kommer til å se i serieåpningen mot Everton om en måneds tid.

De som hadde sett fram til å se Shinji Kagawa i United-drakt for første gang måtte smøre seg med tålmodighet – både han og den andre ervervelsen, Nick Powell, startet kampen på benken.

Selv med en rekke reservelagsspillere i startoppstillingen tok United kommandoen fra start. Robbie Brady startet et angrep som gikk via Dimitar Berbatov, før ballen fant veien til Federico Macheda allerede i det andre spilleminutt. Keeper måtte gi retur på skuddet hans, og Javier Hernandez var kun en beinstokking unna å sende De røde djevlene i føringen.

Ellers bar kampen av naturlige grunner preg av å være den første oppkjøringskampen. En vanligvis pasningssikker spiller som Paul Scholes hadde diverse feilpasninger, og det var mye rusk også ellers i United-maskineriet.

Macheda sikker alene med keeper

Offensivt viste imidlertid Berbatov og Macheda prov på god kommunikasjon ved flere anledninger, og etter 19 minutter fikk de hull på byllen. Bulgareren satte fart fra egen banehalvdel og spilte fri italieneren, som alene med keeper var sikker i sin sak og satte ballen mellom beina på keeper og i mål.

AmaZulu var tamme offensivt, men Anders Lindegaard måtte i aksjon én gang før sidebytte. Da stoppet han sørafrikanerne med en god redning nede i hjørnet.

Blant ungguttene var Jesse Lingard fremtredende sammen med venstreback Brady. Midtbanespilleren ble vakkert spilt gjennom av Paul Scholes fem minutter før sidebytte, men ble revet ned av den siste forsvareren. Dommeren tok imidlertid til etterretning at det kun var snakk om en treningskamp og belønnet AmaZulu-spilleren med gult kort.

Berbashow

Det påfølgende frisparket sendte Berbatov via muren og til corner, og da viste bulgareren seg fram igjen. Bradys corner ble slått rett utenfor 16-meteren, og på hel volley banket Berbatov til. Keeper var imidlertid parat og fikk fistet ballen over.

Etter sidebytte kom AmaZulu mer med i kampen og skapte et par gode muligheter – selv om Berbatov først brant en fet sjanse. Lindegaard reddet sikkert i en omgang United brukte til å gjøre en del bytter.

Hvis den første omgangen minnet om akkurat det den var – en oppkjøringskamp – gjorde den andre i mye større grad nettopp det. Byttene stykket opp spillet og sjansene uteble.

Petrucci i tverrliggeren, Kagawa gjør sitt inntog

En annen innbytter, Tyler Blackett, kunne imidlertid prise seg lykkelig etter å ha revet ned en AmaZulu-spiller innenfor 16-meteren – assistentdommeren hadde nemlig signalisert for offside i forkant av situasjonen. Berbatov var i det lekne hjørnet, men fikk ikke med seg lagkameratene de gangene han bød opp til dans.

Mot slutten fikk Davide Petrucci mulighet til å punktere kampen, men innbytteren hamret ballen i tverrliggeren og ned – like utenfor streken.

To minutter før slutt fikk man også se det mange hadde ventet på. Kagawa ble byttet innpå til stor jubel fra de frammøtte på tribunen. Japaneren fikk imidlertid liten tid til å vise hva han er god for.

Om tre dager for han antakeligvis mer tid – da møter United Ajax Cape Town.

 

AmaZulu: Kapini, Mokoro, Van Heerden, Nyadombo, Kasonga, Zhuwawo, Mbele, Senamela, Dlamini G, Vilakazi.
Innbyttere: Mzimela, Dlamini A, Hlela, Mayongo, Teyise, Kgatla, Johnson, Lekata.

Powered by Labrador CMS