Kjempens fødselsdag

Duncan Edwards døde kun 21 år gammel. I dag ville mannen mange mener er tidenes beste United-spiller fylt 75 år.

Publisert Sist oppdatert

Spør du en som så United allerede på 50-tallet om hvem som er klubbens beste spiller gjennom tidene, er det ikke sikkert George Best vil være svaret. Heller ikke er det sikkert at svaret vil være Bobby Charlton, Roy Keane, Eric Cantona eller noen av de andre som senere har ikledd seg klubbens røde drakt.

Sjansen er stor for at personen vil si at en spiller som kun fikk snaue seks sesonger på klubbens førstelag, og som gikk bort før han rakk å fylle 22 år, er den aller største.

Spilleren – Duncan Edwards – ville fylt 75 år i dag.

‘Big Dunc’ debuterte for United 4. april 1953, som en av de yngste spillerne i den engelske toppdivisjonen noensinne – 16 år og 185 dager gammel. I løpet av en United-karriere som strakk seg fra denne dagen og frem til den brått og tragisk tok slutt i snødrevet ved rullebanen i Müchen 6. februar 1958 (Edwards overlevde ulykken, men døde 15 dager senere av skadene han pådro seg), rakk Edwards å få med seg 177 kamper for klubben og å score 21 mål.

Han fikk i tillegg 18 landskamper for England.

Bobby Charlton har uttalt at Edwards var den beste spilleren han har sett, og at han følte seg underlegen i forhold til ham, mens tidligere United-manager Tommy Docherty mener han var bedre enn både Pelé og Maradona, og ville blitt regnet som den beste spiller noensinne om han fikk fullføre karrieren.

Vi vil dessverre aldri få noe fasitsvar på hva som kunne ha vært. Det som er helt sikkert er at Duncan Edwards var en fantastisk spiller, og en av de beste som noensinne har løpt ut på Old Trafford-gressteppet. Hans navn vil for alltid stå med gullskrift i Uniteds historiebøker.

Hvil i fred, Duncan Edwards.

Duncan Edwards’ spillerprofil.

Det siste lagbildet. Manchester United før kampen mot Røde Stjerne 5. februar 1958. Duncan Edwards står helt til venstre.

Powered by Labrador CMS