Protestaksjon i Herning

United-fans varsler demonstrasjoner i forbindelse med torsdagens kamp mot Midtjylland.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til protestene ligger klar i dagen – nemlig det fansen oppfatter som uforholdsmessig høye billettpriser til kampen.

Det vises til at Southampton-fansen, da de besøkte MCH Arena sist sommer for å se sitt lag spille kvalifisering til Europa League, slapp unna med en billettpris på £22.
United-fansen derimot, må punge ut med £71(!) i en turnering de anser som annenrangs.

Manchester United skal ha brakt saken inn for UEFA da prisnivået ble gjort kjent i desember, men til ingen nytte.

“£71 for en Europa League-kamp, det er ren utnytting av fansen.”

Andy Mitten

– Mener de (FC Midtjylland) at United-fans er tre ganger mer velstående enn Southampton-fans?

Det er Andy Mitten som stiller det retoriske spørsmålet i The Mirror.

– £71 for en Europa League-kamp, det er ren utnytting av fansen, fortsetter han, og minner om at prisen for billetter til høstens tre bortekamper i Champions League var £75 – til sammen!

Duncan Drasdo, leder av Manchester United Supporters’ Trust (MUST), konstaterer at fansen må ut med £100 bare for å komme seg til Herning, og at byens hoteller etter sigende forlanger opp til £320 for overnatting. Dermed gjør denne kampen et urimelig stort innhogg i lommeboken.

drasdo_duncan
DUNCAN DRASDO

– Mange fans går til ekstreme ytterligheter for å finne de billigste måtene å organisere sine reiser på, og når de da blir økonomisk utnyttet slik som dette, da oppleves det som et slag i fjeset, sier Drasdo.

Han mener at både UEFA, FA og Premier League må komme på banen for å beskytte reisende fans mot kynisk utnytting ved å nekte klubber å kreve høyere betaling av bortefans enn av sine egne. Han mener også at man må bort fra «kategoripraksisen» som innebærer at fans av de største klubbene må betale mer for sine bortebilletter enn andre.

– Klubber må akseptere at de ikke selger billetter på et normalt konkurransemarked. Siden fanlojalitet innebærer at hver klubb i realiteten er et monopol, bør klubbene heller ikke ikke følge vanlige normer for tilbud- og etterspørsel, mener Drasdo.

Det er forventet at rundt 800 fans vil ta turen til Danmark. Med på turen vil de blant annet ha banneret som er gjengitt i tweeten under, påtrykket «Welcome to SCAMdinavia» (Scam=svindel).

Powered by Labrador CMS