…and the winner is

DRAKTKÅRINGEN: United-fansen har sagt sitt. Sjekk hvilken bortedrakt dere stemte frem som den peneste.

Publisert Sist oppdatert

Medlemmene av supporterklubben har talt:

Den nye bortedrakten til Manchester United er den peneste United har spilt i siden 1982.

Ikke bare vant årets trøye bortedraktkåringen, den var også knusende overlegen. Den hvite adidas-trøyen med Chevrolet-logoen fikk nesten halvparten av de knappe 3000 stemmene som ble avlagt.

– Ikke overrasket

En kan trygt konstatere at adidas og Manchester United har skutt blink med de nye draktene. Allerede etter den første salgsuken i august hadde adidas solgt like mange drakter som de hadde budsjettert med i hele august. Ordrelisten til Supporterklubbens hovedkontor i Bergen forteller mye av den samme historien.

PREMIEN: Vi trekker ut en heldig vinner blant alle som stemmer som får den nye bortedrakten til United.
PREMIEN: Vi trekker ut en heldig vinner blant alle som har stemt. Vinneren får den nye bortedrakten til United.

Interessert i den nye bortedrakten? Du kan bestille den her

Daglig leder i Supporterklubben Bernt Hjørnevik sier han derfor ikke er overrasket over at det er den nyeste bortedrakten som går av med seieren.

– Drakten er rett og slett flott å se på, og mange supportere har gitt gode tilbakemeldinger på den, sier han til United-supporteren.

Butikkansvarlig i Supporterklubben, Stig Ersvær mener det er flere grunner til å glede seg over utfallet av kringen.

– At det ble årets drakt som vant er hyggelig på flere måter, men først og fremst fordi vi har drakten på lager og dermed kan oppfyllet ønsket til de United-supporterne som ønsker denne hvite og røde drakten til å kle seg med til kamp. Det er tydelig at United-fansen har savnet adidas, sier Ersvær.

Black Beauty

Den sorte bortedrakten fra 2007/08-sesongen knep andreplassen like foran den hvite trøyen fra sesongen før.
Videre fulgte den hvite bortedrakten fra 2012/13-sesongen før vi fikk klassikeren fra 1993/95 på femteplass. Felles for alle draktene som kom høyt i kåringen var at de var rene og enkle i stilen og stort sett med én farge.

Flere av Uniteds drakter opp gjennom årene har fått kultstatus av ulike grunner. United vant ikke en eneste kamp i de grå og røde bortedrakten fra 1995/96-sesongen, likevel havnet den så pass høyt oppe som en 17. plass i Unitedsupporterens kåring.

Bortedrakten fra 1992/93, den første sesongen med Premier League, har av mange eldre United-supportere ofte blitt trukket frem som en av de peneste bortedraktene United har hatt, men i vår kåring kom den fjerdesist.

Drakten som ble sittende igjen med svarteper, bokstavelig talt, var den sorte Nike-drakten med Vodafones logo fra 2003/05. Kun ti medlemmer av supporterklubben hadde den som sin favoritt.

Enorm respons

Kåringen av den peneste bortetrøyen har vist seg å være meget populær. Nærmere 3000 av medlemmene tok seg tid til å stemme frem sine favoritter og mange av dere kom med gode og humoristiske begrunnelser for valgene deres.

Til slutt sender vi en stor takk til alle våre medlemmer som har stemt på sine favoritter. Det har vært utrolig hyggelig å se den gode responsen på kåringen.

En heldig vinner vil få den nye bortedrakten til United med valgfritt trykk. Vinneren kunngjøres i en egen sak. 

Den endelige Topp 10-listen:

  1. 2015/16
  2. 2007/07
  3. 2006/07
  4. 2012/13
  5. 1993/94 og 1994/95
  6. 2013/14
  7. 2014/15
  8. 2009/10
  9. 1983/84
  10. 2011/12

Powered by Labrador CMS