Dysser ned debatten: – Jeg er tålmodig

Donny van de Beek innrømmer at han gjerne skulle spilt mer for Manchester United, men sier han er villig til å vente på sjansen.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden seriestarten for to måneder siden har en av de største debattene om handlet om Van de Beeks rolle for et United-lag som har slitt i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær har hele veien manet til tålmodighet og lovet at 23-åringen vil få nok av spilletid i løpet av sesongen.

Onsdag scoret Van de Beek sitt andre mål på rad for Nederland. Etter 1-1-oppgjøret mot Spania delte midtbanespilleren sine tanker om situasjonen.

– Dette høres ut som en klisjé, men jeg trives virkelig med å være en del av et godt, selv om jeg selvfølgelig skulle ønske at jeg spilte mer. Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og alle ønsker å hjelpe meg, sa Van de Beek til NOS etter landskampen.

– Jeg er en tålmodig person, samtidig som du selvfølgelig vil spille så mye som mulig når du bytter klubb. Jeg mener også at jeg har vist hva jeg kan bidra med når jeg har fått sjansen.

NY SCORING: Donny van de Beek har scoret mot Italia og Spania i to kamper på rad.
NY SCORING: Donny van de Beek har scoret mot Italia og Spania i to kamper på rad.

Scoret mot Spania

Van de Beek venter fortsatt på sin første Premier League-kamp fra start. På landslaget til Frank de Boer har han derimot blitt en viktig brikke.

I oktober scoret han mot Italia, og torsdag banket han inn 1-1 på volley fra kanten av 16-meteren mot et Spania-lag med David de Gea på benken.

– Det er en veldig god avslutning. Han har lurt seg inn i feltet, som han ofte gjør. Det er en god følelse for Donny van de Beek. Han skulle få opp selvtilliten. Det var beskjeden fra manageren, sa kommentator Simen Stamsø-Møller på TV 2.

TÅLMODIGE: Ole Gunnar Solskjær har lovet Van de Beek at han skal få nok spilletid utover i sesongen.
TÅLMODIGE: Ole Gunnar Solskjær har lovet Van de Beek at han skal få nok spilletid utover i sesongen.

Van de Beek forteller at Solskjær har sagt det samme til ham som han har sagt til mediene.

– Han sier at jeg må være tålmodig og fortsette å gjøre det jeg gjør. Han sier at han har sett at jeg kan utgjøre en forskjell på banen, og at min tid vil komme, sier Van de Beek.

– Når muligheten kommer må jeg være klar.

Samtidig leverte Paul Pogba en anonym opptreden i Frankrikes 0-2-tap for Finland.

Etter landslagspausen venter hjemmekamper mot West Bromwich og Istanbul Basaksehir.

SJEFEN: Frank de Boer har ikke fått den beste starten som landslagssjef. Nederland har fortsatt ikke vunnet en kamp.
SJEFEN: Frank de Boer har ikke fått den beste starten som landslagssjef. Nederland har fortsatt ikke vunnet en kamp.

Forståelsesfull De Boer

Før landskampen mot Spania ble også De Boer spurt om situasjonen til Van de Beek.

– Jeg har sett ham (Van de Beek) i aksjon for United et par ganger. Han har gjort det bra, men de har en fantastisk midtbane med Fernandes, Pogba, Fred, McTominay og Matic, sa landslagssjefen.

– Det er utfordrende, men jeg er sikker på at han vil få mer spilletid. Jeg forstår at han vil spille oftere, men samtidig er det normalt at du må tilpasse deg når du kommer til en ny liga.

Tidligere har blant andre Patrice Evra stusset på Van de Beeks manglende spilletid.

– Jeg har ikke noe i mot Van de Beek, men hvorfor signerte klubben ham? Han ser hver eneste kamp fra tribunen. Vi trenger han rett og slett ikke, sa franskmannen.

På søndag skal Van de Beek i aksjon igjen når Nederland tar imot Bosnia-Hercegovina.

LEST DENNE?

Powered by Labrador CMS