Avgjorde på overtid

En strålende scoring på overtid servert Mason Greenwood sørget for seier. United er videre til sluttspillet i EFL Trophy.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds U21-lag snudde 0-1 til 2-1 borte mot Doncaster Rovers i EFL Trophy. 

Selv med mange skader og et par fravær, stilte United med et bra lag med blant annet Tahith Chong og Mason Greenwood fra start.

Nevnte Greenwood skulle til slutt bli den store helten.

Rufsete start

Doncaster gikk rett i strupen på de unge United-guttene fra avspark og skapte tre store sjanser i løpet av de ti første minuttene.

Ved to anledninger måtte Matej Kovar i aksjon og begge redningene var av meget høy klasse.

PÅ GODT OG VONDT: Matej Kovar holdt lenge United inne i kampen, men gjorde til slutt en gigabrøler. Heldigvis ble ikke det avgjørende.

I tillegg hadde hjemmelaget en heading fra rundt fire meters hold som det egentlig ikke er lov til å bomme på. En sjanse det rett og slett er vanskeligere å bomme på enn det er å score.

Utover i omgangen kom United mer til hektene og Tahith Chong var et konstant uromoment.

Førsteomgangen ebbet til slutt ut med 0-0.

Keepertabbe og drømmescoringer

Hjemmelaget tok ledelsen da timen var pasert. Alfie May fikk lov til å skyte fra 20 meter, men fikk ikke akkurat drømmetreff. Dessverre for United sin del greide Kovar å klumse ballen i mål. Det så ut som at ballen rett og slett skled gjennom hanskene.

Etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen våknet United til liv. 70 minutter ut i kampen skulle kveldens høydepunkt skje. Ethan Galbraith fikk ballen på volley fra rundt 20 meter og banket den utakbart i mål. En fantastisk scoring, og Paul Scholes kunne nok neppe ha gjort det bedre selv.

DRØMMESCORING: Ethan Galbraith fikk kjempetreff mot Doncaster Rovers.

Men selv om Galbraith scoret et fantastisk mål havner det nok i skyggen av målet til Mason Greenwood. 18-åringen fikk ballen ute til høyre og gjorde alt selv. Målet kom fire minutter på overtid og sikret United avansement i EFL Trophy.

Det betyr at United er ett av 32 gjenværende lag i turneringen etter å ha vunnet tre av tre kamper i gruppespillet.

U21: Doncaster Rovers 1-2 (0-0) Manchester United

EFL Trophy
Keepmoat Stadium

66. min. 1-0 May
71. min. 1-1 Galbraith
90+4 min. 1-2 Greenwood

United: Matej Kovar; Ethan Laird, Teden Mengi, Di’Shon Bernard, Reece Devine; Ethan Galbraith, Arnau Puigmal (Mark Helm, 77); Tahith Chong (k), D’Mani Mellor, Largie Ramzani (Anthony Elanga, 86); Mason Greenwood.

Benken: Paul Woolston, Will Fish, Max Taylor, Dion McGhee, Dillon Hoogewerf

 

Powered by Labrador CMS