De ukjente EL-deltakerne

Hvem er de, spillerne som få har hørt om, men som likevel er innlemmet i troppen til Europa League-møtet med Midtjylland?

Publisert Sist oppdatert

Da Manchester United onsdag ettermiddag offentliggjorde 18-mannstroppen til bortemøtet med de regjerende danske mesterne, var det mange som hevet sine øyenbryn med flere hakk.
Hvem i all verden var alle disse spillerne som sto listet opp sammen med berømte og avholdte navn som Juan Mata, Chris Smalling og David De Gea?

Egentlig ikke så rart at mange stilte seg spørrende, i alle fall ikke om man kun følger Uniteds førstelag. Donald Love fikk riktignok sin debut mot Sunderland sist helg, mens James Weir hadde fått plass på benken; likevel har ingen av dem rukket å nå ut til det store publikum.

Dette gjelder naturligvis i enda mindre grad for Joe Riley og Regan Poole. For å ha kjennskap til dem er det nødvendig å holde et stødig øye på klubbens U21-lag.
Nå har altså alle disse fire blitt kastet ut i det. De må stå parat dersom behovet for deres tjenester skulle melde seg under kveldens Europa League-oppgjør i danske Herning.

Her følger en presentasjon av «de fire ukjente»:

 

Manchester United v Norwich City: U21 Premier League

 

 

Donald Love var bare syv år gammel da han første gang dukket opp på Old Trafford i 2002.
Siden den gang har 21-åringen gått gradene opp gjennom klubbens ungdomssystem, inntil han sist lørdag nådde sitt foreløpige høydepunkt med førstelagsdebuten mot  Sunderland. Den oppnådde han etter å ha spilt en stadig mer fremtredende rolle for Warren Joyces U21-lag.
Love er ellers en atletisk type som kan fylle en rekke forskjellige roller. I tillegg til høyrebacken, kan han like godt operere som vingback, i midtforsvaret eller i en høyre kantrolle.
Selv om Love er født og oppvokst i Rochdale, Greater Manchester, har han flere aldersbestemte landskamper for Skottland, deriblant en på U21-nivå.

 

 

Anvendelige Riley spilte en fremtredende rolle på klubbens U18-lag både i debutsesongen 2013/14 og i fjorårets oppfølger. Der viste han sin anvendelighet både som høyreback og sentral midtbanespiller, for ikke å snakke om som pågående høyreving.
Fremgangen var påtakelig, i den grad at han foran inneværende sesong ble forfremmet til U21. Der har Riley i det store og hele blitt benyttet som venstreback.
Med sin offensive legning, kolossale løpsstyrke og duellkraft, har den  unge Blackpool-gutten allerede etter 11 opptredener rukket å bli en nøkkelspiller på laget som i øyeblikket befinner seg på toppen av Barclays U21 Premier League-tabellen.

Manchester United v Manchester City: U21 Premier League

 

 

James Weir har over lengre tid markert seg som en spiller med potensial til å få seg en fin karriere som profesjonell fotballspiller. Kanskje til og med i Manchester United.
20-åringen, som kom til klubben i 2008 og ble opptatt på United-akademiet tre år senere, har i likhet med de ovennevnte stått frem som en nøkkelfigur på årets U21-lag. I løpet av 14 opptredener hittil denne sesongen, har den offensive midtbanespilleren sørget for 4 scoringer og 3 assists. Nå har prestasjonene hans betalt seg i form av at også Louis van Gaal har lagt merke til de smarte gjennomløpningene, pasningsstyrken og de stødige avslutteregenskapene.

Manchester United Training Session & Press Conference

 

 

Det skulle ta hele fem måneder før den fjerde av «de ukjente» ble spilleklar etter overgangen fra Newport County den 1. september. Forsinkelsen skyldtes etter sigende problemer med den «internasjonale klareringen».
Den bare 17 år gamle waliseren synes imidlertid ikke å ha blitt satt tilbake av de fem månedene på venterommet. Så snart de nødvendige papirene omsider var klare, viste nemlig stortalentet fra Cardiff at også han var klar. Det var derfor det tok ham kun 181 U21-minutter å overbevise Louis van Gaal. Det er  også derfor Regan Poole akkurat nå befinner seg i Danmark.

Powered by Labrador CMS