Ryktesaker, uke 20

Willian, Talisca og Sam Johnstone i ukas siste ryktespalte.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 20. mai:

17.03: Ikke akkurat en soleklar indikasjon på at han er på vei til United, men Willian har irritert på seg enkelte Chelsea-supportere med en Instagram-historie.

Han har der plassert noen trofé-emojis fremfor manager Antonio Conte.

Nå er Conte i utgangspunktet forventet å forlate Chelsea i sommer, men verken det eller klemmingen med Mourinho bidrar nok til å dempe ryktene.

16.52: Talisca kobles sterkt til United. Vi har skrevet en egen sak om de ryktene her.

11.31: Alan Nixon (som pleier å ha god kontroll på det som foregår i Football League) skriver i The Sun at Aston Villa ønsker å hente Sam Johnstone permanent – og at de kan få konkurranse fra nyopprykkede Cardiff City.

Aston Villa spiller neste lørdag opprykksfinale mot Fulham, og vil (etter Johnstones to låneopphold der) ha en klar fordel i jakten på Johnstone om de rykker opp. Hvis ikke, så er Cardiff-manager Neil Warnock klar til å gå for 25-åringen, hevdes det, selv om han også har noen andre alternativer.

Johnstone har holdt nullen 22 ganger denne sesongen.

Lørdag 19. mai:

11.26: Rolig ryktedag hittil (en skulle nesten trodd det er noe annet United-relatert som foregår i dag?!), men vi tar med oss dette: Italienske Tuttosport (en sportsavis som gis ut i Torino) skriver at Gianluigi Buffon kan være aktuell for United.

Buffon spiller i dag sin siste Juventus-kamp, men avskriver ikke at han fortsetter karrieren. I så fall har PSG blitt meldt som en klubb som kan være aktuell, men Tuttosport skriver nå altså at Mourinho (i likhet med PSG) har kontaktet folkene rundt Buffon.

Han ville jo vært en brukbar andrekeeper, om ikke annet …

Fredag 18. mai:

14.40: Italienske Calciomercato mener å vite at United har tilbudt Lazio €91 millioner [£79,5 mill.] + såkalte «add-ons» for Sergej Milinković-Savić.

08.00: Forhandlinger pågår fortsatt, men ennå har ikke Manchester United og Marouane Fellaini kommet til enighet, ifølge den belgiske journalisten Kristof Terreur.

Torsdag 17. mai:

18.35: United kommer til å starte forhandlinger med Monaco angående back Djibril Sidibe, i løpet av «noen timer», melder franske Le10Sport. De hevder også at det kan hende at overgangen kommer på plass før VM. 25-åringen spiller også for det franske A-landslaget.

18.00: Ellers postet mye omtalte Fred et bilde på Instagram med en bie (!!), som jo er Manchesters symbol, noe som fikk overgangsguruen til å ta av. Det kunne selvsagt ikke være en bie i bilen eller noe annet, men det må jo bare bety United eller City, ikke sant? Det er overhodet ingen annen mulighet.

08.31: Ifølge Daily Mail har United plassert Atlético Madrids høyreback Sime Vrsaljko på ønskelista.

Den 26 år gamle kroaten har imponert denne sesongen, men Europa League-vinneren vil være villige til å selge for £30 millioner for å kunne forsterke i andre posisjoner.

Mourinho ønsker konkurranse til Antonio Valencia, men kan ende opp med å droppe Vrsaljko-jakt på grunn av prisen – kanskje blir de store overgangssummene spart til andre posisjoner? I artikkelen nevnes det at United er i forhandlinger med Shakhtar Donetsk om Fred, som står verdsatt til £53 millioner.

Artikkelen er skrevet av Simon Jones, som ofte treffer bra på United-stoff (men kanskje aller mest på mindre saker enn de store overgangene).

Onsdag 16. mai:

19.46: Nå har Sport Witness tatt en titt på Alex Sandro-saken fra La Stampa som vi skrev om klokka 18.33, og det er som vi antydet snakk om en dårlig gjengivelse. Både av La Stampa, som omtaler en Duncan Castles-påstand som om det var nærmest et samlet engelsk pressekorps som meldte om det, men også fra kilder som Football Italia som vi her linket til.

Det er altså lite nytt å finne her, selv om spilleren selvsagt kan ende i United likevel.

18.44: Mer fra Italia: Ifølge Tuttosport (her gjengitt av TMW) er Leonardo Bonucci Mourinhos førstevalg som ny stopper.

Bonucci har bare vært én sesong i AC Milan, noe som var en uventet overgang etter å ha fremstått som en av verdens aller ypperste stoppere i Juventus, og det spekuleres i at Milan kan ha god bruk for pengene en slik overgang ville gitt.

Vi tar det med en klype salt, siden det er en stund siden han har vært koblet til United.

Sport Witness har omtalt både Bonucci-saken og Alex Sandro-rykter fra samme avis her.

18.33: Ifølge italienske La Stampa (her gjengitt av Football Italia, siden vi ikke får lest hele La Stampa-saken) kan Alex Sandro bli offisielt klar for United i løpet av få dager – men ikke før FA-cupfinalen. En slik overgang vil i tillegg åpne for at Matteo Darmian går i motsatt retning (han blir ikke en del av den samme avtalen).

Det er her verdt å nevne at La Stampa er en Torino-avis.

Problemet: Football Italia er ikke alltid en kilde som er veldig god på å komme med riktig gjengivelse av rykter, og ut fra hva enkelte Juventus-fans sier, så kan dette være noe La Stampa tar fra engelske rapporter. Så kanskje er dette en sak der alle siterer hverandre, med små feil hele veien, slik at det blir ryktenes svar på hviskeleken? Vi får se om vi finner ut av det.

13.40: På det som til nå har vært en tilnærmet ryktefri dag, melder MEN at Manchester United har vært i uformelle samtaler med Chelsea-spiller Willians representanter.

Den 29 år gamle brasilianeren har lenge vært i José Mourinhos tanker, og samtalene skal først og fremst ha gått ut på å diskutere mulighetene for en overgang.
Selv om Mourinho har antydet at han ikke kommer til å bruke overgangsvinduet – som forresten åpner i morgen – til å hente flere offensive brikker, skal han være beredt til å gjøre et unntak for mannen han selv hentet til Chelsea i 2013.

Tirsdag 15. mai:

20.27: Mer om Toby Alderweireld – og en annen kjenning fra ryktespalta, nemlig Willian.

ESPN og Rob Dawson skriver nemlig at United skal prøve å hente de to London-baserte spillerne nordover til Manchester i sommer. Her er noe av infoen fra saken:

  • Willian skal ha vist interesse i fjor, og Mourinho kan prøve seg igjen. Martial-usikkerhet bidrar til dette. Det er usikkerhet også knyttet til om Chelsea vil selge etter misnøyen knyttet til Matic-overgangen i fjor.
  • Tottenham er resignerte til å miste Alderweireld, og det er håp i United om at vi kan få i stand en avtale.
  • Tottenham-kollega Danny Rose er lysten på å flytte nordover igjen, og han er en av flere venstrebacker Mourinho vurderer, sammen med Alex Sandro (Juventus), Kieran Tierney (Celtic) og Aaron Martin (Espanyol).
  • Prioriteten er å sikre en ny midtbanespiller – kanskje to om Fellaini forlater United. Fred (Shakhtar Donetsk), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) og Jean Michaël Seri (Nice) er alle kandidater.

12.50: Mens Tottenham sikter seg inn på Ajax-stopperen Matthijs de Ligt, blir Manchester United, ifølge Evening Standard, mer og mer overbevist om at klubben vil lykkes i sin jakt på London-klubbens belgiske stopper, Toby Alderweireld.
Tottenham har ikke kommet til enighet med 29-åringen om en ny kontrakt, og ønsker isteden å bruke pengene fra et salg av ham på å finansiere kjøp av De Ligt.
Kilden forstår det også slik at United skal være villige til å betale over £40 millioner for Alderweirelds signatur, men også Chelsea, PSG og Barcelona skal være lystne på kjøp av belgieren.

07.50: Dersom United virkelig ønsker seg Shakhtar Donetsks brasilianske midtbanespiller Fred, vil det koste klubben minst €60 millioner [£52,89 mill.], ifølge MEN. I tillegg må Paris Saint-Germain, som også er interessert, feies av banen.
Det vil også kunne lønne seg å foreta en handel nå, fremfor å vente til senere i måneden når det blir klart om spilleren blir innlemmet i den brasilianske VM-troppen eller ikke. En VM-plass for Fred vil sannsynligvis medføre at prisen stiger ytterligere.

Mandag 14. mai:

21.23: Daily Mail skriver i sin overgangsspalte at United ønsker å hente Nottingham Forest-unggutten Matthew Bondswell. 16-åringen har fått et kontraktstilbud fra Forest, men har foreløpig ikke blitt enig med klubben, og United og Southampton har steppet inn – med United som favoritter til hans signatur. United følger også kantspilleren Alex Mighten – også han en 16-åring fra Forest. Der er det derimot ventet at det vil ende med en kontraktsforlengelse.

Nyheten bringes av Simon Jones, som vanligvis er svært treffsikker på saker som dette.

20.11: Vi tar med oss at Daily Telegraph skriver at Rui Faria er ventet å bli tilbudt Benfica-jobben om de kvitter seg med Rui Vitoria.

20.03: Mer om Napoli-backer: Faouzi Ghoulam, som er venstreback, har en stund blitt koblet til United. Det har blitt hevdet fra den Napoli-baserte avis Il Mattino at United er favoritt, og nå er prisen lavere enn de tidligere har meldt – €35 millioner (rett i underkant av £31 millioner) vil være nok til at Napoli aksepterer, hevder avisa.

Sport Witness har sett nærmere på saken her, og ser på mulige forklaringer til at prisen har blitt lavere, og trekker blant annet frem at han har slitt med en kneskade.

27-åringen har 35 landskamper for Algerie.

19.46: Ifølge The Sun er United klare til å betale Elseid Hysajs utkjøpsklausul på £44 millioner.

Napoli-høyrebacken har hatt en strålende sesong, og Mourinho skal være svært interessert i å hente en ny høyreback. Albaneren er 24 år gammel, og skal bli sett på som en mer fremtidsrettet løsning enn Valencia.

Artikkelen er ikke skrevet av Neil Custis, vanligvis avisas beste på store nyheter om United, men av Alvise Cagnazzo. Vi kan ikke si så mye om hans troverdighet, men både navnet og Twitter-kontoen tyder i alle fall på at italiensk fotball er hans felt.

18.03: Før vi går videre til viktigere ting, så tar vi med oss PSG har ansatt Thomas Tuchel som ny manager – sånn i tilfelle det var noen som fortsatt tenkte at Mourinho kunne havne der i nær fremtid.

08.00: Vi tar også med fra søndagen. The Sunday Times, med journalist Duncan Castles, skal ha intensivert jakten på venstreback Alex Sandro i Juventus, og spilleren selv skal ha bedt italienerne om å la ham få gå. Juventus verdsetter Sandro til godt over 50 millioner pund.

07.10: – Kjøp Gareth Bale fra Real Madrid…Det er Jamie Redknapps råd til United hvis United ikke skal være så kjedelige, og det er noe han skriver om i sin spalte i Daily Mail.

07.05: Søndag rapporterte forresten også Daily Mirror at Wolverhampton, som akkurat rykket opp til Premier League, ønsker Victor Lindelöf på lån fra United neste sesong.

07.00: Daley Blind flørtet med Ajax søndag. Les saken her.

Powered by Labrador CMS