– Interessert i United-jobb, men …

Edwin van der Sar avviser ikke muligheten for å havne i United, men peker også på noen grunner til at han neppe kommer inn som en sportsdirektør med det aller første.

Publisert Sist oppdatert

Det skrives innimellom om United og en rolle som sportsdirektør/teknisk direktør/Director of Football, og behovet for en slik rolle for å sørge for en god langtidsstrategi i klubben, men det er foreløpig ikke så mye som tyder på at United er i ferd med å gjøre en slik ansettelse.

I alle fall ikke en ansettelse av en person som vil få såpass mye makt som United-fansen ønsker å flytte bort fra omdiskuterte Ed Woodward.

En av de navnene vi stadig vekk hører blir koblet til en slik rolle, er Edwin van der Sar, som selvsagt ville vært en ganske romantisk løsning siden han er en moderne Manchester United-helt.

I tillegg til den romantiske delen har han tilsynelatende gjort en god jobb i flere slags roller i Ajax, hvor han nå er administrerende direktør.

LES OGSÅ: – Alle klubber trenger en sportsdirektør
LES OGSÅ:
Edwin van der Sar: – Fremdeles en svært attraktiv klubb

LEGENDE: Edwin van der Sar, her etter å ha sikret United Champions League-tittelen i 2008.

– Interessert i en United-jobb

I et videointervju med Sports Illustrateds Planet Futbol fikk Van der Sar en mulighet til å avfeie ryktene, og kan vel bare sies å ha gjort det sånn halvveis.

Riktig nok er han tydelig på at det nok ikke er så aktuelt nå, men han gjør det også klart at det kan være aktuelt i fremtiden.

– Du blir jo linket til rollen som sportsdirektør i United. Ville du vært interessert i en retur til Manchester United?

– Ja. Utenom min familie, min kone, barn, venner og alt, så har jeg to store kjærligheter i livet mitt: Det er Ajax, som ga meg muligheten til å skinne i fotballverdenen, og så er det den siste klubben i karrieren min [United], som også ga meg mye anerkjennelse og oppmerksomhet, og hvor jeg også utviklet meg på et sent stadie i karrieren.

– Så ja, selvsagt ville jeg vært interessert. Jeg er interessert i en stilling, men jeg trenger å lære meg litt mer her [i Ajax], utvikle meg selv ytterligere, og så kan vi selvsagt se hva fremtiden bringer.

EDWIN: Kan han ende opp i United igjen?

Har en annen jobb en den mange vil se ham i i United

Det er i alle fall ingen tvil om at kjærligheten til United ikke har rustet for Van der Sar.

– United er en fantastisk klubb med en stor supporterskare over hele verden. Alle ønsker å spille for dem, og så eventuelt jobbe for dem.

Samtidig peker Van der Sar på et vesentlig problem med rapportene om at han skal ende opp i en sportsdirektørrolle i United – det er en annen jobb enn den han har i Ajax.

– Det er ulike stillinger. Jeg er administrerende direktør her, og en Director of Football er noe litt annerledes. Jeg vet selvsagt noe om fotball også, men …

Les også vårt eksklusive intervju med Edwin van der Sar om en viss kveld i Moskva.

Powered by Labrador CMS