– Uavgjort ville vært et ran

– Det ville vært et ran hvis Liverpool hadde fått med seg poeng fra Old Trafford, sier ex-Red Ronny Johnsen til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Treble-mesteren fra 1999 fulgte gårsdagens kamp ivrig fra TV-stolen, og jublet som alle oss andre United-supportere over seieren.

– Det var en veldig overbevisende kamp fra Uniteds side, og det ville vært et ran hvis Liverpool hadde fått med seg poeng fra Old Trafford, sier Johnsen og peker på at Manchester United var sjefen på banen.

– United hadde kontroll på alt. Banespillet, avslutningene, ja også bakover var det kontroll. Det sier det meste når Liverpool hadde to skudd på mål og scorer på begge disse.

Som tidligere elev at Sir Alex Ferguson, tror Vestfold-gutten at skotten vil evaluere kampen og ikke minst de to baklengsmålene med spillerne.

– Jeg tror ikke Ferguson er helt happy med hvordan Liverpool gjør mål. Begge baklengsmålene kommer som følge av konsentrasjonsvikt.

Det som overrasket Ronny Johnsen mest var imidlertid det gjestende laget.

– De var utrolig defensive, ja destruktive. Spesielt i første omgang var de bare ute etter å la tiden gå. Jeg tror ikke jeg kan huske å ha sett Liverpool så defensive på Old Trafford.

41-åringen med 69 A-landskamper for Norge vet alt om hvordan det er å slå erkefienden, og lærte fort å kjenne den sterke rivaliseringen det hersker mellom United og Liverpool. Han er ikke i tvil om at Dimitar Berbatov med sitt hat trick nå vil få heltestatus blant United-fansen.

– Det var gledelig på Uniteds, Fergusons og Berbatovs vegne. Ferguson har beholdt troen på Berbatov hele veien.

Om de tre Berbatov-målene sier mannen med tre Premier League-gull følgende:

– Det første var det enkleste. Hvordan en forsvarer som skal passe på Berbatov står bak spilleren på corner er for meg ubegripelig. Det andre er rett og slett fantastisk. Et mål vi kommer til å få se i mål-kavalkader, og som helt klart er i kategorien Årets Mål. Det tredje kommer etter veldig bra spill av United. United trykket på og med så mange folk i boksen som United hadde da, blir det veldig vanskelig for motstanderen.

Selv om det så stygt ut da 2-0 ble til 2-2 og noen og enhver fikk enda flere grå hår, hadde ex-Red Ronny Johnsen hele tiden troen på at det skulle gå Uniteds vei.

– Selv om det gikk helt til 84 minutter før seiersmålet kom, spilte United såpass bra og trykket så mye framover at jeg satt egentlig og ventet på seiersmålet. Det kom til slutt, og jammen var det fortjent!

Powered by Labrador CMS