Ryktesaker, uke 27

OPPDATERT 13.35: Inter godkjenner Wesley Sneijders overgang til United på tirsdag, mens Sunderland ønsker å låne Danny Welbeck. Modric er skuffet over Tottenhams styreleder, og vil bort fra klubben. Les flere overgangsrykter her.

Publisert Sist oppdatert

United har allerede vært svært travle på overgangsmarkedet hittil i sommer. Både Phil Jones, Ashley Young og David de Gea har kommet inn, mens Wes Brown og John O’Shea har dratt til Sunderland. Til tross for dette, virker det ikke som om De røde djevlene har gjort seg ferdige enda. Flere offensive midtbanespillere har blitt aet til klubben, og Wesley Sneijder, Luka Modric og Samir Nasri er en trio som har vært en gjenganger i engelsk presse.

Det skjer mye i Silly Season, og United.no samler her alt av rykter som omhandler United for å gi deg en oversikt over hvordan ting ligger an. Under følger ryktene for uke 27.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelige enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 26 (27. juni – 3. juli)
  • United-rykter, uke 25 (20. juni – 26. juni)
  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni)

Søndag 10. juli

En overgang for Wesley Sneijder kan bli klar i løpet av neste uke. Sunday Mirror skriver at Inters styre skal møtes på tirsdag for å godkjenne nederlenderens overgang til United. United må betale £35 millioner for Sneijder. Sitater fra Inters manager, Gian Piero Gasperini, tyder også å at en overgang kan være nær.

– Han er en av de beste spillerne i Europa, men jeg er overbevist om at vi kan vinne en erstatter når han drar, sier Gasperini.

Ifølge portugisiske Abola er Portos stjernespiss Radamel Falcao i Uniteds søkelys. Det er ikke kjent hvor mye United er villige til å betale, men spissen skal ha en utkjøpsklausul på 45 millioner euro.

Luka Modric er misfornøyd etter møtet med styreleder Daniel Levy, og har fått enda mer lyst på en overgang, sier han til ESPN. Levy har truet med å sette Modric på tribunen hvis han ikke godtar klubbens ståsted. Det negative for United-fansen er at Modric ikke nevner United, kun at han vil til Chelsea.

Ifølge TV2 kan både Jonny Evans og Dimitar Berbatov være på vei til Tottenham. Berbatovs tidligere klubb skal være villige til å betale drøye £19 millioner for duoen.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Lørdag 9. juli

Ny dag, nye Wesley Sneijder-rykter. Spillerens agent, Søren Lerby, sier ifølge ESPN idag at det ikke er kommet noen konkrete bud på Sneijder, til tross for gårsdagens rykter om at Malaga hadde bydd 35 millioner euro for trequartistaen. Inters nye manager er optimistisk med tanke på å beholde nederlenderen, men kan ikke garantere noe.

– Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje, sier Gian Piero Gasperini.

En annen midtbanespiller som aes til United denne lørdagen, er tysklands og Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger. EatSleepSport.com skriver at Ferguson visstnok skal være imponert over den tyske landslagsspilleren, og ser på ham som en mulig erstatter for Paul Scholes. Som meldt på mandag, spekuleres det i en pris på £30 millioner for spilleren. En byttehandel, med Dimitar Berbatov som betalingsmiddel, skal også være et alternativ. Det skal dog sies at selv om alle sakene i denne spalten er rykter, er nok dette et av de ryktene som må tas med en ekstra stor klype salt.

Samir Nasri er nok en ettertraktet mann denne sommeren, og både United og City skal være interesserte i franskmannen. Wenger er imidlertid interessert i å beholde han, og Arsenal bekrefter idag at Nasri skal være med på klubbens pre-seasontur til Asia med avreise i morgen.

Utelatelsen av Darron Gibson og Tomasz Kuszczak fra troppen som reiser til USA mandag, har gitt vann på mølla for ryktene om at de er på vei bort fra klubben. Gibson har vært i Sunderlands og Stokes søkelys, mens for Kuszczak kan en retur til West Bromwich være aktuelt.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Fredag 8. juli

Sent i går hevdet Sky Sports at United aldri hadde lagt inn noe bud på Samir Nasri, og at det kun var snakk om en forespørsel. I dag melder Daily Telegraph at Sir Alex Ferguson og David Gill er villige til å vente på franskmannen, og at de har planer om å la sjekken på £20 millioner ligge å vente på Arsene Wengers kontor, i håp om at Arsenal til slutt aksepterer et bud på midtbanespilleren.

Arsene Wenger er imidlertid ikke lysten på å selge midtbanejuvelen: – Vi vil gjøre alt vi kan for å beholde ham, sier manageren om Nasri, ifølge Talk Sport.

Samir Nasri ønsker imidlertid å forlate klubben, og Sky Sports hevder fredag kveld at han skal ha fortalt klubbledelsen nettopp dette. Manchester City skal også være sterkt interesserte i franskmannen.

En annen av de mye omtalte spillerne i forbindelse med United denne sommeren, Wesley Sneijder, slipper ikke unna ryktebørsen i dag heller. Nå skal nyrike Malaga ha kastet seg inn i kampen om nederlenderen, og Sky Sports melder at de har lagt inn et bud på 35 millioner euro for å sikre seg midtbanespillerens tjenester. United skal imidlertid ikke ha gitt opp kampen.

Det kan nå se ut som om Darron Gibson havner i Stoke City, og ikke Sunderland, melder Sunderland Echo. Lokalavisa spekulerer nå i om pottemakerne er favorittene til å betale de £6 millionene United krever for midtbanespilleren.

So Foot rapporterer at United kom inn med et sent bud for å stjele Erik Lamela fra Roma. River Plates midtbanespiller ankom den italienske hovedstaden i går for å fullføre en overgang verdt €12 millioner.

Ryktegeneratoren Caughtoffside.com forsøker seg med en frekkis. De hevder Sir Alex er villig til å sende både Dimitar Berbatov og Jonny Evans samt £10-12 millioner til Tottenham, mot at United får Luka Modric i retur. Daniel Levy har uttalt at kroaten ikke er til salgs, men Fergie skal ikke ha gitt han opp riktig enda.

Steve Bruce ønsker å hente Danny Welbeck på et nytt lån i Sunderland, skriver goal.com. Nettsiden hevder også at Sunderland har sett seg lei av Darron Gibsons høye lønnskrav, og har gitt opp å hente midtbanespilleren.

Torsdag 7. juli

Owen Hargreaves står uten kontrakt, men få klubber er villige til å ta sjansen på den skadeskutte midtbanespilleren. Nå uttrykker Leicester-sjef Sven-Göran Eriksson at han er svært interessert i å sikre seg 30-åringen – det er bare ett problem.

– Jeg ville hentet han med en gang om han hadde vært frisk. Han er fantastisk – han var i alle fall – en fantastisk fotballspiller. Jeg vet ikke om han er frisk. Han har ikke spilt fotball på lenge, sier Eriksson til BBC Radio Leicester.

United skal ha fått avslått et bud på Arsenals Samir Nasri, som ønsker seg vekk. Det skjer imidlertid også andre ting på ryktefronten, og Sir Alex Ferguson skal ifølge TalkSport også være interessert i Samir Nasris landslagskollega Moussa Sissoko

Sissoko spiller for tiden i Toulouse i Frankrike, og er en allsidig midtbanespiller. 21-åringen har vært fast innslag på franske aldersbestemte landslag fra han var 15 år, og har også fått tre a-landslagskamper siden debuten høsten 2009.

Onsdag 6. juli

En av sommerens mest omtalte, Luka Modric, har i kveld vært i samtaler med Tottenhams styreleder Daniel Levy om fremtiden, og litt før klokken 21 skandinavisk tid kunne Levy melde om at et salg av den kroatiske playmakeren er utelukket – uansett tilbud.

– Vi hadde en veldig god samtale, og som jeg har sagt tidligere: vi kommer ikke til å selge Luka Modric, konkluderer Levy ifølge Sky Sports.

– Det er slutten på dette. Som jeg sa for noen uker siden, det er ingenting å diskutere.

En spiller United har vært sterkt aet til tidligere år, er nåværende Schalke-spiller Klaas-Jan Huntelaar. I sommer har det ikke vært mye snakk om nederlenderen, men på mandag var det spekulert i om United allikevel var interesserte. Dette avviser nå spissen selv.

– Det er ingenting i det, sier Huntelaar til den tyske avisen Bild.

– Jeg vil bli i Schalke og spille en god sesong. Jeg kan utelukke et klubbskifte.

Ifølge Daily Mirror har Arsenal bestemt seg for å beholde Samir Nasri. Midtbanespillerens kontrakt går ut neste sommer, men the Gunners tviholder på franskmannen og vil ikke selge han selv om de skulle få inn bud på £25 millioner.

I går kom kommentarene fra Inter-manager Gian Piero Gasperini om at Inter vurderte å selge Wesley Sneijder. I dag følger administrerende direktør Ernesto Paolillo opp ved å si at klubben trenger penger fra spillersalg før de kan tenke på å kjøpe tilvekster til stallen.

– Vi må selge, og så får vi se hva Inter vil kjøpe. Vi vil begynne med å selge, ikke kjøpe, sier Paolillo ifølge Daily Mirror, samtidig som Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen blir sitert på følgende i Voetbal International.

– Den nye Paul Scholes eksisterer ikke, på samme måte som den nye Roy Keane aldri har kommet, men Sneijder ville passet perfekt inn her. Jeg kan faktisk ikke tenke meg noen mer ideell spiller for laget.

Tirsdag 5. juli

Wesley Sneijder har i lang tid vært aet til Old Trafford, og uttalelser fra Inters nye manager gjør at overgangsryktene skyter fart igjen. – Noen spillere kan bli tvunget til å bytte posisjon, som for eksempel Sneijder, men han kan også ende opp på markedet, sier Gian Piero Gasperini ifølge Goal.com.

Arsenal selger Samir Nasri hvis de får et bud på £25 millioner, melder The Independent. Avisen beskriver Uniteds interesse som stor, men at de kan få kamp av City, Chelsea, AC Milan og Inter.

Det har vært stille rundt Luka Modric, men ifølge Sky Sports skal kroaten prate med styreleder Daniel Levy i dag, sannsynligvis om mulighetene for en overgang. Chelsea ligger best an i kampen om Tottenham-spilleren, men United er fortsatt med.

Edinson Cavani skal ha vært i søkelyset til både United og City, men det kan virke som han blir i Napoli. Spissen har fortalt FIFA.com at han trives godt i klubben og setter pris på hva innbyggerne har gitt ham, og derfor vil han bli der neste sesong også.

Det samme gjelder Karim Benzema. Franskmannen har vært i Uniteds søkelys i mange år, men han er innstilt på å bli i Real Madrid, sier spillerens agent til Marca.

I tillegg har Sunderlands styreleder Niall Quinn fortalt at han har tro på en overgang for John O’Shea.

Mandag 4. juli

Skal man tro Daily Mail flytter Samir Nasri til Manchester, men dessverre for United-fans ikke til den røde delen. For £27 millioner vil nemlig Manchester City skaffe seg både Nasri og Gael Clichy fra Arsenal. Verken United eller Chelsea har imidlertid gitt opp kampen om å sikre seg den franske playmakeren.

I går meldte engelske medier at United hadde gitt opp kampen om Alexis Sanchez. I dag skriver Daily Mirror at det ikke er tilfelle. Sir Alex håper på at Cesc Fabregas skal bli klar for Barcelona, slik at katalanerne ikke skal være like interesserte i å punge ut like mye for chileneren. United er ikke villig til å betale mer enn £28 millioner for vingen. Det er enn større sum i utgangspunktet enn det Barça har bydd, men spanjolenes bonusutbetalinger gjør at totalsummen fort kan bli høyere blant katalanerne. Lykkes de i å hente Fabregas, kan de til og med komme til å trekke tilbake budet.

Ryktegeneratoren Caught Offside melder at Sir Alex planlegger et bud på £30 millioner for Bastian Schweinsteiger. Nettstedet spekulerer også i at Bayern München kanskje vil bli fristet til å selge dersom de får Dimitar Berbatov i retur.

Klaas-Jan Huntelaar var aet til Old Trafford for noen år tilbake, men nederlenderen kom aldri. Nå har United imidlertid vendt øynene mot spissen igjen, ifølge Footylatest.com. Schalke-angriperen har en prislapp på £15 millioner.

United, City og Chelsea jakter på Palermos Javier Pastore, men Real Madrid og Malaga ligger best an i kampen om argentineren. Det sier Palermo-president til Gr Parlamento, ifølge Sky Sports.

Tony Pulis har vist sin interesse for John O’Shea og Wes Brown, melder Daily Mirror. O’Sheas agent skal ha vært i kontakt med Stoke, og siden duoens samtaler med Sunderland har blitt dratt ut i tid, håper pottemakerne på å sikre seg forsvarsspillerne for en samlet sum på £8 millioner.

Interessen fra andre klubber har gjort at Sunderland vil sette inn et ekstra støt denne uken. Steve Bruce vil fortsatt ha O’Shea, Brown og Jonny Evans til klubben, men ifølge Click Manchester kommer Evans fortsatt til å være United-spiller når kalenderen viser september. Tross ankomsten til Phil Jones, skal Fergie ha indikert at han ønsker at 23-åringen blir i klubben.

Powered by Labrador CMS