– Jeg bare prøvde noe annerledes

Berbatov om brassesparket, hat-tricket og støtten fra lagkameratene.

Publisert Sist oppdatert

Berbatov ble i etterkant av 3-2-seieren mot Liverpool intervjuet av Inside United. Her forteller han blant annet om hvordan han opplevde hat-tricket, om hva han mener er den komplette fotballspiller og at han føler seg hjemme i Manchester United.

Berbatov ble mot Liverpool den første Unitedspilleren med hat-trick mot scouserne siden 1946. Berbatov er stolt over å ha scoret tre mål mot Liverpool, men inrømmer at det først er i etterkant av kampen at han forstod hvor spesielt det var.

– Jeg visste ikke før kampen at det var så lenge siden en United-spiller hadde scoret hat-trick mot dem. Da jeg i etterkant fant ut at ingen hadde gjort det på 64 år, ble jeg stolt. Det var en magisk dag for meg, det er ikke hver dag man scorer tre mål mot et lag som Liverpool, sier Berbatov til Inside United.

– Men det viktigste er at vi vant. Hadde det blitt 2-2 hadde det ikke vært noe hyggelig, selv om jeg hadde scoret to mål.

Om brassesparket

Hans peneste mål mot Liverpool var 2-0-målet, da han dempet et innlegg fra Nani og tok et brassespark (om ikke det mest luftige, så får det gå under kategorien brasse-spark i mangel av et bedre ord) som gikk i mål via tverrliggeren.

– Jeg var i boksen og Nani slo et innlegg. Jeg ropte at Wayne Rooney, som stod foran meg, skulle la den gå. Han hørte meg og det var ingen annen måte å dempe den på enn å ta den ned med låret. Og så prøvde jeg bare noe annerledes, man har ikke så mye tid til å tenke i en sånn situasjon.

– Selv da jeg gjorde det (tok brassesparket), visste jeg ikke om ballen kom til å gå inn. Jeg lå på bakken, snudde meg rundt og hørte at publikum ropte. Da skjønte jeg at det hadde skjedd noe spesielt.

Mer enn bare mål

Berbatov har også tidligere snakket om at han mener en spiss bør gjøre mer enn å bare score mål, noe han gjentar i intervjuet med Inside United. Han nevner spillere som Zidane, Xavi og Messi som nærmest komplette spillere, og at han liker å bruke teknikk og overblikk til å gjøre de riktige avgjørelsene. Men han setter også pris på å score mål som krever at man er litt fysisk.

– Jeg ser ikke på meg selv som en typisk spiss. Jeg prøver å gjøre noe annerledes, jeg spiller mer på touchet mitt og teknikk enn å hoppe opp og spille med albuene. Men noen ganger må man velge mellom å spille på teknikk og å være fysisk for å score et mål. Jeg synes også det tredje målet mitt mot Liverpool var også pent, sier Berbatov om målet hvor han slo Jamie Carragher i en hodeduell.

At Berbatov er en teknisk spiller er det ingen tvil om. Nedtakene og førstetouchen hans er det få i fotballverdenen som matcher. Han forteller at det ligger mye trening bak den gode teknikken.

– Det starter når man er en liten gutt. Jeg husker jeg pleide å sparke ballen høyt opp i lufta, kanskje tusen ganger hver dag, for så å ta den ned med føttene. Jeg tror dette har gjort at jeg har god teknikk nå.

– Når man blir proff fortsetter man å utvikle egenskapene sine. På en annen side er det ikke alt man lærer på treningsfeltet. Det er situasjoner da man bare tenker «Hva om jeg gjør dette?». Man har aldri prøvd det før, men man bare prøver. Det var tilfelle ved det andre målet mitt mot Liverpool. I den kampen følte jeg at jeg kunne ha scoret fra midtbanen!

Føler seg hjemme

Berbatov forteller at han trives i den røde trøya og har et godt forhold til sine medspillere. Han mener at dette hjelper han til å komme gjennom periodene hvor ikke alt går på skinner på fotballbanen.

– Man må være sterk og tro på seg selv. Det vil alltid komme dårlige perioder, men man har manageren og lagkameratene bak seg.

Han er også glad for at lagkameratene gleder seg over at han presterer godt, noe det var lett å se under Liverpool-kampen.

– Jeg føler meg hjemme her. Jeg så høydepunktene fra kampen og så at de også var glade for at jeg scoret mål, noe som gjorde meg glad. Det viser at lagkameratene mine har akseptert meg som en del av laget.

– Jeg ble virkelig glad da jeg så på kampen i ettertid, sier Berbatov.

Powered by Labrador CMS