Må hindre «Berbashow»

PREVIEW: United tar turen til Craven Cottage, der en gammel kjenning fort kan være kaptein.

Publisert Sist oppdatert

Mohamed Al-Fayed solgte i sommer sin eierandel i Fulham til Shahid Khan, og med det forsvant også den utskjelte Michael Jackson-statuen fra Craven Cottage. Men Martin Jol, også det en figur som mange fans har ønsket at skal forlate Craven Cottage, har Khan foreløpig spart, men mange fans er i ferd med å bli utålmodige. United.no har tidligere publisert et intervju med den norske supporterlederen Mats Bjørnstad, som kunne bekrefte at Fulham-manageren er under press fra egne fans.

– Veldig mange har mistet fullstendig troen på Jol. Vi var veldig svake de 10 siste kampene forrige sesong, så tar man med de har vi nå gått en halv sesong uten å imponere noen, fastslo Bjørnstad i intervjuet.

United har kun vunnet to av de siste fem ligakampene på Craven Cottage, men har de siste årene opparbeidet seg en imponerende statistikk i ligabortekampene i London. 1. mai 2011 var forrige gang United tapte i ligaen i London.

Manageren er naturligvis i fokus for United også, selv om Moyes’ jobb neppe står i noen umiddelbar fare. United avanserte i ligacupen etter en solid seier mot Norwich tirsdag.

Fulham

Fulham har kanskje seks lag bak seg på Premier League-tabellen, men med to poeng ned til nedrykksplass kan Fulham-fansen på ingen måte føle seg trygge. Spillet har ikke vært all verden hittil i sesongen, selv om det er nok av spillere i klubben med tekniske ferdigheter mange Premier League-spillere bare kan drømme om. Tempo har vist seg å være en mangelvare, både tempo på enkeltspillere og det generelle tempoet i spillet.

Det eksploderte mot Crystal Palace for snart to uker siden, da noen fantastiske mål snudde kampen på hodet og til slutt endte i en 4-1-seier til Fulham. Kampen før det endte også i Fulham-seier, da Stoke ble beseiret 1-0 på Craven Cottage – sesongens eneste ligaseier på Craven Cottage hittil. Men i forrige kamp ble Fulham fortjent slått av Southampton, i en kamp der tidligere United-spiller Dimitar Berbatov var en av mange som slet tungt, og i ligacupen ble Fulham i midtuka slått ut av Championship-klubben Leicester City.

På skadefronten er kaptein Brede Hangeland ute, noe som nok fører til at visekaptein Dimitar Berbatov tar over kapteinsbindet – om han starter. Ellers er Hugo Rodallega ute, ifølge Martin Jol.

Berbatov er ikke den eneste tidligere United-spilleren på dette Fulham-laget. På venstreback ser Kieran Richardson ut til å ha etablert seg for London-laget.

Manchester United

Etter det skuffende 1-1-resultatet har United slått tilbake med tre hjemmeseiere. Det har løsnet litt fremfor mål i de siste to kampene, med sju mål etter at United mot Real Sociedad skapte mye uten å score mange. Spørsmålet er om denne målformen tas med i bagasjen nå som United skal spille bortekamp for første gang siden seieren mot Sunderland den 5. oktober.

Javier Hernandez er i form, og Wayne Rooney er i form, noe som gjør at en Robin van Persie med tåproblemer potensielt kan bli hvilt om United skulle føle behov for det. Samtidig har det blitt åpnet for at alle tre kan spille sammen i enkelte kamper, selv om bortekampen mot Fulham kanskje ikke er den kampen der Moyes tester ut noe slikt fra start.

Flere spillere har lagt inn brukbare søknader om mer spill på kant i det siste, og Moyes får et tøft valg med å ta en avgjørelse der. Ellers har Jones og Evans vist mye bra som midtstoppere i det siste, men mot Norwich sist var Vidic og Ferdinand tilbake bak sentralt. Det er kanskje lite trolig at begge de to får tillit igjen, selv om de klarte seg bra mot de kanarigule. Det blir interessant å se hvem Moyes velger når Darren Bent og Dimitar Berbatov skal stoppes.

Danny Welbeck blir ikke med til London, men er på vei tilbake. The Guardian melder at Michael Carrick er tvilsom til kampen på grunn av en akillesskade. Ellers er United skadefrie. Darren Fletcher har til og med spilt for reservelaget igjen, selv om han naturligvis ikke er klar for førstelagsspill helt enda.

Dommeren

probert_lee
Dommer Lee Probert.

Lee Probert er lørdagens dommer, en dommer som har dømt United i ni obligatoriske kamper tidligere. Sju av disse kampene har endt med United-seier, mens to har blitt uavgjort. United er altså ubeseiret med Probert som dommer – om en ser bort fra at han i tillegg dømte Rio Ferdinands testimonial før sesongen, da Sevilla slo Manchester United 3-1. Forrige obligatoriske kamp Probert dømte United i, var 2-2-kampen mot West Ham på Boleyn Ground i april. Høydepunktet er nok uansett den andre kampen Probert dømte United, da United knuste Blackburn 7-1. Samtidig var jo Dimitar Berbatov, som nå altså spiller for Fulham, den store helten i den kampen med sine fem mål.

Probert dømte Fulhams 1-1-kamp mot West Bromwich Albion lørdag 14. september. Forrige helg klarte han det kunststykket der er å dømme en kamp mellom Sunderland og Newcastle uten å vise ut en eneste spiller.

 

Powered by Labrador CMS