– Diego har vært veldig viktig

Publisert Sist oppdatert

Det holdt ikke med bare én uruguyaner inn på deadline day – United hentet to.

Edinson Cavani og Facundo Pellistri kom begge inn, og dermed har United doblet antall uruguyanere vi har hatt i klubben.

Tidligere har Guillermo Varela og Diego Forlán spilt for United.

Sistnevnte har betydd en del for Facundo Pellistri. Han var sjefen hans i Peñarol, og har i tillegg snakket med Solskjær i forbindelse med denne overgangen til United.

– Diego har vært veldig viktig i karrieren min. Han var treneren min, og ga meg mange råd. Vi vet alle hvor god Diego var som en spiller, men han er en veldig bra person også, sier Pellistri til MUTV.

I United-sammenheng huskes Forlán som en kulthelt, som egentlig ikke slo til. Etter United-tida viste Forlán hvilken fremragende spiller han var både for flere klubber og landslag, og han vant blant annet gullstøvelen to ganger, i tillegg til at han i VM 2010 ble både toppscorer og vant Gullballen som turneringens beste spiller.

VIKTIG MANN FOR PELLISTRI: Diego Forlán.

Landsmann Edinson Cavani, også han en uruguyansk spisslegende, har i likhet med Forlán snakket positivt om Pellistri.

– Pellistri er en ung gutt og jeg elsker måten han spiller på. Han har fortsatt mye å lære, men han har mye å tilby også. Han har allerede vist hva han er god for i Peñarol, sa Cavani.

Dette er musikk i Pellistris ører.

– Det er utrolig og fantastisk å høre slike kommentarer fra slike spillere som de var og er. Cavani blir en lagkamerat av meg, så jeg er veldig glad for å høre de kommentarene. Cavani er en toppspiller, og jeg tror han kommer til å bli en stor spiller her også, mener Pellistri.

STOR SPILLER: Edinson Cavani.

Selv om Pellistri likte å få ros, så er han uansett opptatt av å bli en bedre fotballspiller.

– Jeg ønsker å bli bedre, for eksempel til å skyte og til å sentre – alle de tingene som gjør deg bedre. Det er mange folk som bestemmer over deg som kan hjelpe. Jeg tror jeg bør lære av mine lagkamerater og fra treneren, siden det er første gangen jeg er her i England. Jeg kommer til å trenge hjelp fra dem, sier 18-åringen, som heldigvis har fordelen av at han snakker brukbart engelsk.

Nå gleder han seg til å komme i gang.

– Jeg er veldig spent, for Premier League er en av de beste ligaene i verden. Å spille i den ligaen er fantastisk.

– Når du er en guttunge, så kan du ikke se for deg [å spille i Champions League], men nå er det virkelig. Jeg er veldig glad for denne muligheten.

PELLISTRI: Her har han scoret i Copa Libertadores. Nå gleder han seg til å potensielt skulle spille i Europas versjon av Copa Libertadores, nemlig Champions League.
Powered by Labrador CMS