Ryktesaker, uke 52

OPPDATERT 09.50: Ravel Morrison er til salgs, og United har gjort klart bud på Koke.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne dem, mens alle andre også lett kan holde seg unna.

Les ogsåForrige ukes rykter

Søndag 29. desember: 

22.10: Manchester United skal etter rapportene har klargjort et bud på 30 millioner pund for Koke, som til daglig spiller for Atletico Madrid. David Moyes skal allerede ha sett spilleren ved flere anledninger, og skotten skal være overbevist om at det er han som er svaret på Uniteds midtbaneproblemer, i følge The Daily Mail.

09.50 Ifølge Daily Telegraph er West Ham villige til å ofre Ravel Morrison i januarvinduet, og om det kommer et bud på £10 millioner (der hele summen betales med en gang, heller enn i avdrag slik det normalt blir gjort) vil West Ham sannsynligvis måtte akseptere nærmest uansett siden et avslag vil gi Morrison en svært høy lønn.

Det er vanskelig å si om United ville vært interessert, selvsagt, etter alle problemene United har hatt med unggutten tidligere. Om han er klar til å returnere til hjembyen Manchester er også et annet spørsmål. Men ifølge saken skal det i alle fall være interesse for 20-åringen.

09.45 Ifølge The Sun, som vi tar med en klype salt, er Manchester City også interessert i Nemanja Matic. Benfica-midtbanespilleren har blitt linket til United, og også til gamleklubben Chelsea. City skal være villige til å sende tilbake Javi García, hentet fra Benfica før fjorårssesongen, i tillegg til å gi en solid sum for ham.

09.42 Fredag skrev vi om Marca sine spekulasjoner om United-interesse for Barcelonas Pedro. Nå melder samme avis at han ønsker å bli i Barcelona.

09.40 Everton-manager Robert Martínez garanterer at Leighton Baines vil være i Everton også ved sesongslutt, og heller med det kaldt vann på ryktene om en overgang til United i januar. Det er søndagsutgaven av Daily Mirror som siterer han på dette. Samtidig har The Guardian lagt ut en blogg der de ikke vil avvise helt at en overgang kan skje, den kan du lese her om du vil.

Lørdag 28. desember:

13.30 Ifølge italienske Tuttosport kan en dominoeffekt av overganger føre til at Mirko Vučinić havner i Manchester United. Det har lenge vært klart at Robert Lewandowski forlater Borussia Dortmund til fordel for Bayern München når kontrakten hans utløper til sommeren. Nå skriver den italienske avisen at Mario Mandžukić kommer til å forlate Bayern for å gjøre plass til den polske målscoreren, med Juventus som mest sannsynlige neste destinasjon. Dette gjør at fremtiden til montegrinske Vučinić er usikker, og nå spekuleres det i om spissen kan havne i United, avhengig av hvordan fremtiden ser ut for blant andre Jávier Hernández og Wayne Rooney.

Fredag 27. desember:

17.00 Like før jul uttalte brasilianske Everton Ribeiro seg på en måte som nærmest kunne oppfattes som et frieri til Manchester United (les mer her).
Nå synes imidlertid pipen å ha antatt en litt annen lyd.
Til Globe Esporte i hjemlandet sier Ribeiro at «det har vært mye spekulasjoner, men nå ser jeg frem til nok et stort år med Cruzeiro».
Les hele saken i MUFCLatest.

12.30: Ifølge Marca er David Moyes interessert i å hente Barcelonas Pedro til Old Trafford. Utkjøpsklausulen er imidlertid på hele 125 millioner pund. Les saken her.

11.00: Southampton-manager Mauricio Pochettino sier at klubben ikke er interessert i å selge Adam Lallana til United eller andre.

10.00: Torinos Alessio Cerci ønsker å spille Champions League-fotball før sommerens VM. Det kan gjøre at en overgang til United er aktuell, skriver TalkSPORT. 26-åringen scoret ni mål på sine første 17 kamper denne sesongen. United, Tottenham, Arsenal, Liverpool og AC Milan skal være interesserte. Les saken her.

Torsdag 26. desember:

09.50 Manchester United vil tilby Atletico Madrid £30 millioner i bytte mot den 21 år gamle midtbanespilleren Koke. Det er Daily Mirror som hevder dette, og legger til at David Moyes – som personlig skal ha sjekket ut spilleren ved to anledninger –  håper å få til en handel så snart overgangsvinduet åpner den 1. januar.  Les saken her.

08.15 Daily Mail melder at United skal ha fått beskjed fra Borussia Dortmund-ledelsen om at et eventuelt kjøp av Marco Reus i januar vil koste klubben £40 millioner.
24 år gamle Reus er en anvendelig, offensiv spiller, som i Dortmund først og fremst opererer på venstre side av midtbanen.
Les saken her.

Onsdag 25. desember:

18.00 – Fingrene av fatet! Slik omtrent lyder Southampton-manager Mauricio Pochettino melding til alle som måtte ha tanker om å lokke klubbens uhyre lovende venstreback Luke Shaw bort fra St. Mary’s.
Flere av storklubbene, deriblant Manchester United og Chelsea, hevdes å følge 18-åringen nøye, men Southamptons argentinske manager står tilsynelatende urokkelig på sitt:
– Situasjonen er ikke til å misforstå. Spilleren selv ønsker å bli, og klubben er ikke villig til å selge, siteres Pochettino på av blant andre International Business Times. Du kan lese hele saken her.

Tirsdag 24. desember:

10.25 Evertons tenåringsvidunder Ross Barkley er ønsket av både den ene og den andre. Han har også vært nevnt som et mulig mål for David Moyes; i hvert fall inntil Roberto Martinez i går gikk ut og skremte vannet av de fleste. Da proklamere Everton-sjefen, ifølge Daily Mirror at den 20 år gamle scouseren ikke er til salgs for noen sum – ikke en gang om den skulle overgå rekordovergangen til £86 millioner for Gareth Bale til Real Madrid.

10.20 Det er tynt med ryktesaker på morgenkvisten, men vi kan jo nevne at Benficas Nemanja Matic – som visstnok fortsatt er ettertraktet på Old Trafford, nå skal være gjenstand for forhandlinger med Chelsea om en januarovergang. Det er Daily Mirror som melder dette.
Matic forlot som kjent Stamford Bridge i 2011, som del av en byttehandel som førte David Luiz til Sørvest-London. Nå kan han altså være på vei tilbake.

Mandag 23. desember:

14:50: David Moyes skal, i følge Daily Mail, planlegge et bud på omlag 120 millioner kroner på den brasilianske angriperen, Everton Ribeiro, som til dagligdags spiller for den brasilianske toppklubben Cruzeiro. Ribeiro sa til ESPN tidligere i desember at han likte å spille Manchester United på dataspill, og det er et lag han liker veldig godt. Les saken her.

13:30: I følge Sky Sports, kjemper United med Paris Saint-German om underskriften til argentiske Nicolas Gaitán. Den offensive midtbanespilleren skal være nære en Benfica-exit, som følge av en svært mislykket Champions League-sesoong. Les Sky Sports’ overgangssenter her.

11:15: La Liga-stjernspiss på vei til United? I Spania meldes det nemlig om at Moyes har meldt seg inn i kampen om Atletico Madrids spiss, Diego Costa, som nå har scoret 19 mål på sine 17 ligakamper denne sesongen. Spanjolen, som Vicente del Bosque valgte å ta ut til den spanske landslagstroppen, blir også jaget av klubber som Chelsea og Arsenal. Dette er det den spanske nettavisen, El Confidencial, som melder.

10:20: Same old story – i følge Daily Star, skaper United nytt liv i overgangsryktene om Leighton Baines. Venstrebacken, som for øyeblikket spiller for Everton, har bare 18 måneder igjen av kontrakten sin. Moyes har vært Baines’ manager i seks år, og er klar over engelskmannens kvaliteter. Skotten prøvde å ta med seg Baines og Fellaini i sommerens overgangsvindu, men klarte bare å sikre seg Marouane Fellainis signatur, på overgangsvinduets siste dag. Les saken her.

Powered by Labrador CMS