– Slik manipulerte han oss

Tidligere dommer forteller hvordan Sir Alex Ferguson kom unna med å legge press på dommerne.

Publisert Sist oppdatert

Ferguson er beryktet for sin behandling av dommerne.

Mot slutten av kampene kunne man ofte se en ildrød Ferguson kaste tyggisen og storme ned på sidelinjen, gjerne med en finger på klokken.

I sin selvbiografi hevdet skotten at han gjorde det for å skape spenning og opprøre motstanderlaget, men tidligere dommer Dermot Gallagher har et litt annet syn på saken.

Til Sportslobster TV forteller han om en spesiell hendelse.

– Jeg husker at jeg dro til Old Trafford mot slutten av sesongen. Manchester United hadde tre kamper den uken og jeg ble tildelt mandagskampen på Bank Holiday. Det pøsregnet og Fergie tok meg til side og sa: «Gjør meg en tjeneste, avlys kampen».

– Jeg spurte han hvorfor og han svarte: «Det er ingen ledige datoer for en omkamp så Premier League blir nødt til å utvide sesongen. Vi kommer til å ha en bedre mulighet til å vinne kampen og vi kommer til å vinne ligaen på Old Trafford».

– I pausen lå Manchester United under 3-1 og banen var som et svømmebasseng. Da vi gikk inn i garderoben sa han: «Jeg vet at vi ligger under 3-1, men vær så snill og avlys kampen. Vi kunne trenge en hjelpende hånd her.» De klarte å komme tilbake til 3-3, og i kampens siste minutt gikk Dennis Irwin ned i boksen foran Stretford End, men jeg dømte bare femmeter.

Se intervjuet med Dermot Gallagher her.

– Etter kampen sprintet Fergie over banen og skrek rasende til meg. Kona mi sa: «Fergie ga deg skikkelig inn for den straffesituasjonen, eller hva?»

– Jeg fortalte henne at han ikke hadde nevnt straffen. Hun spurte meg hvorfor han løp over hele banen om det ikke var derfor. Sannheten er at han løp over og spurte meg om jeg skulle ut og spise den kvelden. Jeg svarte ‘nei’. Så spurte han: «Hvorfor slutter vi så tidlig da?»

Powered by Labrador CMS