Derfor er ikke Solskjær redd for en reprise av forrige sesongs formdupp

Det var på denne tiden i fjor at formen begynte å få seg en knekk, og kampen om en plass i Champions League ble tapt. Solskjær er ikke redd for at det skal skje igjen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er i flytsonen for tiden og står nå med ni strake kamper uten tap. På pressekonferansen etter 3-0-seieren mot Derby ble Ole Gunnar Solskjær spurt om det er en grunn til det.

– Det er sånt som skjer i fotballen noen ganger. Det kan være at man havner i en rekke kamper som er enklere å vinne, og noen ganger er man i form. Det er nok det som gjelder oss. 

– Godt forsvarsspill hjelper også, det å holde nullen. Slike ting har vært essensielt for oss i det siste, sier Solskjær og og legger til at United har holdt nullen i syv av de ni siste kampene. 

VÅR BØRS: (+) – Nå gjør han akkurat det vi har savnet så lenge

Bedre trent nå

Det var på denne tiden i forrige sesong at «Solskjær-effekten» begynte å avta. Det Solskjær snakket om da var at spillerne ikke var godt nok trent, men manageren er ikke bekymret for at det samme skal skje i år.

– Spillerne er i bedre fysisk form og er sterkere mentalt. Vi har hatt en vinterpause og vi har fått noen nye signeringen. Vi er skadefrie og får spillere tilbake.

FORNØYD: Etter kampen mot Derby.

– På denne tiden i fjor aner jeg ikke hvor mange som var ute grunnet skader på hamstringen. Da var de nok ikke klare for å gjøre det vi ba dem om. 

En faktor som naturligvis spiller inn når de fleste holder seg skadefrie er at flere spillere kan konkurrere om de samme plassene, noe manageren ser på med glede.

–  Det er større konkurranse om plassene og jeg føler at jeg har en sterk tropp nå. Spillerne er robuste og de kan gjennomføre flere strake kamper nå enn hva de klarte forrige sesong. 

ODION IGHALO: – Han hjelper meg med tingene jeg må forbedre som spiss

Ingen turnering kan velges vekk

Et spørsmål mange har stilt seg denne sesongen er om Solskjær og Manchester United burde legge alle eggene sine i samme kurv og prioritere én turnering. Solskjær liker ikke idéen.

–  I dag var FA-cupen den høyeste prioriteten vår. Vi kan ikke velge. Vi må gå for alt. Det er sånn det er å være i Manchester United. Man kan ikke forkaste en mulighet til å vinne et trofé. 

KOMFORTABELT: Luke Shaw scoret det første målet for Manchester United mot Derby, og med det var den ene foten i kvartfinalen. Etter to mål fra Odion Ighalo ble den andre foten godt plantet på samme sted.

Motstanderen i kvartfinalen er allerede klar. Norwich er neste hinder på veien mot en finale, og kampen skal selvfølgelig ikke spilles på Old Trafford.

– Nok en bortekamp. Det er vel syvende gang på rad at vi trekkes borte først. Vi må gjøre det på den vanskelige måten om vi skal klare det. Men vi er blant de siste åtte lagene, så vi har en sjanse nå. 

LES OGSÅ: Spesielt to spillere imponerte Solskjær mot Derby

Powered by Labrador CMS