– Nå gjør han akkurat det vi har savnet så lenge

Bakgrunn for børsen: – En svak første halvtime med flere under pari, men så en god siste time hvor alle ble bedre eller også direkte gode. Til slutt ble det litt lekestue, og så blir det opp til alle og enhver hvordan man vekter dette – men det ble en grei seier i en potensielt litt kinkig cupkamp. Det belønnes det for i børsen her.

Sergio Romero – 7,0
Tilbake som verdens beste andrekeeper. Gode redninger på to Rooney-frispark og også et par andre fine redninger.

Diogo Dalot – 6,5
Positiv igjen etter et par mindre gode kamper. Flere gode kombinasjoner på høyresiden, spesielt fremover på banen, og også i den perioden av 1. omgang United ikke var gode som lag. Så var det andre som var bedre siste 45 da United hadde kontroll.

Victor Lindelöf – 7,5
Helt feilfri defensivt og god med ball. Satte i gang angrepet før 1-0 på flott vis, etter at det var noe United trengte. Den eneste «bommen» var en gjennombruddspasning i bakrom etter 79 minutter.

Eric Bailly – 6,5
I en kamp som denne føles det trygt med ivorianerens fart bakerst – selv om han ruset og bommet fullstendig da han fikk gult kort etter pause, og også ble slått i en hodeduell som kunne endt med baklengs tidlig etter hvilen.

TO KLARE MINUSER: Eric Bailly var solid nok, men bommet helt i to dueller torsdag.

Luke Shaw – 7,5 (ut for Williams 80)
Begynte med en klar minusinvolvering da han ble vendt bort for enkelt og så felte samme spiller, pådro seg gult kort og ga Rooney en frispark-mulighet. Ikke helt perfekt defensivt i resten av oppgjøret, heller, men et aktivum fremover på banen. Veldig godt raid i sekundene før målet, så målet og og så forarbeidet til Ighalos 2-0-mål. De offensive bidragene fortsatte etter pause, og det har i mye av Shaws karriere vært et så stort savn at jeg ble oppriktig glad for igjen å se ham offensivt i denne kampen.

Fred – 7,0 (ut for Martial 73)
Slet i starten av kampen med å vinne midtbanen, men som alle spilte han seg stort opp den siste timen. Koste seg nok da med litt mer plass og rom.

Scott McTominay – 6,5
Slet, som Fred, med å ta kontroll over midtbanen i starten, ikke helt venn med ball heller, da, men stor det siste kvarteret før pause da United langt på vei avgjorde kampen. Tredje sist før 2-0 og da mye mer effektivt og kontant i pasnings- og duellspillet. Startet også godt rett etter pause, selv om han ble litt for opptatt av krangelen med Derby-spiller Louie Sibley utover i 2. omgangen.

Juan Mata – 7,0
Løp mye, de første 30 uten suksess, men fant så rom som bidro til at United tok kontroll over kampen. Slik fortsatte det kampen ut, med en voldsom arbeidsinnsats og mange gode forsøk selv om det var andre som var involvert i de avgjørende situasjonene.

Bruno Fernandes – 7,0 (ut for Pereira 66)
Veldig sentral igjen, spesielt før pause, selv om det var andre som også skinte torsdag kveld, og det nok var flere feil i denne kampen i noen av de andre han har spilt. Kvaliteten med og uten ball skinte likevel gjennom. Det som nesten gledet mest denne gangen var den voldsomme defensive jobbingen etter et balltap selv borte mot et lag som Derby fra Championship.

NÆR SCORING: Men Brunos skudd ble stanset av hånda til en Derby-forsvarer uten at dommeren dømte straffe.

Jesse Lingard – 6,5
Etter 27 minutter skrev jeg på blokka mi at jeg ikke hadde sett ett eneste vellykket offensivt forsøk, men så endret det seg. Løp mye, United fikk mer rom, han var viktig før 1-0-målet, var kanskje borti den med ryggen og etter at United tok ledelsen ble det bedre plass og rom for alle slik at også Lingard fikk en fin opplevelse. Kunne scoret selv og hadde også noen fine pasninger i 2. omgang.

Odion Ighalo – 7,5
Helt usynlig første 25 minutter, men så en stor sjanse som ble reddet. Så veldig sterk og litt heldig før han satte 2-0 og herlig som spydspiss før 3-0. En fantastisk egenskap at han faktisk alltid treffer mål, selv om han i deler av spillet ikke er like involvert. Det betyr imidlertid litt mindre i en kamp som denne når han alltid kommer til sjanser og nå står med tre mål allerede i United-trøya.

Andreas Pereira – 5,5 (inn for Fernandes 66)
Et greit innhopp, men i motsetning til en del andre så klarte han ikke helt å utnytte det ekstra rommet som United hadde i angrepsspillet i 2. omgangen.

Anthony Martial (inn for Fred 73) og Brandon Williams (inn for Shaw 80) spilte for kort tid til å få karakter.