– Det er fortsatt mer i vente fra Ighalo

Tomålsscoreren ble et hett tema på pressekonferansen etter seieren mot Derby.

Publisert Sist oppdatert

– Han gjør det vi ba ham om da vi signerte ham. Han kommer inn, spiller på topp og gir oss en annen type spiss å bruke. Han kommer til sjanser i hver eneste kamp og mot Derby kunne han hatt enda fler. 

Det sier en smilende Solskjær om Odion Ighalos prestasjon i FA-cupens femte runde.

– Jeg er virkelig fornøyd med ham. Han gir meg muligheten til å hvile Anthony og Mason slik at de er skjerpet når det trengs. Ighalo har erfaring og han har scoret mål gjennom hele karrieren. Han lukter målsjansene som kommer og han er den typen spiss som er viktig for et hvilket som helst lag. 

Ighalo kom fra den kinesiske ligaen som, da han ble hentet, var utenfor sesong. Det ble derfor satt flere spørsmålstegn ved spissens kampform.

Etter noen gode kamper kan man fristes til å tro at nigerianeren er på topp nå, men Solskjær er tydelig på at det ikke stemmer.

– Det er fortsatt mer i vente fra Ighalo. Han kommer til å bli skarpere og mer vant til dette laget. Jeg er ikke i tvil om at han kommer til å bli bedre og bedre. 

VÅR BØRS: (+) – Nå gjør han akkurat det vi har savnet så lenge

BARE Å BLI VANT TIL DETTE: Iallfall om Ole Gunnar Solskjær får rett i sin spådom om at Ighalo bare kommer til å heve nivået herfra.

30-åringen kom inn og ble med ett den eldste spissen i laget. Solskjær ble spurt om han trodde at alderen og erfaringen til Ighalo kunne hjelpe spissene som allerede var i klubben.

– Jeg vil tro det. Se på hans fysiske tilstedeværelse. Det er vanskelig å spille som midtstopper når han beveger seg så klokt som han gjør. 

– Det er ikke alle som er like vant til det fra akademiet. De er vant til en «du får ikke lov å takle meg»-mentalitet. Jeg ønsker jo derfor at han kan lære dem noe.  

Avslutningsvis ble manageren bedt om å gi en kommentar til Jesse Lingards prestasjon mot Championship-klubben.

– Han var som resten av laget. Vi gjorde en profesjonell jobb, men jeg følte ikke at det fløt for ham eller laget i starten av kampen, men han forbedret seg i takt med kampen. 

LES OGSÅ: Derfor er ikke Solskjær redd for en reprise av forrige sesongs formdupp

Powered by Labrador CMS