Wembley venter, men på United eller Derby?

Det står en Wembley-finale på spill når United i kveld tar imot Derby County til returmøte i Ligacupens semifinale.

Publisert Sist oppdatert

Og la det være klart med en gang: Det er klubben fra Championship som har det beste utgangspunktet. 1-0-seieren hjemme på Pride Park i det første semifinaleoppgjøret overrasket både "bukkene" selv og de aller fleste andre, og var til alt overmål fullt fortjent. Ja, i forhold til spille- og ikke minst sjansefordelingen var den til og med et mål eller to for liten.

Spørsmålet er om Midlands-klubben kan klare å gjenskape magien som forhekset motstanderen for tretten dager siden. I så fall vil sjansen øke for at det blir Derby, og ikke United, som får æren av å løpe ut på Wembleys forhåpentligvis vårgrønne gressmatte den 1. mars.

Siden forrige møte har Derby kun vært i aksjon én gang. På grunn av den walisiske vinterkulden ble det ingenting av forrige helgs bortemøte med Cardiff, så eneste form for spillemessige aktiviteter etter møtet med United, var lørdagens hjemmekamp mot Queens Park Rangers. Det gikk alt annet enn bra for manager Nigel Cloughs finalekandidater. Londonerne vant 2-0, og sørget for at Derby fortsatt er involvert i bunnstriden. Frykten for Legue One kan imidlertid legges bort for en stakket stund når den 125 år gamle klubben i kveld står overfor en historisk sjanse til å spille seg frem til sin første store finale. I en slik situasjon får ligaspill være ligaspill. Vær derfor sikker på at Derby kommer til å selge seg dyrt i kveld.

Skadesituasjonen

Spissen Nathan Ellington er fortsatt ute med strekkskade, mens den danske forsvareren Martin Albrechtsen er tilbake. Det samme er etter alt å dømme to av hans forsvarskolleger, Claude Davies og Jordan Stewart.

Troppen

Carroll, Bywater, Albrechtsen, Todd, Nyatanga, Camara, Barnes, Barazite, Green, Addison, Commons, Hulse, Davies, Savage, Teale, Davis, Sterjovski, Villa.

Derbys 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

17. jan.

QPR

FLC

H

0-2

7. jan.

Manchester U

LC

H

1-0

3. jan.

Forest Green

FAC

B

4-3

28. des.

Ipswich

FLC

H

0-1

26. des.

Preston

FLC

B

0-2

Siden den pinlige forestillingen på Pride Park har United benyttet tiden til å klatre helt til topps på Premier League-tabellen. Tre strake seire har gitt både selvtillit og vinnergnist – to faktorer som sviktet så kapitalt i det første semifinaleoppgjøret – tilbake i fullt monn.

Når Old Trafford attpå til syder av finaleforventninger og United har fordel av hjemmebane, kan vi vanskelig se rødtrøyene klappe sammen igjen mot sine motstandere fra Championship. Allikevel, slik hovmod sto for fall på Pride Park, gjør det også det på Old Trafford dersom spillerne mot formodning fortsatt ikke skulle forstå alvoret.

To debutanter?

Som vanlig er i Ligacupen, vil United temmelig sikkert stille med en blanding av ungdom og rutine også i dette returoppgjøret. Edwin van der Sar får helt fri, mens vi antar at en mann som Ryan Giggs i beste fall må nøye seg med å måtte starte på benken. Darron Gibson og Danny Welbeck derimot, bør ha gode sjanser til å få spilletid, og det samme gjelder Zoran Tosic. Både SAF og assistent Mike Phelan har i hvert fall bebudet debut for den 21 år gamle serbiske landslagsspilleren, som forhåpentligvis vil vise seg som et særdeles spennende bekjentskap. Det gjelder i samme grad for Fabio Da Silva. Rafaels tvillingbror er i den foreløpige troppen og kan komme til å få sjansen på bekostning av John O'Shea. Ja, kanskje vi endelig skal få oppleve det brasilianske brødreparet okkupere hver sin backplass?

Skadesituasjonen

Wayne Rooney (strekk i låret), Patrice Evra (fot) og Rio Ferdinand (rygg) er definitivt ute, og det samme gjelder trolig også Wes Brown. Sistnevnte er riktignok på god vei tilbake etter ankelproblemene, men får sannsynligvis enda litt tid på seg til å finne tilbake til formen han var i da han ble skadet.

Troppen

(Foreløpig): Kuszczak, Foster, Amos, Rafael, Neville, Vidic, Evans, Chester, O'Shea, Fabio, Ronaldo, Nani, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Possebon, Anderson, Giggs, Park, Tosic, Tevez, Welbeck, Macheda.

Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

17. jan.

Bolton

PL

B

1-0

14. jan.

Wigan

PL

H

1-0

11. jan.

Chelsea

PL

H

3-0

7. jan.

Derby

LC

B

0-1

4. jan.

Southampton

FAC

B

3-0

Powered by Labrador CMS