Wayne Rooney klar for Derby: – Jeg tror jeg kan bidra stort

United-legenden drar til Championship i januar.

Publisert Sist oppdatert

Han har fem ligagull, Champions League og totalt 16 trofeer som United-spiller – i tillegg til at han er tidenes toppscorer i United-drakt.

Nå er det klart at Wayne Rooney straks er tilbake i England.

Derby bekreftet tirsdag at Rooney slutter seg til klubben i januar. Han har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2021.

Rooney blir spillende trener i Derby, og han kan få debuten sin i 3. runde av FA-cupen.

Det skal være familiære årsaker til at han drar fra DC United til England igjen, ikke minst at barna skal vokse opp i England.

– Jeg ser veldig frem til muligheten som Derby her har gitt meg. Jeg ser frem til å jobbe med Phillip Cocu (manageren), hans trenerteam og førstelaget. Jeg er sikker på at jeg kan bidra med noe stort, og jeg kan nesten ikke vente med å treffe alle der, spesielt fansen.

TILBAKE TIL ENGLAND: Det blir nok noen Derby-kamper på Viasat etter jul…

– Jeg er like spent på å begynne trenerkarrieren min i Derby, og jeg vil jobbe både med førstelaget og akademiet, sier Rooney.

Derbys nederlandske trener, Cocu, ser også mulighetene her.

– CVen hans snakker for seg selv, men å få en spiller med hans lederskap, kvaliteter, rutine, personlighet og arbeidsmoral vil være en stor bonus for oss.

Rooney scoret til slutt 253 mål for United, og vil i januar altså returnere til England etter to sesonger i amerikansk fotball.

33-åringen har totalt scoret 25 mål på 45 kamper i USA.

Så får tiden vise om han kan score regelmessig også på nivå to i England. Derby fikk i alle fall en bra ligastart uten Rooney, da tidligere United-spiller Tom Lawrence scoret begge målene i en sterk 2-1-seier borte Huddersfield i første serierunde i Championship.

Powered by Labrador CMS