glazpro

Ønsker 17 minutters boikott av Norwich-kampen

Publisert Sist oppdatert

Det ulmer blant United-supporterne.

Én ting er det sportslige, de skuffende prestasjonene og resultatene, men en annen ting er det at flere supportere også mener at det tar for lang tid å få til endring – en endring som Joel Glazer langt på vei lovet for et lite år siden.

MUST har for eksempel jobbet med United-eierne i et snaut år nå for å få på plass den mye omtalte nye aksjeordningen, der det er meningen at supportere skulle kunne kjøpe seg inn i klubben med aksjer som har samme stemmerett som Glazer-familien har.

LES OGSÅ: MUST svarer: – Hva gjør dere hvis fansen ikke får kjøpe aksjer?

Etter protestene på tampen av forrige sesong sa Glazers at de var villig til å sette dette opp, men ett år etter er tilbakemeldingene fortsatt at det er komplisert.

Nå forsøker en mindre gruppe, som kaller seg «The 1958», å organisere en ny demonstrasjon, og mandag formiddag hadde uttalelsen de la ut sent søndag kveld  fått nærmere 5000 likes på Twitter, samtidig som den var delt over 2000 ganger, blant annet av en tidligere United-spiller.

MUST, som Supporterklubben samarbeider med fordi vi tror de kan utgjøre en forskjell for klubben vi elsker, har også delt oppfordringen.

«The 1958» ønsker en ny protest i forbindelse med helgas Norwich-kamp. De ønsker ikke å storme banen eller stanse kampen, men en boikott – der supporterne først entrer Old Trafford etter 17 minutter.

demon1

De vil møtes på Tollgate-puben i nærheten av Old Trafford klokka 11 engelsk tid, og tusle mot Old Trafford klokka 14 – én time før avspark.

– Vi boikotter så kampen i 17 minutter (ett minutt for hvert år disse j**lene har eid oss). Hvis du bryr deg nok så blir du utenfor med oss i 17 minutter. Det er jo bare å innrømme at du uansett ikke går glipp av spesielt mye, heter det.

Det understrekes imidlertid at dette ikke handler om en ny Liverpool-demonstrasjon – altså en protest som førte til at forrige sesongs hjemmekamp mot Liverpool ble utsatt.

– Dette er starten på konstante, nådeløse, fredelige og lovlige demonstrasjoner og handlinger mot eierne våre, påpeker de.

Barney Chilton, sjef for fanzinet Red News, ønsker demonstrasjonen velkommen.

– Jeg håper lørdagen blir starten på noe (lovlig) igjen, at det får oss til å være mer United, ingen flere interne krangler, ikke noe mer med oss eller mot oss. La oss forsøke å ta steg sammen, skriver han på Twitter.

Powered by Labrador CMS