– Jeg gråter fortsatt

I et nytt stort intervju forteller «The King» om tapet av gamle lagkamerater, samt demensdiagnosene som preger fotballheltene.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Daily Mail forteller skotten om et tungt 2020. Ikke bare har coronapandemien satt en stopper for mye av kontakten med barn og barnebarn og resten av samfunnet for øvrig.

Law har også mistet flere av sine tidligere lagkamerater. Nobby Stiles er blant spillerne som har gått bort og senest 21. desember gikk også John Fitzpatrick bort.

Det har vært vanskelig, forteller Law.

– Jeg gråt hver dag. John døde for et par dager siden. Jeg savner dem.

– Vi vet at vi alle må gi en gang, men å miste dem er veldig trist. Jeg gråter fortsatt.

I tillegg til tapet av de to tidligere United-spillerne, har Sir Bobby Charlton, Laws mangeårige lagkamerat, blitt diagnostisert med demens. Det var også sykdommen som preget de siste årene av Stiles’ liv.

GAMLE LAGKAMERATER: Sir Bobby Charlton og Denis Law er begge blant Uniteds beste spillere noensinne.

I senere år har det vært diskusjoner rundt sammenhengen mellom heading av ballen og utvikling av demens senere i livet, ettersom flere av de engelske heltene fra VM-triumfen i 1966 har slitt med sykdommen.

Law forteller at han flere ganger har fortsatt å spille til tross for hjernerystelser.

– Ja, selvfølgelig, det gjorde jeg og alle andre. Det var en annen tid. Fotballene var hardere enn i dag og det er en helt annen sport. Ballen var tung av gjørme.

– På grunn av gjørma, var ballen tyngre å heade og sparke. Det må ha en eller annen effekt og vi kan se nå at det har en stor påvirkning på de som headet ballen for de som headet ballen, midtstopperne og spissene.

– Spilte for Sir Matt

Law forteller også om tiden da Sir Matt Busby gjenbygget United etter den tragiske flyulykken i München i 1958.

I etterkant av ulykken var Busby en kort periode trener for Skottland, og var også mannen som ga Law landslagsdebuten. Law forteller at det var Busby og daværende trener i Huddersfield, Bill Shankly, som passet på den da 18 år gamle gutten.

– Der var de to som tok vare på meg, forteller 80-åringen, og sier at Shankly forsøkte å hente ham til Liverpool, før det ble klart at klubben ikke hadde penger til overgangen.

EUROPAMESTRE: Dette laget ble Europas beste i 1968.

I stedet ble det altså Manchester United, etter opphold i byrival City og italienske Torino.

I den røde delen av Manchester handlet mye om kontinental suksess for et gjenreist United.

– Sir Matt kunne se at den europeiske cupen kom til å bli større og større. Å komme seg tilbake igjen dit var alltid målet.

United-spillerne gjorde alt for at Busby skulle vinne pokalen.

– Vi spilte for Sir Matt. Vi kjempet for at han skulle få det trofeet. Han hadde mistet alle de folkene, og der var han, og plukket opp den europeiske cupen.

Gleder seg til hverdag

Nå gleder United-legenden seg til han kan returnere til Old Trafford for å se Ole Gunnar Solskjærs United-utgave. Det er en utgave Law har tro på.

– Det kommer til å komme for dem. Det tar tid.

TILBAKE TIL HVERDAGEN: Det er dette Denis Law gleder seg mest til når coronapandemien ligger bak oss.

Likevel gleder Law seg enda mer til å bare være tilbake til gamle rutiner.

– Jeg gleder meg til å komme meg ut for å møte folk, se kampen og være tilbake på Old Trafford. Bare det å ta seg en kopp te eller kaffe, møte guttene og jentene, mammaene og pappaene. Det kommer til å være godt å komme tilbake til normalen.

Powered by Labrador CMS