Må klype seg i armen

Har jeg drømt eller har alt dette virkelig skjedd? Scott Wootton vet ikke helt hva han skal tro etter alt han har fått oppleve den siste tiden.

Publisert Sist oppdatert

Først fikk den unge, lovende midtstopperen spise kirsebær med de store da han debuterte fra start i Capital One Cup-kampen mot Newcastle. Deretter ble han belønnet med innhopp i Champions League.

– Den siste uken har vært helt utrolig, og det har vært noen fantastiske opplevelser. Jeg er overlykkelig, sier Wootton i et intervju med ManUtd.com og PA Sport.

I utgangspunktet er veien til spilletid i Manchester United-forsvaret lang, men skader på Nemanja Vidic, Chris Smalling og Phil Jones har fungert som en døråpner på Woottons vegne.

Sånn sett har unggutten også et ambivalent forhold til alle skadene.

– Jeg har fått denne sjansen grunnet alle skadene i de bakre rekker. Jeg vil jo spille, men nei – det er ikke akkurat slik at jeg går rundt og håper på skader – slik at det skal åpne seg muligheter.

Unggutten, som fikk mye spilletid under sesongoppkjøringen, har tidligere knyttet til seg verdifull førstelagserfaring fra låneopphold i Tranmere, Peterborough og Nottingham Forest.

Wootton understreker imidlertid at det er noe helt, helt annet å spille for Manchester United.

– Tempoet og kvaliteten økes i takt med divisjonsforskjellene, så konsentrasjonen må være der konstant; du blir straffet for det umiddelbart dersom du ikke er våken. Den største forskjellen er imidlertid at du må være mye raskere til alt. Tenke, posisjonere seg og gjøre valg, forteller han.

Også kampforberedelsene og den totale pakken skiller seg fra det han er vant med.

– Managerens prat før kamp, det å reise med førstelaget og fans i mye større grupperinger er noe som er ganske nytt for meg. Men, jeg må bare holde fokus og tenke fotball på samme måte som før.

Powered by Labrador CMS