Deadline Day – del 1

Zaha, Anderson, Fletcher, Januzaj og Cleverley-saker i dag.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Bekreftede overganger i dag:

Robert Huth, Stoke til Leicester, utlån
Charis Mavrias, Sunderland til Panathinaikos, utlån

Davide Santon, Newcastle til Inter, utlån. (Santon bekreftet det via Facebook)

Mandag 2. februar:

Viktigste om United: Januzaj blir, blir ikke leid ut. Sterke, sikre kilder sier dette, Sky Sports, Manchester Evening News med flere.. Anderson på legesjekk i Brasil og vi venter på bekreftelse av overgangen, Zaha er ifølge avisene solgt til Palace, og Darren Fletcher trente med United i dag – selv om WBA skal være interessert. United forsøkte å selge Cleverley til Villa, men Villa sa nei. Ingen tegn på spillere inn.

15.45: Morgan Schneiderleins mulige overgang fra Southampton til Arsenal ser ikke ut til å dø ut, selv om kildene så langt ikke kan sies å være blant de mest presise. Skulle det skje snakker man 25 millioner pund – og en av få store overganger denne mandagen.

15.30: Her er saken om at Wilfried Zaha er solgt – og Ian Ladyman i Daily Mail mener han også kan skylde seg selv.

15.15: Det rapporteres at Wilfried Zaha nå er helt klar for Palace, men det gjenstår at klubbene bekrefter dette, og Croydon Advertiser er blitt brukt som kilde, men der står det bare at «det går mot en permanent avtale» så vi holder igjen litt til. Det er Dominic Fifield fra The Guardian som melder at overgangen er klar.

14.52: United skal ha forsøkt seg med en frekkis mot Aston Villa. De skal ha truet med å kalle Tom Cleverley tilbake fra lån om Villa ikke benytter seg av kjøpsopsjonen på sju millioner pund. Villa sa imidlertid nei, ifølge BBCs David Ornstein. De vil heller hente ham gratis i sommer da kontrakten utløper. Cleverley kan uansett ikke lånes ut igjen til en annen klubb, da han har spilt for United en gang i år og så Villa – og man maksimalt kan spille for to ulike klubber i samme liga i samme sesong.

14.50: Edin Dzeko kommer IKKE til å forlate City i dag, sier en godt plassert kilde til Daily Mail.

14.45: – Dette er ikke en risikofyllt overgang. Anderson vil gi oss mye glede, sier Internacionales president – før den ventede bekreftelsen av overgangen.

14.45: Her er Anderson i gang med den medisinske testen.

14.43: Andre Schürrles overgang fra Chelsea til Wolfsburg for nesten 30 millioner pund har møtt et problem. Problemet skal være at verken Chelsea eller tyskerne vil dekke det beløpet som skal tilfalle klubbene som har utviklet Schürrle skal ha. Kan bli dagens største overgang.

14.35: Southampton kommer IKKE til å få Feyenoords Tonny Hilenna. Kilde: Sky Sports.

14.30: Ifølge Sport Witness er det rapporter fra Frankrike om at Louis van Gaal personlig har kontaktet Marquinhos for å fortelle om Uniteds interesse, men som kjent så har PSG blokkert alle muligheter for overgangen siden de ikke får på plass en erstatter, og United uansett ikke har budt «ville penger» som for eksempel 50 millioner pund. Les saken hos Sport Witness her.

14.20: Darren Fletcher trener med United i dag…uten at det behøver å bety noe som helst om sjansene for at han ender i en ny klubb eller ikke. Det er Sky Sports som er kilden.

14.05: Det ryktes at Harry Redknapp forsøker å hente Joshua King fra Blackburn til QPR.

13.55: Chelsea krever 27,5 millioner pund for å slippe Schürrle til Wolfsburg – og salget av ham må visstnok gå i orden for at Cuadrado skal komme til Stamford Bridge.

13.45: Ifølge The Guardians Jamie Jackson skal Anderson gjennomføre legesjekken hos Internacional i dag, og at han så håper at han kan bekreftes som klubbens nye spiller.  Jackson siterer «kilder i Brasil».

13.35: West Ham skal ha tilbudt Genk 4,5 millioner pund for tidligere Tromsø-spiller Kara. Kilden er The Times.

13.30: Sky Sports-reporteren på Carrington understreker også at United-kilder har fortalt ham at Adnan Januzaj ikke kommer til å dra til Everton. Mike Keegan hos Manchester Evening News sier det samme.

13.15: Marnick Vermijl kobles nå til Sheffield Wednesday på lån ut sesongen. Kontrakten hans med United går ut til sommeren.

13.15: Vil du se litt fotball i kveld? Uniteds U21-lag er i aksjon mot Fulham. Sendingen starter på MUTV via TV2 Sumo klokka 19.30.

13.10: På Merseyside snakkes det fortsatt om Januzaj til Everton på lån, men ingenting om det fra United, ifølge Mike Keegan i Manchester Evening News. Ifølge Sport Witness har Januzajs representanter også avvist det hele overfor belgisk presse.

13.05: OVERGANG KLAR: Leicester har leid Stoke-midtstopper Robert Huth ut sesongen. Det ryktes også at Stoke forsøker seg på Tottenhams Aaron Lennon.

13.05: Aleksandar Mitrovic fra Anderlecht….kan han være mannen som erstatter Bony i Swansea? Og ender Chelseas Mohamed Salah i Fiorentina? Visstnok på legesjekk nå. Dette har selvsagt mye å si fra at Cuadrado skal ende i Chelsea…

13.00: Har Daily Mirror rett så drar Wilfried Zaha tilbake til Palace for 3,25 millioner pund – et beløp som senere kan økte til 8 millioner pund.

12.55: En liten norsk-engelsk nyhet. Crystal Palace har offentliggjort at de har hentet Brynes 18-åring Andreas Breimyr, selv om han skal spille for Bryne frem til sommeren på lån.

12.45: Og ellers nå: MK Dons-spiller Dele Alli skal ha bestemt seg for å gå til Tottenham, det er ikke helt umulig at Edin Dzeko kan komme til å forlate City (selv om City ikke ønsker det), Palace ønsker Boltons Lee og Burnley har budt 3 millioner pund for WBAs Graham Dorrans. Ellers trener Robert Huth med Leicester i dag, og Schürrle var på Bundesliga-lista over mulige overganger som nå må fullføres mellom klokka 12 og 18, når han forsøker å komme seg fra Chelsea til Wolfsburg. Den personlige avtalen er bekreftet klar, men tyskerne og Chelsea er fortsatt ikke enige om overgangssum. Ifølge The Times forsøker Liverpool seg fortsatt også på Burnleys Danny Ings – som også skal ha skrevet under en prekontrakt med Real Sociedad.

12.30: Supporterklubbens Bjarte Valen (@bjartej) er på plass i Manchester i tilfelle noe skulle skje. Følg ham på twitter her.

12.10: Daily Mail melder at WBA vil intensivere jakten på Darren Fletcher i dag. Fletcher ønsker altså førstelagsfotball, så får vi se om han vil dit og om en avtale lar seg gjøre.

11.55: BBCs Ian Dennis skriver på twitter at Burnleys stortalent Danny Ings har skrevet under på en prekontrakt med David Moyes og Real Sociedad. Det skal imidlertid sies at vinduet i Spania for spillere inn stengte fredag, så han kan ikke reise dit før til sommeren.

11.45: Litt sportslig om Uniteds neste seriemotstander her: FIFA har åpnet sak mot West Ham og spiss Sakho, etter at han spilte for dem når han hadde trukket seg fra Afrika-mesterskapet grunnet skade. Sakho stod derfor over helgas tap mot Liverpool, og nå risikerer han utestengelse. Kanskje fører det til at han ikke får spille mot United til helga.

11.20: Journalist Ian Ladyman til Daily Mail om Adnan Januzaj: Smart trekk av Louis van Gaal å bruke ham i helga. Januzaj påvirkes sterkt av faren sin, og forrige uke vurderte faren å jobbe for et utlån. Etter starten mot Leicester kan man imidlertid forvente at Januzaj blir på Old Trafford i alle fall til sommeren.

11.15: Daily Mail nekter å gi seg, og skriver nå at United nekter å gi seg i forsøket på å få Marquinhos til Old Trafford. Det er imidlertid liten grunn til å tro på at dette går i orden, men på det som ser ut til å bli en rolig deadline dag er avisene villig til å gjøre mye for å skape den ekstra interessen. Les saken på engelsk hos Daily Mail her.

11.05: Tottenham-fansen fikk en gladmelding akkurat da Harry Kane har skrevet under på en ny 5,5 årsavtale. Vi kan jo drømme om at United serverer noe liknende med David de Gea i dag?

10.45: Ifølge Sky vil Southampton hente Benfica-spiller Filip Djuricic på lån i dag. Den offensive midtbanespilleren har den siste tiden vært utlånt til tyske Mainz. Southampton forsøker også å hente Feyenoords midtbanespiller Tonny Vilhena.

10.30: – Lykke til i Brasil min venn, skriver Juan Mata til Anderson i sin nyeste blogg.

10.25: Faren og agenten til André Schürrle har ankommet Wolfsburg, noe som tyder på at han forlater Premier League i løpet av dagen. Robert Huth er også ventet å gå på lån fra Stoke til Leicester i løpet av dagen.

10.15: Ellers er det foreløpig helt rolig for konkurrentene våre også. Det er noen rykter, om Mirallas til Tottenham og om  Dele Alli fra MK Dons kan være på vei til Premier League, og om at Harry Redknapp kanskje henter Adebayor til QPR, men foreløpig helt rolig. Og hva skjer med Cuadrado til Chelsea? Går den i orden? Vi oppdaterer så fort noe nærmer seg konkret – også om rivalene våre. Ellers har The Telegraphs Mark Ogden gjentatt at sentrale United-ledere igjen har påpekt at INGENTING kommer til å skje på inn-fronten hos United i dag. Så får vi se om det stemmer. Svaret har vi om snaut 14 timer.

10.00: Jeg (ansvarlig redaktør) ble akkurat intervjuet av Nettavisen om dagen i dag. Sa, som sant er, at jeg har null tro på store overganger inn, men ble spurt om drømmeovergangen hvis jeg kunne velge mellom alt: Foreslo da at det måtte være at Real Madrid offentliggjorde et salg av Cristiano Ronaldo til United – fordi de hadde bestemt seg for å satse på Martin Ødegaard i stedet der… Ellers er jeg faktisk mest spent på om vi i sommer får inn noe som gir enda mer tempo og uforutsigbarhet fremover på banen. Mange er opptatt av forsvarsspillere, men akkurat nå har vi bare Di Maria og Januzaj som det vi kan kalle hurtige og uforutsigbare spillere som kan vende opp med ball presset og passere motspillere. Personlig liker jeg også en Schürrle, som virker å være på vei bort fra Chelsea, uten at han ser ut til å være på vei til oss. 

09.30: Kevin de Bruyne, som herjet med Bayern da Wolfsburg slo dem 4-1 i helga, er blitt nevnt i forbindelse med United her og der. Da fastslår vi raskt følgende:

08.30: Anderson skal også ha ankommet Porto Alegre, hvor det er ventet at han mandag skriver under for Internacional. Han får forlate United gratis, og kommer til å skrive under på en femårskontrakt med den brasilianske klubben, hevdes det fra Daily Mail.

08.10: Crystal Palace og United skal være enige om en avtale som gjør Wilfried Zaha til en permanent Palace-spiller igjen, skriver The Times. Partene skal ha blitt enige søndag. Så får vi se om dette blir bekreftet av klubbene i løpet av mandagen.

08.00: Paris St. Germain sa søndag nei til et United-bud på 35 millioner pund for Marquinhos, skriver The Sun. Saken  er imidlertid ikke skrevet av avisas United-journalist, Neil Custis. Marquinhos ble hentet til PSG for 26 millioner pund for 18 måneder siden.

07.50: En av de største overgangene som er ventet mandag er at Chelsea bekrefter kjøpet av Juan Cuadrado, samtidig kan det jo komme noen overraskelser….

07.35: Everton ønsker å låne Adnan Januzaj, skriver Manchester Evening News, men de påpeker at spilleren selv i så fall må presse gjennom utlånet.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Det er meget tvilsomt at United vil akseptere dette. United har tidligere i januar stoppet en Januzaj-overgang til Paris St. Germain, og den belgiske unggutten startet jo også i helgas kamp mot Leicester. I et vindu uten noen inn er det begrenset hvor mange som kan forsvinne ut som også er aktuelle for førstelagsspill.

07.30: God morgen. Overgangsvinduets siste dag. Det er ikke ventet veldig mye spennende inn fra United, men vi vil selvsagt følge de største overgangene også blant andre lag på denne siste overgangsdagen før sommeren. Supporterklubben vil ha flere personer i aksjon, blant annet en journalist i Manchester. Så spørs det om noe nytt kan skje med Darren Fletcher nå på tampen – etter at overgangen til West Ham gikk i vasken.

Powered by Labrador CMS