– Spillerne har godt av det

U23-sjef Ricky Sbragia om hvorfor United plutselig har begynt å sende spillere til Skottland.

Publisert Sist oppdatert

Mens trenden i mange år stort sett har vært å sende reservelagsspillere til Championship, League One eller League Two på jakt etter erfaring, har United i den senere tid valgt å skipe tre mann over grensen til Skottland.

Demi Mitchell, Charlie Scott og Matthew Willock, har i tur og uorden blitt sendt til henholdsvis Hearts, Hamilton Academical og St. Johnstone, klubber som alle hører hjemme i skotsk Premier League, for resten av sesongen.

– Jeg tror de er i stand til å takle det også, sier Ricky Sbragia i et intervju med MUTV.

Les også: Karakterbok for de utlånte

Strålende start for Mitchell

– Demi har i de siste fire, fem kampene vist at steget ikke har vært særlig stort for ham. Ikke for å diskreditere skotsk fotball, men jeg synes han har klart seg godt.

Det sier altså skotske Sbragia om 21-åringen som har blitt kåret til banens beste spiller i tre av seks kamper for Hearts.

DEMETRI MITCHELL – her i aksjon under sist sommers treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal.
DEMETRI MITCHELL – her i aksjon under sist sommers treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal.

– God erfaring

– Samtidig er Matty i St. Johnstone og Charlie i Hamilton. Dette vil endre vår måte å vurdere dem [alle tre] som fotballspillere. Det handler for eksempel om hvordan Craig Levein [Hearts-manageren] vurderer Demis spill, og hvorvidt Demi følger opp det Craig ønsker å se av ham, sier Sbragia, og forteller at han har pratet med Demi Mitchell om hans nye fotballiv.

– Han elsker det. Han får spille førstelagsfotball og gjør det ekstremt bra.

Plutselig har det blitt et rush over [nord]grensen, og slik  spillerne ser det, er dette en flott måte å skaffe seg progresjon og erfaring på, sier Sbragia som i flere år var ansatt i det skotske fotballforbundet og derfor har førstehåndskjennskap til fotballen i sitt hjemland.

Powered by Labrador CMS