Garns

Skaffet straffe, leverte assist og fikk solid børskarakter i storseier

Det er mye positivt å ta med seg etter de første kampene våre utlånte har spilt denne uken.

James Garner leverte enda en forestilling som tyder på at han er klar for å ta steget opp i Premier League, mens akademikollega Ethan Laird startet sin andre kamp på rad for opprykksjagende Bournemouth.

Nottingham Forest 4-0 West Bromwich

James Garner noterte seg for enda et målpoeng da Nottingham Forest tok et nytt steg mot playoffplass med sin 4-0-seier over West Brom mandag kveld.

21-åringen slo et flott hjørnespark på hodet til midtbanemakker Ryan Yates, som headet inn Forests andre for dagen. Dette var Garners åttende assist for sesongen. Unggutten står også med fire scoringer.

Det skal også nevnes at Garner skaffet straffesparket Brennan Johnson ekspederte til 1-0. West Brom-back Darnell Furlong så ingen annen utvei enn å blokkere med hånda da Garner brant til på volley og dermed pekte dommeren på ellevemetersmerket.

Situasjonen endte også med at Furlong fikk sitt andre gule kort og følgelig måtte tasse slukøret av banen.

Nottingham Forest v Coventry City - Sky Bet Championship
CORNERTAKER: James Garner har fått vise frem den gode dødballfoten sin ved flere anledninger denne sesongen.

Ifølge Nottingham Post skal Garner også ha bidratt med gode defensive handlinger i løpet av kampen. Avisen gir Uniteds utlånssoldat bunnsolide 8,5 på sin spillerbørs.

– La ballen på et sølvfat for Yates, som kunne doble ledelsen. Kontrollerte midtbanen godt og satte også inn noen gode taklinger, skriver lokalavisens Sarah Clapson.

Coventry 0-3 Bournemouth

Ethan Laird er endelig inne i varmen i Bournemouth og mandag fikk han starte sin andre kamp på rad da «the Cherries» gjestet Coventry. Der fikk backen spille kampens første 64 minutter.

Det er ingenting fra lokalavisens rapporter som tyder på at det er snakk om noen skade.

Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship
TALENTBACK: Ethan Laird ble en suksess på utlån til Swansea før nyttår og er nå endelig i gang i Bournemouth.

Dominic Solanke (2) og Jamal Lowe scoret Bournemouths mål i det som til slutt ble en 3-0-seier. Laird skal ikke ha vært direkte involvert i noen av scoringene.

Seieren betyr at Bournemouth fester grepet om andreplassen i Championship, som altså gir direkte opprykk til Premier League. Scott Parkers mannskap har fire poeng ned til nærmeste konkurrent, som også har spilt to flere kamper.

Shrewsbury 3-3 Doncaster

Absolutt alt skal stemme for Doncaster Rovers dersom de ikke skal rykke ned fra League One denne sesongen. Mandagens 3-3-kamp mot Shrewsbury gjør nemlig at Rovers har seks poeng opp til streken, med to kamper igjen å spille.

Det til tross for en ganske så heroisk opphenting mot Shrewsbury. Vertene kunne gå til pause med en 3-0-ledelse, men gjestene svarte i andre omgang. Da Kyle Knoyle satte 3-3 fire minutter på overtid, endte kampen uavgjort.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
NEDRYKK: Slik ender sesongen til Ethan Galbraith og Doncaster, med mindre de reddes av et sent påskemirakel.

Det kan dog Ethan Galbraith ikke ta på seg mye av æren for. Han ble nemlig byttet ut til pause, etter det som altså var en svært svak førsteomgang. Galbraith får en femmer på børsen til Doncaster Free Press.

– Hentet tilbake til startelleveren og plassert til høyre på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Plukket den ofte opp og drev innover i banen, men klarte ikke å skade hjemmelaget, skriver Paul Goodwin.

Carlisle 1-0 Mansfield

Nathan Bishop og Mansfield Town holder på å snuble i kampen om opprykk og playoff i League Two. Etter mandagens knepne tap for Carlisle United er Stags nede på en åttendeplass, med ett poeng opp til playoff og seks poeng opp til direkte opprykk.

Bishop skal ha vært nære vertenes mål og skal også ha gjort en annen kvalifisert redning.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
SUKSESS MED STAGS: Nathan Bishop og Mansfield kjemper om opprykk denne sesongen.

Kampen kommer dog til å huskes best for sitt «spøkelsesmål» – Jamie Murphy trodde han hadde sikret Mansfield ledelsen da skuddet hans spratt over mållinjen etter å ha truffet tverrliggeren.

Assistentdommeren fikk dog ikke med seg at ballen hadde vært inne. Dermed måtte Mansfield ta til takke med 1-0-tap og en enda mer nervepirrende kamp om plassene øverst på tabellen.

Andre:

Axel Tuanzebe var ubenyttet reserve da Napoli spilte 1-1 mot Roma og tapte terreng i ligasammendraget mandag kveld.

Heller ikke stopperkollega Di’Shon Bernard fikk spilletid da Hull røk på 2-1-tap for playoffjagende Millwall mandag kveld. Tigrene ligger på 19. plass i Championship, men er sikret mot nedrykk.

Tahith Chong og Teden Mengi er begge skadet og spilte ikke for Birmingham da de tapte hele 6-1 borte mot Blackpool mandag.

Reece Devine var ubenyttet reserve da Walsall tapte 1-0 for Crawley Town mandag.