Tony

Byttet av etter timen i heldig ettpoenger

Publisert Sist oppdatert

Selv om fryktelig mange av de utlånte sliter med spilletiden denne helgen, er det likevel enkelte lysglimt å finne. Dylan Levitt og Tahith Chong leverte begge gode prestasjoner for sine lag denne helgen.

Nottingham Forest 0-1 Liverpool

James Garner spilte hele kampen da Forest røk ut av FA-cupen etter hjemmetap for Liverpool søndag kveld.

Midtbanemannen slo en smått genial gjennombruddspasning mot midtbanekollega Ryan Yates på stillingen 1-0 i sluttminuttene, men alene med Alisson klarte Yates verken å sette ballen i mål eller skaffe straffespark.

Dermed resulterte kampen med cupexit for Garner og resten av Forest-laget.

Mer om Garners prestasjon kan du lese her.

Sevilla 0-0 Real Sociedad

Sevilla gikk glipp av en mulighet til å korte ned luken til serieleder Real Madrid da Andalucía-laget tok imot Real Sociedad på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán søndag.

Anthony Martial startet og spilte 59 minutter i det målløse oppgjøret før han ble byttet ut til fordel for Youssef En-Nesyri. Franskmannen kom ikke til noen nevneverdige muligheter i løpet av sin tid på banen.

Sevilla FC v Real Sociedad - La Liga Santander
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Anthony Martial hadde flere taklinger enn skudd på mål for Sevilla søndag.

I stedet var det gjestene fra Baskerland som sto for mye av det som ble farlig i Sevilla. Vertene var direkte kjempeheldig da bortelagets Portu ble liggende i veien for Alexander Sørloths skudd rett før pause.

Sevilla-keeper Marko Dmitrovic kastet seg feil vei og ballen var på vei mot nettmaskene i full fart, men kula gikk i leggen til Portu, som lå foran mål etter en duell i forkant, og rikosjetterte deretter over tverrliggeren.

Martial og lagkameratene er nå ni poeng bak Real Madrid i ligasammendraget med like mange kamper igjen å spille. Sevilla kan dog trøste seg med at Real Betis også spilte uavgjort, slik at de fortsatt har Champions League-plassen med syv poengs margin.

St. Mirren 1-2 Dundee United

Dylan Levitt var en av heltene for Dundee United da «the Tangerines» snudde lørdagens bortekamp i den skotske ligaen mot Sir Alex Fergusons tidligere klubb, St. Mirren.

Uniteds utlånte midtbanemann sørget for å utlikne til 1-1 med en drøy time spilt i Paisley. 21-åringen prøvde seg med en ball mot en lagkamerat ute på høyrekanten, men pasningen ble brutt av en St. Mirren-spiller.

Da forsøkte Levitt seg like så godt på et skudd fra distanse, noe som skulle vise seg å være en god avgjørelse. Ballen suste inn i nettmaskene via stolpen, og dermed var lagene like langt.

Manchester United U23 Training Session
MÅLSCORER: Dylan Levitt har gjort tre scoringer for Dundee United denne sesongen.

Seks minutter på overtid sørget så tidligere Sheffield United-spiller Marc McNulty for vinnermålet som sendte bortefansen på New St. Mirren Park til himmels.

Etter bragden høster Levitt lovord fra Dundee United-trener Tam Courts, som omtaler den unge waliseren som en spiller med «topp, topp teknikk».

– Han har hatt en vidunderlig sesong og han har lært mye. Han lærer fortsatt. Jeg sier ikke at han er perfekt på noen måte, men det er flott å se ham levere definerende, kampavgjørende prestasjoner i såpass ung alder, sier Courts ifølge The Courier.

– Jeg sto rett bak ham da han scoret og jeg tror ikke det er noen annen spiller på banen som kunne ha utført det på samme måte. Det er enda et stort øyeblikk fra ham.

Swansea 0-0 Birmingham

Tahith Chong spilte 90 minutter for Birmingham da han dannet spisspar med tidligere Aston Villa-spiller Scott Hogan i lørdagens bortekamp mot Swansea.

Det ble det ingen mål ut av, men Uniteds utlånte nederlender får likevel gode skussmål, etter det som virker å ha vært en ganske så god prestasjon fra 22-åringen.

Chong skapte blant annet en kjempesjanse for Juninho Bacuna, men mannen fra Curaçao blåste ballen over fra fem meter. Gary Gardner kunne også takke Chong for en god mulighet, men heller ikke han klarte å finne nettmaskene.

Uniteds mann i Wales kom seg også til sjanser selv, men ballen havnet enten over tverrliggeren eller i klypene til Swansea-keeper Andy Fisher.

Birmingham City v Preston North End - Sky Bet Championship
SPISS: Tahith Chong leverte en sterk prestasjon fra spissplass da Birmingham spilte uavgjort mot Swansea.

Birmingham Mails Brian Dick gir Chong en åtter på børsen etter lørdagens prestasjon:

– Glimtvis helt magisk i åpningen, der han burde ha dratt med seg to målgivende og en scoring. Har et nydelig touch og er villig til å løpe. Så ut som at han var tilbake til sitt beste, før han falmet litt mot slutten, skriver Dick.

Teden Mengi var for øvrig ikke i Birmingham-troppen etter skaden han pådro seg i midtuken.

Fleetwood 0-0 Doncaster

Med bare syv kamper igjen av sesongen og fire poeng opp til trygg plass begynner det å spøke for League One-fremtiden til Doncaster Rovers, der Ethan Galbraith er på utlån denne sesongen.

Midtbanemannen spilte 90 minutter for de røde- og hvitstripede lørdag, uten at 20-åringen klarte å sørge for tre poeng borte mot 19. plasserte Fleetwood.

Galbraith later ikke til å ha vært involvert i altfor mange farligheter verken den ene eller andre veien, noe som også gjenspeiles i spillerbørsen til Doncaster Free Press, der nordiren får en femmer.

– Disiplinert og holdt godt på ballen, men igjen klarte han ikke å åpne motstanderforsvaret fra midtbanen, skriver lokalavisens Paul Goodwin.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
KJEMPER MOT NEDRYKK: Det ser stygt ut for Doncaster Rovers, som Ethan Galbraith er utlånt til denne sesongen.

Andre:

Amad Diallo måtte finne seg i å tilbringe hele kampen på benken da Rangers beseiret Dundee 2-1 på bortebane søndag.

Axel Tuanzebe fikk heller ikke noe spilletid da Napoli slo Udinese 2-1, men stopperen var i alle fall tilbake i troppen for første gang siden januar.

Dette har på ingen måte vært Evertons sesong og søndag røk de ut av FA-cupen etter knusende 4-0-tap borte mot Crystal Palace. Donny van de Beek gikk glipp av Newcastle-kampen i midtuken grunnet sykdom og var heller ikke med her.

Alavés gikk glipp av tre viktige poeng da de gikk på et 3-2-tap hjemme for Granada lørdag. Facundo Pellistri satt på benken gjennom kampen. De blåkledde baskerne har nå fire poeng opp til trygg plass i La Liga.

Reece Devine var ikke i troppen til Walsall da de spilte 1-1 borte mot Harrogate Town lørdag.

Matej Kovar var heller ikke med da Burton Albion da de tapte 2-0 borte mot Charlton lørdag. Tsjekkeren har fortsatt ikke fått et eneste tellende minutt for førstelaget til Burton.

FÅR IKKE TILLIT: Matej Kovar får ikke spilletid, til tross for at Burton bare har vunnet to av sine siste ti ligakamper.

Det har gått noe trått for Hull under Shota Arveladze. Hvorvidt det skyldes at georgieren ofte har henvist Di’Shon Bernard til benken vites ikke, men forsvareren ble i alle fall sittende der gjennom lørdagens 3-1-tap for Luton på hjemmebane.

Ethan Laird var ikke med i troppen til Bournemouth da de slo Huddersfield 3-0 borte lørdag.

Nathan Bishop og Mansfield skulle opprinnelig møte Stevenage denne helgen, men kampen har blitt utsatt.

Anthony Martial og Sevilla møter Real Sociedad på hjemmebane søndag klokken 18.30. Den kampen sendes for øvrig på TV 2 Sport 1/Play (NO), C More Live 2/C More Stream (SE) og TV 2 Play (DK) for de som ønsker å få med seg den nå som United ikke spiller denne helgen. Martial spiller fra start.

Man kan også sikte seg inn mot FA-cupen, der James Garner og Nottingham Forest tar imot Liverpool. Kampen starter 19.00 skandinavisk tid og sendes på Viasport 1/Viaplay (NO), Viaplay (SE) og TV3+/Viaplay/Eurosport Player (DK).

Powered by Labrador CMS