Debutscoring og Mitchell-storspill

Varierende helg for våre utlånte.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte denne helga.

Det var en dårlig helg for keeperne vi har lånt ut, men vi fikk i det minste en debutscoring fra Zak Dearnley og storspill fra Demetri Mitchell.

Aston Villa 3-3 Sheffield United

Dean Henderson og Sheffield United hadde ikke vunnet noen av sine to siste bortekamper, og skulle nå i aksjon borte mot såpass sterk motstand som Aston Villa.

Heldigvis for Henderson & co har Villa vært svake (spesielt defensivt) etter at Axel Tuanzebe ble skadet, så sjansene for poeng var likevel gode.

Tre mål av veteranspiss Billy Sharp (det andre av dem burde vært avblåst) sørget for en 3-0-ledelse for Sheffield United, og det så ut som om det skulle bli tre enkle poeng.

SKADET: Axel Tuanzebe.

Henderson hadde lenge lite å gjøre, men gjorde det godt de gangene det var behov for ham – helt til sluttfasen av kampen.

Først tapte han duellen da Tyrone Mings stanget inn 1-3, og så måtte han gi en retur (muligens på grunn av en retningsforandring) som havnet rett i beina på Tammy Abraham, som enkelt satte inn 2-3. På overtid var det en av hans forsvarsspillere som sviktet da Villa fullførte opphentningen.

To baklengsmål som Henderson vanligvis kanskje ville forhindret – er det ryktene om at han blir fulgt av storklubber i Europa som gjorde det, mon tro?

Med seier ville Sheffield United toppet tabellen før resten av helgas kamper. Lørdag ga Leeds også bort poeng, mens Norwich vant mot erkerival Ipswich på søndag.

Rochdale 0-1 Coventry City

Ethan Hamilton spilte hele kampen da Rochdale gikk på et hjemmetap mot Coventry City.

Akkurat hvordan han spilte er litt vanskelig å si, på grunn av den dårlige dekningen av Rochdales kamper, men vi registrerer at han fikk et gult kort, at han på et tidspunkt var nede med en skade i ansiktet – og at han på et tidspunkt gjorde noe godt forsvarsarbeid.

Rochdale har noen plasser ned til nedrykksstreken, men det er utrolig jevnt. Det er for eksempel bare to poeng ned til Bradford på nest sisteplass for Hamilton & co.

Crawley Town 0-3 Oldham Athletic

Zak Dearnley kom inn som innbytter for Oldham i det 54. minutt, og han fikk en minneverdig debut i det som var hans aller første kamp som seniorspiller.

Det stod 0-0 da Dearnley kom inn, men det gjorde han noe med. Først skaffet han frisparket som ga Latics ledelsen, før han senere kaldt satte inn 2-0-scoringen etter å ha blitt fint spilt gjennom av en lagkamerat. Senere var han ikke spesielt involvert i 3-0-scoringen.

Matty Willock kom inn det siste kvarteret for hjemmelaget (rett etter 0-1), men uten å spille noen avgjørende rolle.

United-legende Paul Scholes er ventet å bli annonsert som ny Oldham-manager mandag ettermiddag, etter at EFL bestemte at de ikke ser noen problematisk interessekonflikt med at han er inne på eiersiden i Salford City i divisjonen under.

Se høydepunktene (Dearnleys mål etter 01:35 av videoen):

Macclesfield Town 3-3 Crewe Alexandra

Alle poeng er viktige for Macclesfield i nedrykksstriden, og det ble en dramatisk kamp på Moss Rose. To mål på overtid, et til hvert av lagene, gjorde at det til slutt endte 3-3.

Kieran O’Hara har stort sett vært god for Macclesfield denne sesongen, men var ikke spesielt heldig med sine inngripener verken på det første- eller det andre baklengsmålet her.

Macclesfield er fortsatt under streken – ett poeng bak Morecambe.

Høydepunkter:

Newport County 1-0 Mansfield Town

Newport har nylig slått ut både Leicester og Middlesbrough fra FA-cupen, og neste helg venter Manchester City.

Denne lørdagen kom opprykksjagende Mansfield på besøk, og Regan Poole spilte hele kampen i Newports stoppertrio.

Poole virker å ha spilt en god kamp, og en seier (og å holde nullen) mot Mansfield er imponerende. Fortsetter den gode formen, så kan Newport fortsatt være en outsider til play-off.

Heart of Midlothian 4-0 Auchinleck Talbot

Demetri Mitchell storspilte da Hearts fikk besøk av knøttsmå Auchinleck Talbot i den skotske FA-cupen.

Han scoret ett, og hadde forarbeidet til to av målene i 4-0-seieren.

Edinburgh Evening News gir ham karakteren 9 for innsatsen.

Mitchell har hatt en skuffende sesong for Hearts, og storspill mot såpass svak motstand betyr ikke nødvendigvis at det har snudd, men litt selvtillit kan uansett ikke skade. Vi krysser fingrene for at dette blir et vendepunkt i sesongen hans.

Aberdeen 4-1 Queen of the South

James Wilson kom inn på stillingen 4-1 i det 79. minutt, og klarte ikke å forandre noe på det resultatet.

Aberdeen er med dette videre i den skotske FA-cupen, som er klubbens eneste reelle trofémulighet denne sesongen.

 

Andre

  • Timothy Fosu-Mensah kunne selvsagt ikke spille i Fulhams tap mot Manchester United.
  • Cameron Borthwick-Jackson er skadet, og var ikke med da Scunthorpe vant 2-0 mot Accrington.
  • Callum Whelan var ikke i Port Vale-troppen som tapte i Cambridge.
  • Tom Sang var ikke involvert i AFC Fyldes 1-1-kamp borte mot Maidstone United.
  • Joel Pereira ble sittende på benken da hans Kortrijk vant 1-0 borte mot Eupen.
  • Vi kommer tilbake med mer info senere søndag om cupkampene til Hearts (Demetri Mitchell) og Aberdeen (James Wilson).
Powered by Labrador CMS