Tuanzebe-poeng mot Leeds sikret Henderson-opprykk

Her er vår utlånsrapport fra helga.

Publisert Sist oppdatert

Noen nærmer seg opprykk eller play-off, andre kjemper for å unngå nedrykk.

Her er vår utlånsrapport fra denne helga.

Leeds United 1-1 Aston Villa

I en ellevill søndagskamp endte det til slutt 1-1 mellom Leeds og Aston Villa.

Axel Tuanzebe spilte hele kampen for Villa, og gjorde sine saker bra på stopperplass igjen.

Leeds-målet kom i en situasjon hvor hele Aston Villa stoppet helt opp fordi de trodde ballen skulle bli spilt ut, noe som førte til en stor slåsskamp som blant annet endte med et feilaktig rødt kort til Villa – Tuanzebe var blant de som holdt seg unna den verste konflikten.

Leeds lot uansett Villa utligne rett etterpå, etter mye frem og tilbake.

Det endte 1-1, og det resultatet gjør at Tuanzebe & co etter alt å dømme møter WBA i play-off – med hjemmekamp først.

Sheffield United 2-0 Ipswich Town

Sheffield United skal spille Premier League-fotball neste sesong. Det ble nærmest sikret etter 2-0-seieren mot Ipswich lørdag, før Dean Henderson og lagkameratene kunne juble for 100% sikret opprykk etter Villas poeng mot Leeds søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: Ingen i England kan matche Henderson

Henderson selv hadde ikke så mye å gjøre på i akkurat denne kampen, og kunne like godt hatt med seg en Donald-pocket på banen for å ha noe å gjøre på. Han hadde noen ballberøringer, men det var vel egentlig bare ved de anledningene medfølende lagkamerater valgte å å involvere ham.

Det vil si: I det 89. minutt fikk han plutselig et langskudd på seg, og fikk slått det til hjørnespark. Det er viktig å være på plass også når en har rolige dager i målet, og slik har det vært ved flere anledninger for Henderson denne sesongen.

Rochdale 1-0 Southend United

Sist helg scoret Ethan Hamilton målet som nærmest sikret kontrakten for Rochdale, og denne helga ble fornyet kontrakt helt sikret da Rochdale slo Southend hjemme på Spotland.

Hamilton spilte hele kampen, men ser ikke ut til å ha vært involvert i målet denne gangen.

Han hadde et brukbart skudd (på stillingen 0-0) som skapte problemer for Southend-keeperen, som måtte gi retur, men ingen var der for å plukke opp returen.

Hamilton kan uansett være ganske fornøyd med sitt første utlån, hvor han har vært en viktig bidragsyter til at en av klubbene i nærområdet vårt reddet plassen.

Scunthorpe United 2-3 Bradford City

Noen lag kjemper for å unngå nedrykk, mens andre ikke ser ut til å kjempe for å unngå det.

Scunthorpe startet dagen under streken, men mot nedrykksklare Bradford burde det vært gode muligheter. Det var slik sett heller oppsiktsvekkende da Bradford ledet 3-0 før kvarteret var spilt.

Til Scunthorpes forsvar så klarte de å redusere to ganger, men det ble uansett tap, og det ser nå svært vanskelig ut før siste serierunde.

Cameron Borthwick-Jackson spilte hele kampen. Lokalavisa roser ham for å fullføre selv om han så skadet ut, men de var ikke veldig imponerte ellers. Han får karakteren 4, og kan i det minste trøste seg at ingen forsvarsspillere fikk bedre enn det (og at to fikk treere).

Carlisle United 4-2 Crawley Town

Matty Willock kom inn de siste tjue minuttene for Crawley.

Willock klarte ikke å snu kampen, men det stod 4-1 til Carlisle da han kom inn, så Crawley «vant» i det minste perioden Willock var på banen.

Han hadde et skuddforsøk, og vant noen cornere, i det som var hans siste bortekamp under dette låneoppholdet.

Newport County 1-0 Lincoln City

Lincoln City har allerede sikret seg førsteplass og opprykk, men måtte gi tapt mot et Newport-lag som jager play-off.

Regan Poole spilte som alltid hele kampen for Newport, og han og resten av Newport-forsvaret skal ha vært på sitt beste i denne kampen, og han bidro også litt offensivt.

I midtuka spiller Exiles hjemme mot Oldham i en hengekamp, og med seier der vil Newport gå inn i siste serierunde på den viktige sjuendeplassen som gir play-off. Selv uavgjort vil gi Poole & co et meget bra utgangspunkt før siste runde, siden Exeter (som ligger på sjuendeplass nå) har en tøff bortekamp i siste runde, og siden det ene poenget vil sende Newport forbi Colchester, Carlisle og Stevenage.

Port Vale 0-1 Macclesfield Town

Kieran O’Hara holdt nullen, og Macclesfield scoret et riktig vei. Det kan være nok til å sikre fornyet kontrakt i Football League for et Macclesfield-lag som lenge så fortapte ut.

Et poeng i siste serierunde – hjemme mot Cambridge – er etter alt å dømme nok. Selv med tap kan fort Macclesfield overleve, siden Notts County også må slå Swindon på bortebane.

Callum Whelan ble i vinter lånt ut til Port Vale, men ble sendt hjem, og har i det siste trent med Bolton – noe som tyder på at han uansett ikke har en fremtid i United, ikke uventet.

Andre:

  • Axel Tuanzebe skal være tilbake etter å ha gått glipp av forrige helgs kamp. Motstander søndag ettermiddag er Leeds, som de fort kan ende opp med å møte i en eventuell opprykksfinale.
  • James Wilsons Aberdeen spiller borte mot Rangers søndag klokka 16.00. En seier der vil være et gigantsteg mot tredjeplass – og det vil også være deres eneste håp om å muligens ta andreplassen på bekostning av nettopp Rangers. Før kampen er det åtte poeng opp. Alt annet enn Rangers-seier vil for øvrig sikre ligatittelen for Celtic.
  • Kortrijk spiller i kveld borte mot Mouscron, men Joel Pereira er ikke involvert.
  • Zak Dearnley var ikke involvert i Oldhams bortetap mot Exeter. Det er nå 100% sikkert at Oldham ikke får spille play-off denne sesongen.
  • Tom Sang var ikke involvert i AFC Fyldes hjemmetap mot Halifax. Fylde skal i midtuka ut i play-off-kamp mot Harrogate, uten at Sang er ventet å være involvert der heller.
Powered by Labrador CMS