Startet for første gang siden 5. november

OPPDATERT SAK OM DE UTLÅNTE: Dean Henderson og Sheffield United vant den svært viktige kampen på bortebane mot Leeds.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår oversikt over hvordan våre utlånte har gjort det denne helga.

Newport County 1-0 Cheltenham Town

Regan Poole spilte som vanlig hele kampen da Newport vant 1-0 hjemme mot Cheltenham fredag kveld.

Ut fra hva vi kan lese oss frem til i kamprapporter og på supporterforum, så var ikke Poole særlig synlig i denne kampen – men det er jo ingen krise for en midtstopper.

Newport skal ikke spilt spesielt bra, men etter denne seieren lever i alle fall håpet om play-off, selv om det blir veldig tøft.

Leeds United 0-1 Sheffield United

Dette er kampen vi har ventet på i toppen av nivå to – kampen som kunne ødelegge mye av opprykksdrømmen for Sheffield United, siden Leeds kunne fått luke til dem.

Det hjelper på at Sheffield United har Dean Henderson i mål – han holdt lørdag nemlig nullen for sjuende gang på rad. En utrolig imponerende rekke av den unge målvakten, og etter kampslutt ertet han også Leeds-fansen litt etter å ha blitt buet på.

I den andre enden av banen tabbet Leeds seg ut. Først da de forærte Sheffield United ballen, og Basham endte opp med å gi bortelaget ledelsen. Så ble det rødt kort på overtid etter mer slurv, da keeper Kiko Casilla måtte gå av banen.

Casilla har én A-landslagskamp for Spania, men tapte definitivt keeperduellen mot Dean Henderson. Nå er Sheffield United poenget fremfor Leeds, og ligger på opprykksplass (bare Norwich er foran).

Aberdeen 1-1 Livingston

Det ble et skuffende poengtap hjemme mot Livingston på Pittodrie, og andreplassen virket å være ganske langt unna akkurat nå.

James Wilson kom inn i det 88. minutt som et siste desperat forsøk på å ta alle tre poengene, men Wilson rakk ikke å utgjøre noen forskjell – han rakk derimot å miste ballen et par ganger.

Crewe Alexandra 6-1 Crawley

Matty Willocks Crawley gikk på et stygt bortetap på Gresty Road i Crewe.

Vår mann har vist lovende takter for Crawley, men ser ikke ut til å ha utmerket seg her.

Han ble byttet ut i det 71. minutt – da var stillingen 5-1.

Yeovil Town 0-2 Macclesfield Town

Dette var kampen Macclesfield rett og slett ikke hadde råd til å tape, og at det endte med seier betyr utrolig mye. Nå er det bare tre poeng opp til nettopp Yeovil som ligger rett over streken – med tap ville det vært ni poeng opp til den viktige 22. plassen.

Kieran O’Hara stod som vanlig i mål for Silkmen, og han holdt i alle fall nullen. Det ser i rapportene ut til at han i løpet av kampen hadde en feilberegning som ga Yeovil en sjanse, men at han også slo til med en spektakulær redning.

Fulham 1-2 Liverpool

Timothy Fosu-Mensah fikk sin første start siden november, og bare hans tredje opptreden i 2019.

Det ble dessverre et tap – han ble byttet ut rett før Fulham utlignet til 1-1.

Han får karakteren 5 for innsatsen av lokalavisa, som skriver at han virket noe uberegnelig i taklingene. Kanskje han var litt rusten?

Andre:

  • Axel Tuanzebe er fortsatt ute med skade for Aston Villa, men manager Dean Smith sa på fredagens pressekonferanse at han håper å ha lånesoldaten klar til etter landslagspausen. Tuanzebe var meget god før skaden, så vi får håpe at han i så fall ikke er altfor rusten før sluttspurten på denne sesongen – han har tross alt vært ute siden jul, så vi kan kanskje ikke forvente at han går rett inn på laget umiddelbart.
  • Cameron Borthwick-Jackson er fortsatt ute med skade, og han var ikke med på Scunthorpes tap i Portsmouth.
  • Været i England stoppet både Rochdale (Ethan Hamilton) og Oldham (Zak Dearnley).
  • Tom Sang (AFC Fylde) og Callum Whelan (Port Vale) var ikke med i kamptroppene til klubbene sine på lørdag.
  • Joel Castro Pereiras Kortrijk spiller søndag klokka 18.00. Pereira er ventet å være på benken.
Powered by Labrador CMS