Burvoktere i storform

Johnstone (bildet) og Henderson imponerer.

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke vært en stor sesong for Uniteds utlånte, men det er i alle fall åpenbart at klubben har flere gode målvakter enn David de Gea og Sergio Romero.

Våre to utlånte målvakter imponerer stort sett hele tiden, og har kanskje vært de beste i sin posisjon i hver sin divisjon denne sesongen.

Her er vår utlånsoppsummering fra denne helga.

Derby County 2-0 Aston Villa

Uniteds motstander i FA-cupen beseiret Sam Johnstones Aston Villa 2-0 hjemme på Pride Park.

«Johnstone skinte«» skriver Birmingham Mail, som mener målvakten var Villas beste etter flere gode redninger (en av dem kan en se på bildet øverst i denne saken). Han får karakteren 8 for sin opptreden. Ex-red James Chester var for øvrig en av få andre Villa-spillere som fikk godkjent for innsatsen.

Villa taper terreng når det gjelder en direkte opprykksplass, men er fremdeles på en av posisjonene som vil gi play-off i mai.

VIKTIG: Sam Johnstone.
VIKTIG: Sam Johnstone.

Shrewsbury 1-0 Blackpool

Etter tre ligakamper uten seier kom Paul Hursts lag seg tilbake på vinnersporet hjemme på New Meadow.

Dean Henderson voktet selvsagt buret for det store overraskelseslaget på nivå tre, og han holdt nullen, og det virker som om han hadde ganske god kontroll også.

Før kampen ble Henderson tildelt prisen som månedens Shrewsbury-spiller i november. Han har for øvrig nylig samlet inn mellom £1500 og £2000 til et lokalt barnehospice etter å ha barbert av seg alt håret.

Eibar 2-1 Valencia

Valencia har vært en positiv overraskelse i årets La Liga, og har frem til denne runden vært på andreplass i den spanske toppserien.

Andreas Pereira har spilt ganske fast på overraskelseslaget, og spilte også mesteparten av denne kampen, som endte med et skuffende tap mot Eibar.

Pereira ble byttet ut i det 81. minutt, rett etter å ha fått gult kort. Stillingen var på dette tidspunktet 1-1, og vi velger selvsagt å tro at det slettes ikke ville blitt Valencia-tap om vår mann ble værende på banen.

PS. Bebé var ubenyttet innbytter for Eibar i dette oppgjøret.

TAP: Andreas Pereira spilte mesteparten av kampen.
TAP: Andreas Pereira spilte mesteparten av kampen.

Ellers:

  • Timothy Fosu-Mensah har fått sjansen igjen for Crystal Palace etter skader på konkurrenter, men tirsdag ble han selv skadet, og han var ikke med i kamptroppen da Palace vant hele 3-0 på bortebane mot Leicester. Et ubeleielig tidspunkt, siden Fosu-Mensah heller ikke har fått gjort noe de siste kampene som vil ha overbevist Roy Hodgson om at han må bruke nederlenderen.
  • Regan Poole kom innpå i det 96. minutt for å være med på å trygge Northamptons 2-1-seier mot Walsall. Poole har ikke vært spesielt god i det siste, noe som sannsynligvis forklarer hvorfor hans eneste rolle her ble som et bytte som nok mest handlet om å bruke tid.
  • Cameron Borthwick-Jackson var ikke i kamptroppen da Leeds slo Norwich på Elland Road.
  • Devonte Redmond var for en gangs skyld med i kamptroppen, men ble værende på benken hele kampen da Scunthorpe spilte 2-2 mot Milton Keynes.
  • Matty Willocks Utrecht spiller søndag (14.30) hjemme mot Heracles. Willock kan fort være med i troppen, men spilte fredag hele kampen da Utrechts nest beste tapte 0-1 hjemme mot Telstar, og det blir nok neppe en ny start for Willock søndag.
JONG: Matty Willock spiller mer for Jong Utrecht enn for A-laget.
JONG: Matty Willock spiller mer for Jong Utrecht enn for A-laget.
Powered by Labrador CMS