– Minner om en ung Rooney

David Moyes skryter av talentet og ydmykheten til Adnan Januzaj.

Publisert Sist oppdatert

Adnan Januzaj ble skutt opp i fotballverdenens rampelys med rakettfart etter de to scoringene mot Sunderland, men David Moyes utaller at han ikke frykter at Januzajs plutselige stjernestatus vil gå til hodet på ham, slik det har gjort med andre lovende talenter.

17 år gamle Federico Macheda, som scoret vinnermålet på overtid mot Aston Villa, er et eksempel på en spiller som ikke har taklet den brå overgangen. Italieneren har siden den fantastiske scoringen tilbrakt tid på utlån i klubber i Tyskland, England og Italia, og 22-åringen er for tiden lånt ut til Doncaster.

Moyes er imidlertid helt sikker på at Januzaj ikke vil lide samme skjebne.

– Han er en gutt som ikke har noe problem med å spille for reservene. Han har ikke noe problem med å trene med reservene, han har ikke noe problem med å trene med juniorlaget, siteres skotten i The Mirror.

– Han har ikke noe skikkelig ego over seg, han er en veldig ydmyk gutt, la han til.

Faren til Adnan Januzaj har vært en del i mediene de siste ukene. Moyes tror at støtten fra familien er en viktig årsak til at det belgiske stjerneskuddet forblir jordnær og ydmyk tross suksessen.

– Han har blitt tatt godt vare på av faren og hans familie, og det har holdt ham på rett vei. Han er en bra gutt, med hodet på rett plass, og jeg tror han takle alt han møter på sin vei, skrøt David Moyes.

– Jeg har snakket med ham. Jeg har snakket med ham om hva han må gjøre og med unge gutter kommer det til å komme nedturer, og det vil komme kamper hvor man ser det, fortsatte han, og la til:

– Vi kommer til å prøve å se etter det, men i øyeblikket seg jeg ikke det. Jeg ser at han har masse selvtillit med ballen, og at at han er kapabel til å gå forbi en spiller, og han kan spille den fra seg på en god måte. Jeg ser en veldig god fotballspiller.

VIDUNDERBARN: Wayne Rooney tok Premier League på samme måte som Adnan Januzaj - med storm.
VIDUNDERBARN: Wayne Rooney tok Premier League på samme måte som Adnan Januzaj – med storm.

Januzaj er ikke det første store talentet Moyes kommer over i sin managerkarrière. I Everton så David Moyes at Wayne Rooney gikk fra å være en særdeles talentfull ung gutt, til å bli en av verdens aller beste spillere. Også Ross Barkley har kommet gjennom systemet i Everton, og dominerer nå for Moyes’ gamle lag.

Moyes mener at Januzaj absolutt er i den samme kategorien, men minner om at den uredde kantspilleren fremdeles bare er 18 år.

– Jeg kan bare sammenligne ham med spillere jeg har sett i min karrière, som var supre, unge spillere. Charlie Nicholes var én, som kom gjennom i Celtic, begynte han, og fortsatte oppramsingen:

– Paul McStay, selvsagt Wayne Rooney, og også Ross Barkley.

– Jeg vil si at Adnan Januzaj er i den kategorien. Han står på ingen måte tilbake for disse navnene, som en 18 år gammel spiller, la skotten til.

– Det er viktig å huske at han fortsatt bare er 18 år. Han er ikke engang 20, han er 18. Noen spillere vil spille for klubber når de er 18, men jeg tror at å spille for Manchester United i den alderen er en stor ting, avsluttet United-manageren.

Kan Adnan Januzaj bli like god som Wayne Rooney, eller bedre?

Powered by Labrador CMS