– Betaler prisen for manglende kjøp

The Independents Sam Wallace mener United ikke har gjort jobben på overgangsmarkedet i mange år.

Publisert Sist oppdatert

– David Moyes overtok mesterne, men det var mesterne i en liga hvor de nærmeste utfordrerne slet voldsomt. Manchester City var i krig med en manager som til slutt fikk sparken. Chelsea slet med nok et managerskifte midt i sesongen – det mest upopulære til nå. Arsenal hadde solgt sin beste spiller til United og Tottenham maktet aldri topp-4 til tross for Gareth Bale. Fergusons siste store grep var å kjøpe Robin van Persie slik at han ledet laget til gull, men alle andre saboterte sitt eget gullhåp.

– Men mangelen på store kjøp siden 2006 er lett å se. Ja, de har hentet unge spillere som Phil Jones og Ashley Young fra mindre Premier League-klubber. Det var store kjøp fra storklubber som er vant til å selge – som Nani, Anderson, Dimitar Berbatov, Antonio Valencia, David de Gea og Shinji Kagawa. Lånet av Carlos Tevez fylte også et hull i to sesonger, men det var et snodig kompromiss som endte vondt.

– Når Patrice Evra kikker seg over skulderen ser han bare Alexander Büttner. Da Ferguson til slutt kjøpte en ny sentral midtbanespiller, i fjor, så var det Nick Powell – som nå er på lån i Wigan. Dette er Moyes problem nå, men dette har blitt en verkebyll i United de siste årene. Var det Glazer-effekten? Det i seg selv er verdt en egen artikkel. Eller var det en rar ting Ferguson fikk for seg, som Arsene Wenger, at han rett og slett ikke ville betale det storspillere var verdt – selv med andres penger.

– Moyes må akseptere at han fikk en treg start da han skulle gjøre endringer i sommer, men endringer kan ikke komme raskt nok. Han må få spillerne bort fra komfortsonen. Han må herje og stresse for å få denne klubben fremover – akkurat som en ung Ferguson gjorde det i sin tid. Ferguson kom til en klubb full av folk som underpresterte i 1986. Moyes har altfor mange som har overprestert. Selv middelmådighetene på Old Trafford har medaljer hjemme på hylla si.

– Moyes’ jobb er ikke å bygge opp United som Ferguson gjorde. Det byggverket står der ferdig. Moyes’ jobb er å få tilbake dominansen og nådeløsheten som kjennetegnet United.

Les hele kommentaren til Sam Wallace i The Independent her.

Powered by Labrador CMS