– Fokuserte spillere

Nemanja Vidic ser positive tegn i spillergruppa foran sesongstarten, og gleder seg til kampen i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

ManUtd.com har tatt en prat med Nemanja Vidic om sommeren, sesongoppkjøringen, kampen i Sverige og David Moyes. Under ser du hva kapteinen svarte på nettstedets spørsmål.

Hvordan var sommeren din? Vi antar at den var fin nå som dere vant ligaen?

– Jeg hadde en flott sommer. Jeg hadde seks uker fri, noe som er det meste jeg har hatt på seks-sju år, og det var fint å tilbringe tid med familien og få litt sol på kroppen.

Tok du deg tid til å reflektere over forrige sesongs ligatriumf eller begynte du å tenkte på den neste sesongen med en gang?

– Jeg tenkte allerede på den kommende sesongen! Vi feiret selvsagt tittelen, og det var fint å være på bussen gjennom Manchester og se så mange supportere. Jeg vil virkelig takke supporterne nok en gang for at de kom den dagen og støttet oss. Ikke bare den dagen, men gjennom hele sesongen. Men nå tenker jeg ikke lenger på forrige sesong – nå handler det om denne sesongen og utfordringene vi har. Vi har en ny manager, i likhet med noen andre lag, og vi vet at vi må forbedre oss og fortsette å jobbe enda hardere. Det viktigste for meg er å holde meg skadefri og være klar til å hjelpe laget.

Hvordan var de første dagene tilbake på trening igjen i starten av juli?

– De var bra, og alle har jobbet hardt siden den gang. Det var fint å snakke med gutta igjen og høre hvor alle hadde vært på ferie. Vi snakket om fotball også, noe jeg hadde savnet i ferien. Alle gleder seg til den nye sesongen.

Det er alltid en ny utfordring i starten av hver sesong, men denne sesongen er det annerledes med en ny manager. Hva tenker spillerne foran den nye sesongen?

– Jeg var veldig imponert over jobben vi gjorde de første dagene på trening, før turneen. Alle var veldig fokuserte, klare til å gjøre en jobb, og de ønsker å vise hva de kan og bevise at de er gode nok til å spille for Manchester United og være i førsteelleveren. Det har vært noen veldig gode tegn, noe som er gledelig.

A-League All-Stars v Manchester United
– GLIMRENDE ERSTATTER: Nemanja Vidic har kun positiv ord om sin nye sjef.

Hva er ditt førsteinntrykk av David Moyes?

– Måten han jobber med oss på trening, måten han snakker med oss på og energien han har tatt med seg til klubben gjør at jeg tror han kommer til å gjøre det meget godt for United. Jeg ser allerede at han har glimrende arbeidsmoral, noe han også viste i Everton, og det er viktig i denne klubben. United er bygget på god arbeidsmoral. Jeg synes han er en glimrende erstatter for Sir Alex.

Du reiser til Stockholm for å spille mot AIK 6. august. Hvor viktig kommer den kampen til å bli med tanke på at sesongens første seriekamp vil være under to uker senere?

– Det blir en viktig kamp for oss og nok en sjanse til å bli i enda bedre form. Det blir fint å møte supporterne der også. Det er et fint sted å besøke. Vi var i Sverige i fjor, og de vi vet at de har en bra supporterbase der. Vi gleder oss.

Er dette en type test som spillerne trenger på dette stadiet av sesongoppkjøringen ettersom AIK er midt i sin sesong og kommer til å være i topp fysisk form?

– Ja, timingen er god. Det er viktig for oss å møte et lag i toppform som virkelig kan teste oss. De er et bra lag å møte før Community SHield. Vi bruker alltid Community Shield som en skikkelig test før sesongen starter. Vi ønsker selvsagt å vinne trofeet, men når man ser på kampene vi har i starten av sesongen tror jeg at det er de tøffeste kampene vi har fått de siste sju-åtte årene. Vi vet at vi må være klare og forberedt, og derfor har det vært veldig fint å se hvor fokuserte spillerne har vært etter vi kom tilbake.

Powered by Labrador CMS