Alan Hansen

Kan bli det nye Liverpool

Alan Hansen varsler at imperiet kan falle, om ikke United klarer å snu på situasjonen i tide.

Publisert Sist oppdatert

BBC-ekspert og tidligere Liverpool-spiller, Alan Hansen, synes ikke stort om årets United-utgave. Til The Telegraph skriver han at han ser flere likheter med dagens United-lag og det Liverpool-laget som vant serien i 1990, for så å bli slått ned fra tronen.

– Alarmklokkene ringer, og det er likheter mellom årets utgave av Manchester United, og det Liverpool-laget som vant i 1990. Liverpool klarte ikke å erstatte gode spillere med bedre spillere. Tidligere hadde de klart å vinne samtidig som de bygde nye lag, men slik gikk det ikke den gangen.

Må forsterke når man vinner

Alan Hansen mener United er nødt til å forsterke laget.
Alan Hansen mener United er nødt til å forsterke laget.

Mange har skrevet og ment at man er nødt til å forsterke laget sitt når man vinner, for at ikke andre skal ta deg igjen. Roberto Mancini mente det ble hans bane i Manchester City, at han ikke fikk forsterke etter seriegullet, og nå tror Hansen at United også vil slite med å holde seg på toppen.

– Hemmeligheten til suksess er å forsterke når man er på topp. United hentet bare Marouane Fellaini. Han er god, men ikke det de trengte nå. De trenger en som er kreativ. United har mer dybe og kvalitet enn Liverpool hadde i 1990, men de møter likevel mange av de samme problemene.

Ferguson-effekten

David Moyes har kun ledet United i noen få måneder, og det er fortsatt tidlig å komme med dommer, men Hansen mener vi kanskje nå ser hvor viktig Sir Alex Ferguson var for laget.

– Han ville spydd blod i garderoben etter kampen mot West Bromwich, men han ville skapt en «oss mot røkla»-holdning i laget. Han ville klart å reise laget igjen, og det er ikke sikkert Moyes kan gjøre det samme, skriver Hansen til slutt i sin spalte.

 

Powered by Labrador CMS