– Ventet seg ikke tilbud fra United

– United-jobben kom som et sjokk på Moyes, hevder Everton-spiller Leon Osman i sin nye bok.

Publisert Sist oppdatert

Bekreftelsen på at David Moyes var blitt utpekt til å etterfølge Sir Alex Ferguson som United-manager kom idet det gjensto to kamper av 2012/13-sesongen. Deretter kalte den daværende Everton-manageren  seks av sine mest erfarne spillere inn til møte på Thistle Hotel i Haydock. Der påsto han, ifølge Osman, at han ikke  hadde hatt den fjerneste idé om Uniteds planer.

– Han kalte inn meg, Nev (Phil Neville), Jags (Phil Jagielka), Hibbo (Tony Hibbert), Bainesy (Leighton Baines) og Tim Howard, skriver Osman i boken.

– Vi gratulerte ham og sa at han fortjente en slik jobb etter alt han hadde gjort for oss (Everton).

England Press Conference
Bokaktuell: Leon Osman, Everton

– Han forklarte at han hadde blitt oppringt av Sir Alex og siden fått beskjed om at han var ønsket som Man Uniteds neste manager.

– Moyesy så oss rett inn i øynene og fortalte oss at han ikke hadde ventet et slikt tilbud. Jeg tror helt og holdent på det han fortalte til oss. Riktignok var han på utgående kontrakt for enklere å kunne motta tilbud, men jeg er overbevist om at han ikke hadde tenkt på United.

– Deretter drakk vi te sammen. Vi ønsket ham lykke til og han gjorde det samme overfor oss. Dagen etter fortalte han det til resten av spillerne og sa: «La oss sørge for å få en god en god avslutning på sesongen».

Forsuret forhold

Ti måneder senere, etter en elendig sesong, var David Moyes korte regjeringstid på Old Trafford over. Ironisk nok endte det hele på Goodison Park hvor den stadig mer pressede manageren ledet laget sitt til 2-0-nederlag mot sin forrige klubb.

At Moyes samtidig ble  pepet  ut av sine tidligere tilhengere, mener Osman kan spores tilbake til Marouane Fellainis overgang til Old Trafford, og at Moyes, før det var kommet så langt, hadde tilbudt £28 millioner til sammen for Fellaini og venstrebacken Leighton Baines. Det var et trekk som ikke falt i god jord, verken hos Everton-ledelsen eller hos klubbens fans.

– Han elsker Everton

Everton v Manchester United - Premier League
Goodison Park, 20. april 2014: David Moyes i sin siste opptreden som United-manager.

– Det er skuffende å se hvordan forholdet mellom fansen og Moyes surnet hen etter at han prøvde å hente de to, skriver Osman, og mener at Moyes isteden burde ha blitt ønsket velkommen tilbake til Goodison når det måtte ha passet ham.

– Situasjonen er ikke slik i øyeblikket, og det er opprørende. Jeg er veldig skuffet over det.  Alt for mye ble lagt i det som skjedde med Fellaini og Baines. Moyes gjorde det samme som han i mange år hadde vært ansatt for å gjøre for oss – styrke laget på den måten han selv mente det passet.

– Det burde ikke ha kommet som noen overraskelse. Se bare på Roberto Martinez. Han vant FA-cupen med Wigan før han kom til Everton. Deretter hentet han fire spillere fra sin gamle klubb, fordi han kjente dem og stolte på dem.

– Det var heller ingen overraskelse at Moyes prøvde å hente spillere fra Everton. Selv synes jeg at man som fans burde finne det enkelt å tilgi ham. Han elsker nemlig klubben, det gjør han virkelig.

 

Powered by Labrador CMS