Tynges ikke av historien

Mourinho viser forståelse for Moyes’ problemer i United, men synes ikke selv at forventningspresset er et problem.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes varte mindre enn én sesong som United-manager, men det å få sparken er en del av det å være manager. Det siteres i alle fall José Mourinho på av flere, blant andre The Guardian.

– Jeg mener at en manager som ikke blir sparket ikke er en manager, eller i alle fall ikke en god manager. Vi må sparkes. Så jeg mener det bare var en dårlig periode i Davdis karriere, og han må gjøre det jeg gjorde – hva vi alle gjør – gå videre, og det gjorde han. Etter Manchester United reiste han til Spania, noe som også var en annerledes erfaring for ham, og så tilbake til England og Premier League.

FORSVARSPARTNERE: Patrice Evra og Nemanja Vidic kom begge til United i januar 2006.
SUKSESS: Patrice Evra og Nemanja Vidic var nyttige spillere for United, og fikk etter hvert veltrente troféløftemuskler.

Noen vil hevde at Moyes hadde en tøffere jobb enn Mourinho siden han tok over rett etter Ferguson, med enorme forventninger knyttet til seg. Mourinho ser annerledes på det.

– Jeg ville ikke hatt noe imot å være i en klubb med store forventninger, og å ha Ryan Giggs, Chicharito, Vidic og Evra fortsatt på laget, ville jeg [heller] ikke hatt noe imot.

– Jeg føler ikke at det [forventningene basert på historien] er en byrde. Jeg kjenner på klubbens fantastiske historie som bare noe positivt heller enn noe negativt. Spørsmålet er om du har forholdene for å kunne fortsette suksesshistorien, og da er det en annen historie. 

– Tingen er: Gary Neville, Paul Scholes, David Beckham, Giggs og Butt – alle de gutta på 25, 26 og 27, det er noe annet enn å ha dem i en alder av 31 og 32, fortsatte Mourinho [Moyes hadde en 39 år gammel Giggs da han tok over, men ingen av de andre nevnte fra Ferguson-suksessen, red.anm.].

– Det spiller åpenbart en rolle, det var et [generasjonsskifte], og i den perioden da David kom inn var ikke situasjonen så enkel – ikke så enkelt å [fortsette] seierstrenden. Samtidig – og jeg tror dette er enda viktigere – så endret Premier League seg.

af
SKAPTE FORVENTNINGSPRESS: Sir Alex Ferguson.
Powered by Labrador CMS