Ryktesaker, uke 6

OPPDATERT 12.00: Peter Schmeichel har anbefalt Ferguson om dansk stopperspire.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at alle som elsker sånt lett finner frem, mens andre, som ikke orker rykter, enkelt kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 10. februar

12.00 Ifølge belgiske rapporter skal United visstnok være interessert i Portos Eliaquim Mangala. Forsvarsspilleren har storspilt i Portugal siden overgangen fra Standard Liege i 2011. Den franske U21-landslagsspilleren er imidlertid ikke priset billig. Utkjøpsklausulen lyder på 50 millioner euro.

Danske Jores Okore har vært aet til Manchester United og Liverpool tidligere og har nå bekreftet overfor sporten.dk at han ønsker seg bort fra Nordsjælland i sommerens overgangsvidu. Okore hadde håpet å forlate klubben i januar, men det skjedde altså ikke. Peter Schmeichel skal visstnok ha anbefalt den 20 år gamle stopperen for Sir Alex Ferguson.

Senest lørdag uttalte Sir Alex Ferguson at han føler at helsa er god, men det betyr ikke at det er slutt på ryktene om hvem som skal ta over for skotten. Ifølge Sunday People skal Uniteds interesse for David Moyes ha sluknet. Everton-manageren har nemlig ikke den nødvendige erfaringen fra Champions League som klubben mener Fergusons etterfølger er nødt til å ha. Daily Mirror hevder i tillegg at Moyes nå er kandidat til å ta over i Chelsea eller Manchester City.

Fredag 8. februar:

18.55 Mirko Vucinic sin agent hevder overfor Tuttomercatoweb at Manchester United er en av klubbene som er ute etter Juventus-spissen sine tjenester. Vucinic sin fremtid i Juventus er usikker siden Fernando Llorente er klare for dem fra sommeren av.

09.30 Daily Express hevder at Manchester United vurderer et fremstøt mot Inter-backen Yuto Nagatomo. Den 26 år gamle japaneren har en fortid i FC Tokyo, men har tilbrakt de siste 2½ årene i Italia. Han ble opprinnelig hentet til Europa av den daværende Serie A-klubben Cesena, som etter en innledende låneperiode solgte ham videre til de blåsvarte fra Milano. Der har han siden etablert seg som fast innslag på klubbens førstelag. Nagatomo, som er landslagskollega med Shinji Kagawa og har 54 kamper for Japan, kan i tillegg til sin vante rolle som vingback også benyttes på midtbanen. I 2012 ble Nagatomo kåret til Asias nest beste utenlandsbaserte spiller – kun slått av Shinji Kagawa.08.10 For tre uker siden ble det meldt at Leicesters unge spisstalent Jeff Schlupp var blitt innvilget prøvespill i Manchester United. Det har åpenbart gått bra, for nå, tre uker senere, oppholder tysk/ghaneseren seg fortsatt på Carrington. Og der trives han, ifølge Leicester-manager Nigel Pearson, veldig godt. På spørsmål fra BBC om prøvespillet vil føre til at Schlupp kommer til å skrive under for United, svarer Pearson: – På dette tidspunkt vet jeg ikke, men han er der fortsatt. Det er et opplegg begge klubbene er enige om, og Jeff koser seg der. Vi får bare vente og se hvor det bærer hen. .

Torsdag 7. februar:

17.30 Ifølge Daily Mail ønsker Atletico Madrid å låne David de Gea neste sesong. Deres nåværende keeper Thibaut Courtois er på lån fra Chelsea og returnerer til London-klubben i sommer. Derfor ser Atletico Madrid seg om etter nye alternativer.

13.10 Spanske Marca, kjent som talerør for Real Madrid, hevder at Angelo di Maria er i kikkerten til både Manchester United og Paris Saint Germain, og at han vil kunne forlate Santiago Bernabeu til sommeren. Det siste til tross for at kontrakten hans strekker seg helt frem til 2018.

13.00 Nuevofutbol skriver at United og Chelsea kjemper om underskriften til den 18 år gamle Santos-angriperen Nielton, også kalt «Den nye Neymar». Han sies å være tilgjengelig for £5 millioner.

Onsdag 6. februar:

17:00: Robert Lewandowski har vært en gjenganger i ryktespalten i lang tid, og tirsdag gikk rapporter ut på at Bayern München ville snappe Dortmunds spiss før kontrakten hans går ut i 2014. Onsdag skriver imidlertid engelske Telegraph at et salg til den tyske rivalen er helt utelukket, og at dette skal åpne for et salg til Manchester United. Lewandowski selv skal visstnok ha et ønske om å gjenforenes med Shinji Kagawa.

Oldham er på utkikk etter ny manager, og Paul Scholes ble lansert som favoritt til å ta over styringen i League 1 klubben tidligere denne uka. Nå sier styreformann Simon Corney at de ikke har vært i kontakt med Scholes og at det er urealistisk at 38-åringen tar over nå selv om han ville blitt tatt imot med åpne armer.

Vi vier også et par linjer til ex-red Louis Saha som ble frigitt fra Sunderland på overgangsvinduets siste dag. 34-åringen er nå på plass i Roma hvor han skal signere en halvårskontrakt med Lazio i løpet av kvelden.

Tirsdag 5. februar:

12.00: Mer Asmir Begovic. Nå har han selv uttalt seg. – Jeg forventer å bli solgt til sommeren. Stoke har nok ikke kjøpt Jack Butland for å være reserve, men hvor jeg skal dra? Jeg kan ikke reise til en mindre klubb, men jeg har ikke signert kontrakt med noen. Ikke prekontrakt eller noe. Jeg vet at noen store klubber er interessert, men jeg har ikkje bestemt meg.

Mandag 4. februar:

08.00: Stoke-keeper Asmir Begovic har lenge blitt koblet til United, og søndag ble det meldt at han kom til å gå til United for om lag åtte millioner pund til sommeren. Mandag skriver imidlertid Daily Mirror at Stoke vil forsøke å holde igjen slik at de får 15 millioner pund til sommeren. Stoke skal ha avslått et bud på 12 millioner pund fra Chelsea i fjor, og verdien skal ha økt etterpå. Det er Stokes tanker. Ifølge Daily Mirror er Liverpools Pepe Reina, Sunderland Simon Mignolet og også Barcelonas Victor Valdes alternativer, hvis United synes Begovic dermed blir for dyr.

Powered by Labrador CMS