Ryktesaker, uke 5

OPPDATERT 13:15: Blir Wilfried Zaha å se i hvit eller oransje landslagsdrakt?

Her samler vi United-ryktene i én sak, slik at alle som elsker rykter enkelt finner frem, mens andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 3. februar

13:15: Ryktebørsen byr på det meste og i dag er det ikke bare snakk om overganger mellom klubber, men også hvor Wilfried Zaha skal spille landslagsfotball. 20-åringen ble født i Elfenbenskysten som har kjempet med England om retten til å ikle Zaha deres landslagsdrakt. Nå skal imidlertid den ferske United-signeringen ha bestemt seg for at han ønsker å representere England, ifølge Daily Mail. Zaha står med én landskamp for England, men siden dette var en privatlandskamp har han fortsatt muligheten til å velge Elfenbenskysten.

10:45: Manchester United og Manchester City konkurrerer visstnok ikke bare om ligagullet, men også om Real Madrids venstreback Adrian Castellano skriver Sunday People. 18-åringen, populært kalt «Adri», spiller for Real Madrids C-lag, men skal ha blitt kalt opp til A-lagstreninger av Mourinho ved flere anledninger.

10:15: Da overgangsvinduet stengte natt til fredag befant Asmir Begovic seg fortsatt i Stoke, selv om Tony Pulis hadde skaffet seg keepertalentet Jack Butland. Nå hevder Sunday People at Begovic vil gå til United for omtrent 80 millioner kroner i sommer. David de Gea skal visstnok bli værende i klubben, selv om et solid bud fra Barcelona kan endre på det.

Lørdag 2. februar

12:00: Den spanske keeperen David De Gea har måttet høste mye kritikk den siste tiden. Spanjolen fikk mye kritikk for feltarbeidet mot Tottenham på White Hart Lane, og var heller ikke helt uten skyld i det komiske baklengsmålet mot Southampton i midtuken. Nå melder The Sun at Sir Alex Ferguson har gitt beskjed om at keeperen har fire måneder på å vise seg god nok, hvis ikke risikerer han å bli solgt tilbake til Spania hvor blant annet Barcelona har vist sin interesse. Ryktene bør dog tas med en klype salt, all den tid The Sun ikke alltid er til å stole på.

Samtidig ble Jack Butland hentet til Britannia på Deadline Day, hvor han visstnok er lovet å være førstekeeper fra sommeren av. Dette har ført til at nåværende Stoke-keeper Asmir Begovic blir ryktet bort fra klubben. The Sun spekulerer i om Begovic kan være mannen som erstatter De Gea mellom stengene.

Fredag 1. februar:

Her kan du se hva som skjedde på overgangvinduets siste dag.

07.30: Dette gjelder ikke en overgang, men er fortsatt kun et rykte. Ifølge Daily Star skal Sir Alex være svært misfornøyd med at Phil Jones må spille en treningskamp for det engelske U21-landslaget mot Sverige kommende tirsdag. Uniteds skotske sjef synes ifølge avisa at det er håpløst at en spiller med fem A-landskamper i beltet må vise seg frem på U21-nivå. Den engelske landslagstreneren, Roy Hodgson, vil visstnok at Phil Jones – og Raheem Sterling, Jordan Henderson, Wilfried Zaha og Jonjo Shelvey – alle skal spille U21-EM for England til sommeren. Det skriver Daily Telegraph.

Daily Star skriver forresten også at Sir Alex har godtatt en bot av ukjent størrelse for det verbale angrepet på linjemannen etter Tottenham-kampen. Stemmer dette slipper han kanskje unna utestengelse?

Torsdag 31. januar:

Det har vært uvanlig stille på ryktefronten rundt United i dag. Etter at Stoke-keeper Asmir Begovic bekreftet at han ikke vil dra noen steder, kommer nå Celtics Victor Wanyama og sier akkurat det samme. I et intervju med den skotske avisen Daily Record, sier Wanyama at han ser frem til å fortsette Champions League-eventyret med Celtic og han han ikke har noen intensjoner om å forlate klubben. Sir Alex Ferguson sa klart i fra i går kveld om at United ikke vil foreta seg noe i dette vinduet.

Onsdag 30. januar:

12.15: Den 19 år gamle tyske keeperen Fabian Speiss skal i lengre tid ha blitt fulgt av United, og nå kommenterer den unge Notts County-keeperen ryktene for første gang. – Jeg kan ikke miste hodet bare fordi noen nevner at Manchester United skal være interessert. Jeg er fremdeles en ung keeper og jeg er lykkelig her i Notts County og skal jobbe for å ta keeperplassen her, sier Speiss til Nottingham Evening Post. 12.00: CSKA Moskvas midtbanespiller Pavel Mamaev sier han var nær ved å bli United-spiller i sommer. 24-åringen har i et intervju med en russisk avis fortalt at overgangen var 80 prosent, men at han ikke fikk den nødvendige arbeidstillatelsen på grunn av for få landskamper. – Alex Ferguson sa han ville ordne det, men jeg hørte aldri noe mer, sier Mamaev, ifølge den engelske gratisavisen «Metro».

Mandag 28. januar:

22:17: Celtics midtbanemann Victor Wanyama har flere ganger blitt koblet til United. Nå uttaler presidenten i det kenyanske fotballforbundet at midtbanespilleren vil bli Premier League-spiller i nær framtid. Celtic-manager Neil Lennon har gjort det klart at han ikke kommer til å selge den ettertraktede kenyaneren, men Sam Nyamweya er sikker i sin sak:

– Wanyama vil snart spille for en av de to store klubbene i verden, sier han, og sikter til Manchester-klubbene.

16:40: The Sun aer Saint-Étiennes gabonske spiss Pierre-Emerick Aubameyang til Old Trafford. Ifølge avisen står spissen på blokka til begge Manchester-klubbene, samt Alan Pardews Newcastle, som virkelig har rettet øynene mot Ligue 1. Hovedpersonen selv holdt ikke tilbake stort da han ble spurt om ryktene.

– Det har vært kontakt med Manchester-klubbene. Jeg blir fulgt i Italia også, spesielt av Fiorentina, og enda en storklubb,» sa den 23-årige spissen.

16:20: Ifølge den (ikke alltid like troverdige) engelske avisen Daily Mirror ser Sir Alex Ferguson for seg en fremtid uten Nemanja Vidic og RIo Ferdinand i midtforsvaret. Den italienske midtstopperen Angelo Ogbonna blir, sammen med den argentinske midtstopperen Ezequiel Garay, nevnt som en mulig erstatter for Uniteds rutinerte midtstopperduo. Ogbonna har storspilt for Torino, og har også spilt seg inn i den italienske landslagstroppen.