MINDRE ENN ANTATT: Jürgen Klopp var lenge linket til United. Hans Dortmund lag var nær ved å så ut mesterne Real Madrid, men liger beskjedent plassert på pengetabellen.

Hvem kan ta over?

Hvem tar over dersom David Moyes får sparken? Her er kandidatene!

Publisert Sist oppdatert

[poll id=»75″]Litt over klokken 15 norsk tid meldte flere engelske medier at David Moyes nå vil få sparken som Manchester United-manager. Skotten har ikke levert resultatene som forventes i en klubb av Uniteds kaliber, og styret skal etter ryktene ha fått nok etter 0-2 tapet for Everton.

Dersom Moyes får sparken er spørsmålet nå hvem som så fall skal ta over? Her er kandidatene!

Ryan Giggs

Odds: 6/1

Tidligere i vår ble det meldt at United-legenden var på kollisjonskurs med David Moyes, og det heteste ryktet er at 40-åringen vil ta over manageransvaret på Old Trafford på midlertidig basis ut sesongen.

Spillerhistorien til Ryan Giggs kjenner vi alle, men som trener har waliseren foreløpig lite erfaring etter at han ble en del av trenerteamet til Moyes forrige høst og det er svært usikkert om klubben vil gi ham vervet på fast basis – ennå.

PLUSS: Ingen kjenner klubben bedre.
MINUS: Manglende managererfaring.

Louis van Gaal

Netherlands v Colombia - International Friendly

Nederlenderen var visstnok mannen som skulle ta over da Sir Alex Ferguson bestemte seg for å gi seg for mange år siden, men deretter ombestemte seg. Det som skiller Van Gaal fra de andre kandidatene utenfor klubben er at han er tilgjengelig ettersom 62-åringen har gitt beskjed om at han vil gi seg som trener for Nederland etter sommerens VM.

Van Gaal har vunnet trofeer med Ajax, AZ, Bayern München og Barcelona, og har for vane å implementere en offensive spillestil.

Vi har tidligere skrevet om ryktene rundt Van Gaal!

PLUSS: Erfaren manager med en imponerende CV.
MINUS: Har for vane å komme på kant med enkeltspillere.

Jürgen Klopp

Odds: 5/1

klopp5

Da Sir Alex Ferguson ga seg våren 2013 ble Klopps navn også nevnt som en av kandidatene, men mange mente det for tidlig for tyskeren. Siden den gang har han fortsatt suksessen med Dortmund og styrer mot en 2. plass i Bundesligaen bak suverene Bayern München. I Champions League ble det et knepent tap for Real Madrid i kvartfinalen.

Selv om Klopps Dortmund er i ferd med å slå sprekker nå som Robert Lewandowski og kanskje også Marco Reus forsvinner, virker det som 46-åringen har noe nytt på gang med flere unggutter. Ryktene sier at Klopp, som har kontrakt til 2018, ønsker å bli værende i Dortmund. Manageren linkes også til Barcelona.

PLUSS: Tilbyr underholdende fotball slik United vil ha det.
MINUS: Vil han ha samme suksess i andre klubber enn Dortmund?

Diego Simeone

Odds: 18/1

Med sitt Atletico Madrid står har argentineren blitt Europas største positive overraskelse og manges nye yndling. Med offensiv og underholdende fotball har Atletico skaffet seg overtaket i tittelakampen i La Liga, mens Chelsea venter i semifinalen i Champions League etter at laget slo ut Barcelona i kvartfinalen.

PLUSS: Unik motivator.
MINUS: Ikke altfor populær i England, spesielt ikke i United.

Laurent Blanc

Profil: Laurent Blanc

Den tidligere United-stopperen har tilegnet seg verdifull managererfaring fra Bordeaux og ikke minst det franske landslaget før han tok over fremadstormende PSG forrige sommer. Takket være rause eiere fra Qatar cruiser hovedstadslaget i år inn til ligatittelen i Frankrike. I Champions League ble det exit i kvartfinalen mot Chelsea, til tross for et sterkt 3-1 resultat hjemme.

PLUSS: Sterk managerpersonlighet med omfattende erfaring fra Europa som både spiller og trener.
MINUS: Hvem vil si fra seg ansvaret for bankkontoen i Paris?

Andre managerkandidater som nevnes er Carlos Quieroz, Antonio Conte, Pep Guardiola, Ole Gunnar Solskjær og naturligvis Sir Alex Ferguson.

All odds: SkyBet.com

Powered by Labrador CMS