– Trenger fire-fem signeringer

– Fergie har sett for seg Modric og Tiote på Uniteds midtbane, sier The Mirrors David McDonnell, som mener det finnes verdi i transfermarkedet om man bare leter.

Publisert Sist oppdatert

De neste dagene vil vi gjengi intervjuer Red News har gjennomført blant en rekke av journalistene som følger United tettest. I dag har turen kommet til David McDonnell i The Mirror.

Hva husker du best fra sesongen som var?

– Den forferdelige sesongen i Europa, som var helt ekstraordinær med tanke på at United hadde nådd Champions League-finalen i tre av de fire foregående sesongene. Selvtilfredshet var hovedårsaken til at United røk ut av den enkleste gruppen i turneringen, men de store manglene i troppen ble også avslørt av den pinlige exiten.

Det var noen oppsiktsvekkende resultater, som 8-2-seieren over Arsenal og 6-1-tapet mot City på Old Trafford, men det mest skadelige resultatet, og det som til slutt kostet United tittelen, var 4-4-kampen mot Everton på hjemmebane. Måten United kollapset på i den kampen ga City fornyet tro på at de kunne gå hen og vinne tittelen.

Over- eller underpresterte United forrige sesong?

– I de hjemlige turneringene må man si at de overpresterte forrige sesong når man ser på alle skadene de led og på begrensningene stallen har. Å samle 89 poeng og fortsatt ikke vinne ligaen viser hvor høyt listen er blitt hevet av City, for den poengsummen ville vært nok til å vinne tittelen i 10 av Premier Leagues 20 sesonger.

Men suksessen som spillere som Demba Ba (gratis) og Cheick Tiote (£ 3,5 millioner) har hatt i Newcastle setter Fergies kommentarer om at det ikke finnes noe verdi i overgangsmarkedet i et dårlig lys. Det finnes verdi der ute, men det handler om å finne den gjentatte ganger, noe United gjorde ved kjøpet av Javier Hernandez for et par sesonger siden. Det er noe de må fortsette å gjøre når man tar i betraktning den lammende finansielle situasjonen Ferguson, og resten av klubben, opererer under med Glazers ved roret.

Gjør den økonomiske forskjellen mellom United og City denne tittelduellen annerledes enn de United har hatt mot Arsenal og Chelsea?

– Den store forskjellen fra kampene mot Arsenal og City er selvsagt at City holder til rett utenfor Uniteds dørstokk, noe som gjør det mye mer personlig. Chelseas problemer med å finne noen form for jevnhet og kontinuitet på managersiden ødela til slutt deres muligheter til å oppnå langsiktig suksess etter at Jose Mourinho hadde ledet dem til to strake titler. Hvis City kan lære av Chelseas feil og fortsette med en gjennomtenkt, langsiktig strategi for suksess, tror jeg de kan representere en mer varig utfordring for United enn det Chelsea og Arsenal greide.

City brukte en absurd pengesum på kort tid for å komme seg dit de nå er, men nå må de legge bånd på pengebruken på grunn av introduksjonen av UEFAs finansielle fair play-regler. United, som innser at de ikke kan konkurrere med City finansielt, har gått den andre veien og investert i unge spillere i håp om å realisere disses potensial og verdi over tid.

Tror du 12/13-sesongen blir Sir Alex Fergusons siste i United?

– Som de fleste andre har jeg forlengst gitt opp å forsøke å spå når Ferguson kommer til å gi seg. Han er 70, men han er frisk og rask og driftig som en som er 10 år yngre, så det er ingen grunn til at han ikke skal kunne fortsette noen år til. Mye vil avhenge av hvordan United svarer på at City vant tittelen. Dersom City fortsetter å vinne ligaen og går inn i en periode med dominans, noe som er mulig på grunn av deres finansielle muskler, kan det hende Fergie blir nødt til å gi seg, noe som ville vært en lite verdig avslutning på en så strålende periode som manager.

Hva tror du United vi gjøre under overgangsvinduet i sommer?

– De har allerede kjøpt Shinji Kagawa, som ser ut som en god signering. Tobeint, rask, en målscorer og en intelligent pasningsspiller med imponerende bevegelsesmønster. Men for meg trenger United fire eller fem signeringer denne sommeren. Patrice Evra var et svakt punkt forrige sesong og en ny venstreback er en prioritet, men Leighton Baines som aktuell kandidat. De mangler en høyreback i verdensklasse, med Rafael, Chris Smalling og Phil Jones som er brukbare alternativer – ikke enestående. Det trengs også en kreativ midtbanespiller og en terrier på midten, med Luka Modric og Tiote som to spillere som Ferguson har sett for seg i rollene. Men Michael Owen borte og Dimitar Berbatov også på vei bort, er det også behov for en ny spiss.

Hvis penger ikke hadde vært noe problem, hva mener du de måtte ha gjort?

– Hvis penger ikke var noe problem? Hent Cristiano Ronaldo tilbake, signer to sentrale midtbanespillere i verdensklasse til å erstatte Ryan Giggs og Paul Scholes, i tillegg til en langtidserstatter for Rio Ferdinand. Midtbanen er det største problemområdet for United. Giggs og Scholes går helt sikkert inn i sin siste sesong, Darren Fletchers fremtid er usikker på grunn av tarmsykdommen, Anserson har vært et feilkjøp, Michael Carrick leverer stødig uten å være spektakulær, og Tom Cleverley er fortsatt i utviklingsfasen, samt at han har bekymringsfulle skadeproblemer for en så ung spiller. Kagawa kommer sannsynligvis til å spille rett bak spissen eller ute på kanten, så nøkkelsigneringer trengs sentralt på midtbanen hos United, hvor det er lite substans slik det er nå.

Powered by Labrador CMS