Ryktesaker, uke 46

United er i samtaler med Atlético Madrid om Griezmann igjen, melder Neil Custis.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 19. november:

11.26: The Sun skriver at United har hatt samtaler med Atlético Madrid om Antoine Griezmann igjen. Klubben skal ha møtt Atlético-representanter i landslagspausen, skriver Neil Custis, som vanligvis er den i avisa som vet mest om hva som foregår i United.

I tillegg til dette skriver Custis at United ikke frykter skadeproblemene til Gareth Bale, slik andre også har skrevet i det siste.

Det omtales en sum på £136 millioner for begge i artikkelens overskrift – ofte den minst pålitelige delen av slike artikler!

11.11: Nå er ikke Simon Mullock i Daily Mirror den mest treffsikre når det gjelder United vanligvis, men han skriver i alle fall at United er klare til å by £40 millioner for Danny Rose i januar – og også er villige til å bruke Luke Shaw som en del av avtalen.

Rose, som nylig returnerte etter å ha vært skadet lenge, var ikke i Tottenhams tropp da Spurs lørdag tapte derbyet mot Arsenal.

11.03: Ifølge vanligvis pålitelige Mark Ogden i ESPN har United fornyet sin interesse for den offensive midtbanespilleren Domingos Quina. 17-åringen, som spiller for West Ham, ble denne uka speidet på av United da han scoret for Portugals U19-landslag mot Spania.

Quina, har også vært i Chelseas akademi, har to A-lagskamper for West Ham denne sesongen – begge de opptredenene har vært i ligacupen.

10.24: Carlos Soler trygler Valencia om å få la ham gå til United i januar, skriver ikke alltid like pålitelige The Sun.

Mer pålitelige kilder har tidligere også snakket om Soler-interessen, inkludert Andy Mitten, og United skal ifølge The Sun har vært i kontakt med 20-åringens representanter.

Midtbanespilleren har ifølge avisen en utkjøpsklausul på £71 millioner, men skal være tilgjengelig for £45 millioner. En mulighet som også nevnes er en avtale som inkluderer en spiller – Andreas Pereira er som kjent på lån til Los Che, mens samme journalist (Warren Haughton) også har nevnt Marouane Fellaini som en spiller som interesserer Valencia.

Lørdag 18. november:

08.52: The Sun skriver at United er klare for å ta Mourinhos interesse for Danny Rose et steg videre i januar. Problemet er at Daniel Levy ikke ønsker å forbedre en sportslig rival, i tillegg til at han ikke liker spesielt godt å handle med United.

Det har også vært rykter om Luke Shaw som en del av en potensiell avtale.

Artikkelen er ikke skrevet at Neil Custis, som er den i avisa som er tettest på United.

08.48: Galatasaray har gått inn i kampen om å signere Marouane Fellaini, skriver Warren Haughton i The Sun. Besiktas og Valencia følger også godt med på belgierens kontraktssituasjon.

07.56: United kommer til å gjøre et nytt forsøk på å signere Gareth Bale den kommende sommeren. Det melder vanligvis ganske pålitelige David McDonnell i Daily Mirror.

Real Madrid skal være lei av skadene, og Bale har ifølge artikkelen gått glipp av 40 av de siste 60 Real Madrid-kampene. Waliseren var derimot nesten aldri skadet i Tottenham, og United skal føle seg trygge på at Mourinhos håndtering av spilleren vil gjøre ham oftere tilgjengelig enn i Real Madrid.

Daily Mirror er for øvrig ikke de eneste som melder om dette. Jamie Jackson i The Guardian skriver omtrent det samme, og det kan virke som om de har blitt briefet om dette fra United-hold.

Fredag 17. november:

12.00: The Mirrors David McDonnell hevder at Manchester United over nyttår vil tilby José Mourinho en lukrativ ny avtale. Håpet er at det vil føre til at han holder seg langt unna Paris Saint-Germain.
Manageren, som nå befinner seg cirka halvveis ut i treårskontrakten som utløper neste sommer, har i den senere tid uttalt seg i urovekkende positive vendinger om nettopp PSG. United-ledelsen sies imidlertid å føle seg trygge på at dette ikke fører til at han lar seg friste til å overta den styrtrike, franske storklubben.

08.30: Er José Mourinho så misfornøyd med situasjonen i Uniteds bakre rekker at han planlegger kjøp av enda en midtstopper? Og ikke fra hvilken som helst klubb heller…?
The Express mener å vite at United-manageren (nok en gang) har siktet seg inn mot sin gamle klubb, Chelsea, hvor det etter sigende befinner seg en misfornøyd stopper ved navn David Luiz. Den 30 år gamle brasilianeren hevdes å ha røket i tottene på manager Antonio Conte, med den konsekvens at han har mistet italienerens tillit — og plassen sin, til danske Andreas Christensen.

Torsdag 16. november:

20.48: Real Madrid ønsker å forsterke seg på keeperplass, siden Florentino Pérez mener det er lagets svakeste posisjon. Dette ifølge Don Balon.

Nettstedet skriver at David de Gea og Kepa er aktuelle kandidater, og at Madrid-klubben er kommet langt i forhandlingene om sistnevnte. Når det gjelder De Gea, så skriver Don Balon at Real Madrid vet at forhandlingene med United er et mareritt, og at en derfor også ser på mulighetene for å hente Gianluigi Donnarumma.

Om det stemmer at forhandlinger med United blir sett på på denne måten i Madrid, så kan det selvsagt være en fordel for United med tanke på De Gea. Samtidig: Don Balon treffer veldig sjeldent, og vi anbefaler derfor at dette ryktet møtes med en god dose skepsis.

20.40: United er en av flere klubber som følger MK Dons-unggutt Dylan Asonganyi. Det melder Daily Mirror.

16-åringen har imponert stort med sin målfarlighet i yngre klasser, og United, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Leicester hadde alle speidere til stede da han scoret to mål i FA Youth Cup-kampen mot Barnet i midtuka. Avisa skriver at klubben stålsetter seg for bud fra Premier League-klubber i januar.

11.40: Benfica-topp sier til IBTimes UK (via MEN)at Lisboa-klubben vil lytte til eventuelle bud fra Manchester United, angående venstreback Alejandro «Alex» Grimaldo.
Den 22 år gamle spanjolen er et produkt av Barcelonas La Masia-akademi, og har vært en nøkkelspiller for Benfica siden han ankom klubben i 2015.

09.45: At tyrkiske Besiktas ønsker å hente Marouane Fellaini til Istanbul, det er velkjent. Men, at han også skal befinne seg på ønskelisten i Nord-London, nærmere bestemt hos Arsenal, det ante vi ingenting om. Likefullt hevder italienske Calcio Mercato (via TheFaithfulMUFC) at Arsène Wenger & co. har planer om et «sjokkraid» mot belgieren i januarvinduet.
Fellaini, hvis kontrakt utløper ved sesongslutt, skal ha takket nei til Uniteds tilbud om en ny avtale. Det kan du lese mer om her.

Onsdag 15. november:

19.07: Om ikke Griezmann kommer, skriver Manchester Evening News, så representerer Mesut Özil et billigere alternativ i tierrollen.

Tyskeren, som har vært linket til United i noen måneder nå, er på utgående kontrakt, og kan dermed gå gratis neste sommer.

Arsene Wenger siteres nå på at ingen avgjørelse er tatt angående om det blir salg i januar (av Özil og Alexis Sanchez), men United foretrekker å vente til de kan plukke ham opp gratis. Det er altså ingen fordel for Mourinho og United om Wenger prøver å selge Özil tidligere.

18.55: Mange United-supportere drømmer fortsatt om Antoine Griezmann inn i et av de neste overgangsvinduene, etter at overgangsnekten gjorde at franskmannen ble værende i Atlético Madrid i sommer.

Ifølge Mundo Deportivo er dette lite sannsynlig, for avisa melder at Griezmann og Barcelona nærmer seg hverandre. Klubbene skal også være enige i en avtale, og det refereres også til franske Le 10 Sport om at det i prinsippet skal være en avtale klar.

Det skal være snakk om en femårsavtale.

13.30: Marouane Fellaini skal ha avslått et kontraktsforslag fra United. Les mer om det her!

08.40: Ifølge Miguel Delaney i Independent er Valencia-gutten Carlos Soler en spiller José Mourinho ønsker å hente i januar. United skal være forberedt på å tilby Valencia en avtale som inkluderer utlånte Andreas Pereira.

Andy Mitten omtalte for øvrig Carlos Soler-interessen i denne teksten.

08.30: Tirsdag tok Victor Lindelöf og det svenske landslaget seg til VM i Russland på bekostning av Italia, og selv om Gian Piero Ventura ennå ikke er sparket, tyder alt på at forbundet vil finne en ny landslagssjef.

Blant navnene som nevnes er José Mourinho, som lanseres av tidligere Inter-forsvarer Giuseppe Bergomi, uten at det betyr at han faktisk er aktuell for jobben.

Antonio Conte, Carlo Ancelotti og Roberto Mancini er andre kandidater.

Tirsdag 14. november:

16.30: Kommer han endelig hjem? Daily Record viser til spanske kilder som nå mener at Cristiano Ronaldo skal ha fortalt styret på Santiago Bernabeu at han ønsker å forlate Madrid i sommer.

Det siste kontraktsforslaget fra Real Madrid skal ha falt i svært dårlig smak hos Ronaldo, som også tidligere har flørtet med Madrid-exit.

Vi har lest disse ryktene mange ganger før, og det er neppe noen grunn til å gå til innkjøp av United-drakt med Ronaldo på ryggen helt enda.

09.25: Manchester United skal følge den argentinske venstrebacken Enzo Diaz med argusøyne, melder Daily Mail. Diaz, som spiller for den argentinske 2. divisjonsklubben Agropecuario, skal ha uttalt at «å spille for United ville vært en drøm», skriver tabloidavisen. 

07.55: Real Madrid har bestemt seg for å selge Gareth Bale i sommer. Det skriver den spanske avisen AS. Waliseren fikk en solid start på oppholdet i den spanske storklubben, men har i flere sesonger slitt med store skadeproblemer. United er imidlertid blitt koblet til Bale jevnlig siden David Moyes var manager for klubben og spekulasjonene vil neppe bli mindre og færre dersom AS sin versjon stemmer.

Mandag 13. november:

16.16: Det ble nevnt i forbifarten i en av helgas rykteoppdateringer, men nå skriver også Rob Dawson (tidligere Manchester Evening News) for ESPN at Ander Herrera ønsker å bli i Manchester United, til tross for at det rapporteres om interesse fra både Barcelona og Atlético Madrid.

Spilleren skal være godt etablert i Manchester med kjæreste og datter, og United ha trigget en kontraktsopsjon for å forlenge avtalen hans fra sommeren 2018 til sommeren 2019, skriver Dawson. Begge sider forventer også en ytterligere forlengelse av kontrakten.

10.00: 177 millioner pund….for Real Madrids Marco Asensio? Tja, spanske Don Balon skriver om det, i en sak som er gjengitt litt her og der på Internett. Det hevdes at United har lokket 21 år gamle Ansesio med at han kan bli Premier Leagues best betalte, med en årslønn på 27 millioner ero. Hva skal man si til det? Vel, virker det for utrolig til å være sant så er det ofte også det…

09.20: – Nei…det var det eneste Antoine Griezmann selv svarte da franske Telefoot i helga spurte om han hadde hatt noe kontakt med Jose Mourinho den siste tiden.

09.00: Antoine Griezmanns bror har skapt et par overskrifter igjen. Han la i helga ut et bilde av Old Trafford med tre emojier som «ber». Det kan selvsagt tolkes i de fleste retninger, spesielt siden Theo Griezmann fjernet tweeten litt senere etter å ha fått gjennomgå av Atletico Madrid-fansen.

Her kan du se hva Andy Mitten nylig sa til united.no om en Griezmann-overgang til United allerede i januar.

07.30: Matteo Darmian har kun vært på banen i tre av Uniteds Premier League-kamper denne sesongen, men har samtidig gjort sakene sine bra for det italienske landslaget. Dermed melder Gazzetta dello Sport, ifølge TMW,  nå at 27-åringen er ønsket av alle Italias toppklubber, Juventus, Napoli og Roma.

Powered by Labrador CMS