Klar til å overta landslagsplassen

Spanias landslagstrener Vicente del Bosque skryter av David de Gea, men har ikke bestemt seg for hvem som blir førstekeeper i EM.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea har gått fra å ha merkelappen hakkekylling til verdensklasse i løpet av de siste sesongene i United.

De siste to sesongene har spanjolen blitt kåret til årets spiller i United, og keeperen som nylig fylte 25 er klar til å danke keeperlegenden Iker Casillas ut av det spanske landslaget.

Men om det skjer allerede til sommerens EM i Frankrike er usikkert.

– Solid prestasjon

Den spanske landslagssjefen har definitivt fått med seg De Geas prestasjoner i United og at publikumsyndlingen har prestert så sterkt akkurat i en storklubb som United, er et ekstra pluss for Uniteds sisteskanse.

SKIFTE: David de Gea vil etter alle solemerker overta landslagsplassen til Iker Casillas. Når det skjer er imidlertid usikkert.
SKIFTE: David de Gea vil etter alle solemerker overta landslagsplassen til Iker Casillas. Når det skjer er imidlertid usikkert.

– Det er lett å glemme at han har spilt fire eller fem sesonger som Manchester Uniteds førstekeeper allerede (De Gea er inne i sin femte sesong, red. anm.) Om du har sett på andre keepere de har hatt er det en fantastisk prestasjon. Dette er målet som tidligere har blitt voktet av Schmeichel, Van der Sar og Barthez, tre strålende målvakter. Så kommer altså en unggutt inn og etablerer seg som førstekeeper, sier Del Bosque til Guardian. 

I sommer var det ventet at De Gea ville overta Casillas sin keeperlass i Real Madrid etter at sistnevnte gikk til Porto. Men overgangen fra United til Real Madrid gikk som kjent i vasken og De Gea signerte i stedet ny kontrakt med United.

– Fullverdig utfordrer

Del Bosque understreker at han ikke har bestemt seg for hvem som blir hans førstevalg i Em sommeren 2016. Og landslagssjefen med det sindige lynnet og den kledelige barten, legger ikke skjul på at Casillas sin rutine veier tungt. 

– Det er veldig vanskelig å gjenta det Iker har prestert i kvalitet og kvantitet, men De Gea er en fullverdig rival, sier Del Bosque.

 

Powered by Labrador CMS