– Må kjempe til siste kamp for å vinne et trofé

David de Gea er én av tre spillere i stallen til Ole Gunnar Solskjær som har vunnet Premier League. Han vil bruke sin erfaring til å hjelpe ungguttene i United-laget.

Publisert Sist oppdatert

For første gang på lang, lang tid er Manchester United med og kjemper helt i toppen av tabellen halvveis i Premier League-sesongen. En av de største bidragsyterne til det heter David de Gea.

Spanjolens plass mellom stengene ble diskutert før sesongen, da Dean Henderson vendte hjem igjen til Old Trafford. Men ettersom sesongen har skredet frem, har praten om De Geas startplass roet seg betraktelig, selv om Henderson absolutt ikke har gjort seg bort når han har fått sjansen.

Prøver å bidra med tittelerfaring

De Gea er en av tre spillere i stallen til Ole Gunnar Solskjær som har vunnet Premier League. Burvokteren forklarer i United Review at han prøver å bruke sin erfaring til å hjelpe sine yngre lagkamerater.

– Jeg har erfaringen av å vinne store titler her. Jeg kjenner følelsen av å vinne ting, og denne sesongen har vi muligheten til å vinne et trofé. Det er en sjanse vi ikke kan la gå til spille. Når sjansen er der, må vi gå for det og kjempe til siste kamp for å vinne. 

– Jeg prøver å gi noen råd til ungguttene, og jeg prøver å gi hundre prosent i hver treningsøkt og hver kamp for å vise dem at «kom igjen, vi må være hundre prosent hver dag og slåss for alt».

VINNER: David de Gea vant Premier League i 2012/13-sesongen. Her med keeperkollega Anders Lindegaard.

30-åringens erfaring kommer nok godt med i det som ser ut til å en kamp til døra om Premier League-pokalen.

Forrige uke tok Leicester og Manchester City i tur og orden over tabelltoppen, før United tok den tilbake med seieren mot Fulham.

De Gea tror det skjerper United-spillerne å vite at flere lag kan ta fra dem muligheten til ligagullet.

– Jeg tror det er bra. Man kan ikke gjøre feil, og du må være på hundre prosent i hver kamp. Du kan ikke gå glipp av sjansen til å vinne kamper. Det er en fin utfordring for alle oss i laget.

Roser Bailly og Shaw

Spanjolen forteller at han forsøker å være en leder på banen og i garderoben, og han bruker også tid til å rose flere av medspillerne.

De Gea har holdt nullen i tre av de siste fem ligakampene, med hjelp av forsvarsspillere som Eric Bailly og Luke Shaw.

I FORM: Eric Bailly har gjort sine saker svært godt den siste tiden.

Førstnevnte er inne i førstelagsvarmen for første gang på lenge, og De Gea roser ivorianeren for innsatsen.

– Eric gjør det bra. Han har vært borte lenge med skader, så det er flott å ha ham tilbake i laget. Kampene han har spilt har vært på et veldig høyt nivå og jeg synes vi har forsvart oss veldig bra de siste ligakampene. Vi slipper til færre sjanser og det er viktig for oss å være sterke bakover.

I likhet med De Gea, har Luke Shaw fått en større konkurrent om plassen denne sesongen, i form av nysignerte Alex Telles. Den engelske venstrebacken er en viktig del av forsvarsverket til Ole Gunnar, og den gode innsatsen har ikke gått ubemerket hen hos Uniteds bakerste mann.

– Jeg synes at han har spilt virkelig bra i de siste kampene. Han er en veldig viktig spiller for oss når han er frisk, og når han er på hundre prosent, gjør han laget bedre. Han er et viktig våpen for oss.

Powered by Labrador CMS