Ryktesaker, uke 6

Kan en fireårskontrakt verdt over 60 millioner pund få Griezmann til United?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. februar

12.15: Antoine Griezmann er et annet navn som går igjen, og idag skriver Mirror hva United skal være villig til å gjøre for å få franskmannen til Drømmenes Teater. Ifølge avisa planlegger de røde djevlene å tilby Griezmann en gigantisk kontrakt verdt 60 millioner pund.

Fireårskontrakten med 300.000 pund i uka (!) vil gi stjernespilleren over 15 millioner pund per år. Woodward & co. håper å få kjøpt Griezmann for en lavere sum en utkjøpsklausulen på 85.5 millioner pund. Men ikke ta feil, de kommer nok til å betale det han koster uansett ifølge Mirror, som også skriver at franskmannen skal være så desperat etter en overgang at han kommer til å signere uansett om United kvalifiserer seg for Champions League neste år eller ikke.

“It is believed Griezmann is so desperate to join that his signing is NOT dependant on Jose Mourinho’s side qualifying for the Champions League.”

Mirror

11.30: En mann som har vært mye i spaltene den siste tiden er franske Tiemoue Bakayoko. Den defensive midtbanespilleren har nå angivelig takket nei til et nytt kontraktsforslag fra Monaco og dermed begynner ryktene å ta fart igjen. Forholdet mellom klubben og Bakayoko skal være ganske anspent etter dette ifølge rapportene. United skal være villig til å betale store summer for 22-åringen.

Lørdag 11. februar

10.25: United kan vente seg tøff kamp fra fotballgigantene Bayern Munchen og Barcelona om Benfica-backen Nelson Semedo. Det skriver det portugisiske nettstedet O Jogo.

08.58: Anthony Martials usikre United-fremtid er tilbake i ryktespaltene. Nå hevder The Sun at Mourinho har mistet tålmodigheten med tanke på franskmannen. Portugiseren skal være frustrert over spissens reaksjon etter at han sa han måtte gjøre venstrevingen til sin egen, men nå foretrekker han angivelig Marcus Rashford i den posisjonen.

08.44: Etter Willian-ryktene de siste dagene rapporterer Manchester Evening News at United har blitt oddsfavoritt hos flere selskaper til å signere brasilianeren førstkommende sommer, men påpeker også at det er stor interesse blant steinrike kinesiske klubber.

08.00: Jose Mourinho sier at David de Gea er fornøyd i klubben, og at han selv er veldig fornøyd med spanjolen da han ble spurt ut om en mulig overgang for keeperen til Real Madrid. Den spanske hovedstadsklubben har som kjent vært interessert i målvaktens tjenester i flere år.

– Jeg har ingenting å si om det, egentlig, siden jeg ikke vil si noe om hypotetiske ting. Det eneste som er klart er at han er min spiller, jeg er fornøyd med ham, jeg vet at han er fornøyd med meg og det er ingenting annet å si.

Ifølge flere rapporter i Spania gjør portugiseren alt i sin makt for at stjernekeeperen skal forbli United-spiller også neste sesong, gjennom «å ta med Spania til Manchester». Uniteds nåværende keepertrener, Emilio Alvarez, var mannen som anbefalte Quique Florez å bruke ham fra start i Atletico, og De Geas nære venner er blant andre Ander Herrera og Juan Mata.

Mer om Mourinho, og hans nåværende forhold til sin gamle arbeidsgiver kan du lese om her.

Fredag 10. februar:

09.00: United kommer til å blokkere alle eventuelle Real Madrid-forsøk på å hente David de Gea til sommeren, skriver The Times. Artikkelen er også skrevet av ganske godt respekterte Paul Hirst, for de av dere som er opptatt av sånt.

08.30: Vi bør vel også ta med at franske Le10 Sport melder at Jose Mourinho beundrer Monaco-backen Djibril Sidibe, og at han har fulgt med på backen som kan spille både på høyreback og venstreback siden han var i Lille. Dette er ikke helt nytt, siden Mourinho har uttalt seg om Sidibe tidligere. Sidibe er nå også bare en av mange Monaco-spillere United følger med på, men vi tar det med likevel. Ingen vet jo hva sjefen faktisk tenker før sommeren. 24 år gamle Sidibe har også seks A-landskamper for Frankrike.

07.30: Antoine Griezmann kommer til å si nei til United hvis klubben ikke når Champions League, skriver The Suns United-journalist, Neil Custis. Det hevdes at Griezmann er giret på overgangen, og at Jose Mourinho har fått grønt lys til å betale utkjøpsklausulen på om lag 86 millioner pund, men Champions League er altså et must, ifølge Custis. Et lønnsforslag med 300.000 pund i uka skal også ligge klart, men franskmannens representanter har gjort det klart at spilleren er mest opptatt av sportslig suksess.

07.20: Jose Mourinho kommer til å forsøke seg på Chelseas Willian igjen til sommeren, skriver Daily Star – og dunker saken ut over hele baksiden sin. Torsdag (se kl 14.50 i ryktene) uttalte Willian selv at United var interessert også i fjor sommer, og fra før av er det kjent at de to har et godt forhold. Nå 28 år gamle Willian ble hentet til Chelsea av nettopp Mourinho i 2013. Det blir hevdet at et bud på 40 millioner pund kan friste Chelsea til forhandlingsbordet.

Torsdag 9. februar:

17.50: Franske Le10 Sport skriver at Monaco-angriper Bernardo Silva har vekket Manchester Uniteds interesse. Silvas deler agent med José Mourinho, Jorge Mendes, og ifølge Sport Witness skriver det franske magasinet at det gode forholdet mellom klubbene og agenten kan sende Silva til Old Trafford i sommer. Den 22 år gamle portugiseren kom fra Benfica til Monaco for £13,4 millioner i januar 2015.

14.50: Chelseas Willian har uttalt at United var interessert i ham i sommer, skriver Daily Mail. Interessen er ikke veldig overraskende, siden det er kjent at brassen og Mourinho har et godt forhold.

10.00: Spanske Marca skriver også at Real Madrid har bestemt seg for å gå for David de Gea til sommeren, prisen skal være på om lag 65 millioner euro, og operasjon De Gea skal allerede være i gang. Avisen hevder imidlertid at rapportene om at De Gea har en klausul i kontrakten som tillater ham å dra til sommeren ikke medfører riktighet.

07.40: Mer The Sun. De skriver torsdag også at Jose Mourinho, så fort sesongen er over, vil sette seg ned for å diskutere en forlengelse av kontrakten sin i United. I utgangspunktet er det da snakk om 12 måneders forlengelse, slik at kontrakten løper til sommeren 2020.

07.30: Husker du Stefan de Vrij – nederlenderen som ble koblet til oss da Louis van Gaal overtok? Vel, han har gjort sakene sine bra i Lazio, og nå kobles han til Chelsea og United, ifølge TalkSPORT. Det påpekes likevel at Lazio ikke har hørt et ord fra noen, og at De Vrij ikke har noe i mot i å bli i Italia. Så da så…

07.20: The Sun (selvsagt) skriver torsdag at David de Gea og Chelsea-keeper Thibaut Courtois nå «kjemper» for å bli Real Madrids nye keeper. Real vil oppgradere på keepersiden, og Courtois kjæreste og barn bor i Madrid, mens Real-president Florentino Perez skal være enda mer giret på å få De Gea.

Onsdag 8. februar:

12.00: Vi får vel også ta med at Yahoo tirsdag meldte at Tottenham vil være en av klubbene som ønsker Luke Shaw, dersom han ikke lykkes i United. Det er kanskje ikke urealistisk, heller, siden Tottenham-manager Mauricio Pochettino kjenner Shaw godt fra tiden deres sammen i Southampton. Det var en «kilde» som fortalte dette til Yahoo.

07.40: Andy Brassell, som dekker europeisk fotball for blant annet BBC, Guardian og flere, sier til BBC at han ikke tror Antoine Griezmann kommer til United med mindre vi kvalifiserer oss til Champions League neste sesong. Hør klippet her. – Null sjanse for at han kommer uten Champions League-fotball på Old Trafford, sier han.

07.35: 43 millioner pund! Det skal være prislappen United har satt på David de Gea, ifølge spanske Diario Gol. Real Madrid har begynt å telle penger…

07.30: United valgte til slutt ikke å kjøpe Benficas Victor Lindelöf i januar. Nå skriver portugisiske aviser at Barcelona er lystne på ham til sommeren, og prisen vil som før ende på om lag 50 millioner pund, ifølge O Jogo. Så er spørsmålet i hvilken grad vi virkelig stoler på portugisisk presse da…?

Tirdag 7. februar:

11.55: Lyon-president Jean-Michel Aulas sier at klubben ikke vil stenge døren dersom Barcelona eller Manchester United skulle komme med et passende bud på klubbens toppscorer Alexandre Lacazette.
– Hvis noen av dem en dag skulle tilby oss et beløp som samsvarer med Alex’ verdi for klubben vår, ville ingen stille seg i veien. Alex har ønske om å spille for en storklubb, og Lyon ville ikke nekte ham det, sier Lyon-presidenten, ifølge Daily Mail.
25 år gamle Lacazette, som til nå i sesongen har scoret 21 mål på 25 kamper, uttalte tidligere denne uken at neste overgangsvindu vil være rett tidspunkt for ham til å forlate Lyon.

10.20: Freiburg-forsvarer Çağlar Söyüncü er en mann United – ifølge MEN – følger med på. 20-åringen skal ha imponert flere, deriblant den tyrkiske landslagssjefen, som til nå har gitt ham to muligheter med flagget på brystet.
Uniteds interresse har ikke gått ubemerket hen hos den unge tyrkeren. Han har tvert imot latt seg smigre i en slik grad at han har sendt følgende «come-and-get-me»-bønn i retning Old Trafford:
– Jeg beundrer José Mourinho, ikke bare for fotballen, men for filosofien hans. Jeg vil gjerne jobbe sammen med ham en dag.

08.25: Like over nyttår ble det hevdet at United var interessert i å sikre seg Nottingham Forests 17 år gamle angriper Ben Brereton. Interessen skal fortsatt være tilstede for et kjøp til sommeren, men nå venter det konkurranse. Ifølge The Mirror har Liverpool ha kastet seg inn i kampen, fullt og fast bestemt på å snappe ham like foran nesen på sine hardeste rivaler. Et bud på £2.5 millioner i januarvinduet ble imidlertid forkastet av Forest-ledelsen.

08.15: The Telegraph skriver at Real Madrid er ute etter en verdensklassekeeper, og skal ha kastet sine øyne på Tottenham-keeper Hugo Lloris. Men, den spanske hovedstadsklubben har flere på listen; deriblant finner vi, nær sagt selvfølgelig, også David De Gea.

Mandag 6. februar:

17.00: Som vi har skrevet før, hevdes det at United er interessert i Antione Griezmann. Det tror vi også stemmer, ettersom de fleste klubber vil være interessert i en så god spiller dersom han er tilgjengelig. Det spesielle med denne ryktesagaen er at flere i Griezmann-leiren ser ut til å syns det er gøy å fyre opp under disse ryktene og gi oss (falske?) forhåpninger om at franskmannen er på vei.

Denne gangen er det Griezmanns image-rådgiver som har snakket med franske So Foot (via MEN):

– Når jeg leser artikler om en hypotetisk overgang til United, tenker jeg at det ville vært et ideelt kommersielt scenario. Han ville spilt i hans idol Beckhams tidligere klubb, med det samme legendariske draktnummeret på ryggen, sier han.

I mellomtiden har Griezmanns bror, Theo Griezmann, minnet ofrene etter den tragiske München-ulykken som skjedde på denne dag for 59 år siden.

 

Powered by Labrador CMS