United-spiller inne på floppliste

Slik vurderer britiske aviser Uniteds sesong.

Publisert Sist oppdatert

Sesongen er kanskje ikke over enda for Uniteds del, men for alle andre enn de røde djevlene og Bournemouth er Premier League-sesongen 2015/16 et avsluttet kapittel.

I lys av at sesongen skulle vært ferdig, har britiske aviser vært i full sving de siste ukene med å lage diverse kåringer. Årets lag, årets keeper, sesongens øyeblikk,og årets gjennombrudd er bare noen få av kategoriene de deler ut «priser» fra.

Under har vi samlet sammen Uniteds representanter i de ulike kåringene til større og mindre britiske aviser.

The Guardian:

Det kanskje mest interessante herfra,  ettersom de fleste andre kåringene også gjennomføres av offisielle hold, er kåringen av «årets flopp».

Manchester United er representert på den lite flatterende listen til The Guardian, og ikke overraskende er det nederlandske Memphis Depay som klubbens eneste representant.

NØKKELSPILLER: Anthony Martial har satt Depay i skyggen denne sesongen med sitt glitrende spill.
NØKKELSPILLER: Anthony Martial har satt Depay i skyggen denne sesongen med sitt glitrende spill.

Nederlenderen ble sett på, og er av mange fortsatt sett på som et stort talent, men etter en god start – særlig i Europa – har den skuddvillige vingen havnet i skyggen til Anthony Martial og Marcus Rashford, er avisens forklaring.

Sammen med ham på listen er blant annet de to belgiske stjernene Eden Hazard og Christian Benteke.

Avisen er imidlertid ikke utelukkende kritiske til Uniteds spillere i år, og har Anthony Martial inne på listen over årets spillere.

United er også representert på årets mål-listen, men dessverre som inslippende lag. Bentekes brassespark holdt heldigvis ikke til Liverpool-seier i september, og United vant kampen 2-1.

Daily mail:

Daily Mail, kanskje den mest tabloide av de britiske tabloidavisene, har valgt å lage en samlesak der de vurderer klubbenes sesonger en etter en, istedenfor ulike spillerkåringer.

Chris Wheelers dom er at United har tatt ett steg frem, og to tilbake. Noen virkelige lavmål, ikke nok høydepunkter og et steg enda lengre unna slik United spilte før.

Semifinaleseieren mot Everton vurderes som sesongens høydepunkt, mens lavmålet er 1-2-tapet mot Norwich – det tredje i en rekke med

LAVMÅL: Uniteds tap mot Norwich i desember var det tredje i en fire kamper lang tapsrekke.
LAVMÅL: Uniteds tap mot Norwich i desember var det tredje i en fire kamper lang tapsrekke.

fire tap på rad.

Daily Mail har også vurdert sesongen til storkjøpene denne sesongen, og har følgende å si om Anthony Martial:

«Selv om han fylte 20 i desember, har franskmannen Martial vært van Gaals go-to-spiller denne sesongen, og soleklare stjerne blant utespillerne.»

Daily telegraph:

Telegraph har gått for en mer detaljert analyse av hvert enkelt lag, og kårer blant annet årets stjerne og årets tulling i hvert enkelt lag.

Årets United-spiller: David de Gea. Avisen mener keeperens eminente målvaktsspill har sikret United flere viktige poeng denne sesongen.

Årets tulling: Louis van Gaal. Dette begrunner de med at nederlenderen har stått for en kjedelig spillestil, samt for lav poengfangst.

Det som var bra: At  de Gea signerte ny kontrakt i sommer. Spanjolen havnet på årets lag denne sesongen, og konkurrerer også om Golden Glove-prisen.

Det som var dårlig: Van Gaal-fotballen

Sky Sports:

Ved siden av diverse statistikk, blant annet at Anthony Martial toppet Whoscored.coms ratingliste, har Sky samlet noen av årets beste United-relaterte sitater, og trekker blant annet frem da van Gaal hadde fått nok av pressens spørsmål om fremtiden hans.

– Har ingen i dette rommet planer om å si unnskyld til meg? Det er det jeg lurer på. Jeg trodde jeg allerede hadde fått sparken, det er iallefall

TEIT AND: Avisene er ikke nådige i sin dom over van Gaals innsats denne sesongen.
TEIT AND: Avisene er ikke nådige i sin dom over van Gaals innsats denne sesongen.

det jeg har lest.

De har også intervjuet fotballekspert Charlie Nicholas om hans vurdering av sesongen.

– Hadde United greid å sikre seg en topp 4-plassering denne ssongen, og vunnet FA-cupen hadde det ikke vært noen tvil om at årets sesong representerte fremgang, sa han.

– Men dette er ikke en toppklubb lengre, og de har masse gjenbyggingsarbeid foran seg, som Louis van Gaal har startet på gjennom å introdusere noen spennende unge spillere. Jeg har aldri vært overbevist om at Mourinho-avtalen er klar, men fansen har åpenbart ikke vært fornøyde med spillestilen og å gå glipp av Champions League denne sesongen, sa han videre.

Garth Crooks, BBC:

BBC har foreløpig bare kåret «årets lag» ved fotballanalytiker Garth Crooks. Det mest kontroversielle på hans lag er at han har valgt å utelate Leicesters Jamie Vardy.

United er representert på årets lag med David de Gea, og årsaken til at han ble valgt foran Schmeichel og Hart er måten han har håndtert det å spille bak et vaklevorent forsvar på.

Crooks er imidlertid bekymret for at Uniteds manglende Champions League-spill gjør at spanjolen kan forsvinne til Real Madrid i sommer, og at det skal bli en ny lang overgangssaga slik som i fjor.

ddg
ÅRETS UNITED-SPILLER: Avisene hyller de Geas innsats denne sesongen, og sammen med Anthony Martial er han blant de få som får skryt i år.

 

Powered by Labrador CMS